Вече по-малко хора вярват на Борисов

ГЕРБ все пак остава водеща партия, сочи проучване
Обновена: 14 ное 2010 14:25 | 14 ное 2010 13:57,
929
Вече по-малко хора вярват на Борисов
Снимка: Булфото

Има видим спад на доверието към Бойко Борисов, парламента и правителството. Това сочат данните на последното социологическо проучване на Агенция Галъп интернешънъл.

Изследването е проведено в периода 28 октомври - 4 ноември, като са анкетирани 1009 души над 18 години.

Директорът на Галъп, социологът Първан Симеонов коментира, че публичният образ на Бойко Борисов започва да губи заради скандалите около неговите съпартийци.

Доверието към премиера е спаднало от 52% през октомври на 47% през ноември, но въпреки това той си остава вторият по рейтинг политик в държавата.

Най-голямо е доверието към еврокомисаря Кристалина Георгиева – 56%, то се е повишило за един месец със 7%.

Доверието към вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов само за месец е спаднало с 14%. В момента само 41% от българите му вярват.

Социолозите обясняват резкия спад в рейтинга на Цветанов именно със скандалите около неговото имотно състояние.

Измежду министрите в кабинета хората вярват най-много на Росен Плевнелиев, чийто рейтинг е нараснал с 4% и вече е 32%.

Най-много са се повишили рейтингите на Божидар Димитров – с 5% , Трайчо Трайков – със 7%, Симеон Дянков - с 4%, Аню Ангелов, Сергей Игнатов, Тотю Младенов – с по 3%.

Данните от изследването показват, че ако има избори днес, партия ГЕРБ отново би ги спечелила и то с мнозинство.

ГЕРБ остава първата политическа сила в страната, но доверието към нея е спаднало от 35,2% през октомври на 31,4% през ноември.

38% вярват, че в ГЕРБ има корупция и хора, които преследват лични интереси.

"Има известна мобилизация на червения електорат", коментира още Първан Симеонов.

Само за месец доверието към левицата е нараснало с 5% и ако изборите бяха днес, 18% биха гласували за БСП.

С 3% нараства и броят на хората, които не биха гласували.

Рейтингът на президента Георги Първанов през ноември е 41%, а доверието към него е спаднало само с 1%.

Гражданите вярват повече на полицията, армията и местната власт, банковата система, отколкото на правителството като институция.

Институцията с най-нисък рейтинг си остава съдът, чийто рейтинг през този месец е едва 13%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


929
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
887
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и дано стават все по-малко. надути мутри нещем!
886
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вие за балъци ли ни вземате? Престанете да оповестявата резултатите от октомври и ноември. Интересно ми е кога ще публикувате резултатите от този месец, след изборите ли?
885
0
 
2
 
! Отговори
RR,Tu. преди 13 години
Glei..glei kak se hili tikvata!e kak nema da se hili..Cvetelinka ima pove4e ot miliard, a i toi skoro 6te napravi edin.E neka im e trudno s dva miliarda.Kak li 6te gi har4at? E, nema da e tuka v BeGeto. Nekude po svata, pod palmi i na bel pesak.I 6te ni se smeiat, 4e sme gi izbrali i 6te ni se kiskat kvi sme tupanari.A sega buta na horicata i ku6ti4kite.I ne im pula.Ku6tite sa nacionalno bogatstvo a te ru6at. Plevneliev e milioner..kvo mu dreme. kakto e trugnalo 4e utepat nekoi of razru6itelite1
884
0
 
0
 
! Отговори
359878221457 преди 13 години
tozi nomer e za maika ti da mi se obadi :))
883
0
 
2
 
! Отговори
Я преди 13 години
Малии,сега като ти звънне бат Бойко,ко ща стане?
882
3
 
4
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Е, кой верва на Цветанов!Къде е златцето Цветанов?Нали ги хванахте юнаците от летището?Къде е златцето?
881
2
 
3
 
! Отговори
ДО всички сляпи! преди 13 години
Кои са кметовете от ГЕРБ на повечето софийски общини,както и на тези в страната-бивши кметове и членове на СДС и БСП при това адски корумпирани и некадърни.Защо тези хора са избрани от квотата на ГЕРБ?Станишев,Доган,"Царя",всичките крали милиарди-защо са на свобода?"Царя" мрънкаше и не казваше нищо конкретно,Бойко говори постоянно,но резултатът е еднакъв- абсолютно нищо конкретно не се случва.Продължава 21 годишният модел: комунистите са виновни за всичко.Да де ама "комунистите" са все на власт!
880
2
 
2
 
! Отговори
359878221457 преди 13 години
aide,Boko,ti si choveka :)) iska6e vlast - dadoha ti q , nagu6i se kato popsko dete u zadu6nica s vlast i sega si bogoizbran da upravlqva6 maloumnite 40% deto glasuvaha za teb ...
879
7
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Айде стига пюхте по човека бе,лошото е ,че се наредиха много мошенници на местно ниво,но и сам война е войн.Да живее Бойко,победа на ГЕРБ и АТАКА.дОЛУ ТУРСКО СИНЯТА ОЛИГАРХИЯ
878
2
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
Ами и слънцето не може да огрее на всякаде , а камоли Б.Б.
877
4
 
6
 
! Отговори
УФСЪ преди 13 години
СЕГА Е ОЩЕ ТОПЛО, ЗАТОВА Е ВИСОКИЯ РЕЙТИНГ.САМО ДА СТЕГНЕ СТУДА, ТОГАВА ДА СИ ТЕСТВА РЕЙТУНГА, МАЙ ЩЕ СЛЕДВА ТЕМПЕРАТУРАТА :)
876
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бб е единственият политик-патриот !
875
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Вече по-малко хора вярват на Борисов."Това изобщо не може да бъде новина. Това е очакван, но не е краен резултат. В по голямата си част избирателите на Боко са хора с акъла си. Те не могат да вярват на празни приказки до безкрай. Окончателният резултат - на изборите. До тогава поддръжниците на Ментата ще оредяват.
874
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мошенници са сите, я..сиктир.
873
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Божеее,че на тоя и кучетата вече не му вярват ,камо ли хората.Милионер е като всичките други *** от властта ,а се прави на Исус едва ли не.
872
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов е новия Васил Левски и неговото призвание е да ни освабоди от Червенато Заразно Зло, за това всички честни и почтени хора го благославят, а тези които го мразят, мразят и България защото искат да се върнат старите познати обирджии на народа, които натрупаха милиарди, като ограбиха собствената си страна и собствения си народ така както дори и турците навремето не са го грабили. И за това тези не трябва да се наричат българи и не трябва да им се дава отново шанса да си грабят безнаказано.
871
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Измислени рейтинги и ако има сега избори ГЕРБ ще вземат абсолютно мнозинство, а БСП ще се стопи до 5-6 %, за ДПС и Атака около 4 %, а СДС, ДСБ, РЗС отиват на бунището на историята. За АБВ просто няма смисъл да го мислим, както се появиха, така и ще изчезнат. Жалкото е само за СДС-огромната надежда на хората, която подставените лица от ДС като Костов, Софиянски, Михайлова я опорочиха да такава степен, че от символ на демокрацията я превърнаха в символ на измамата и корупцията, Божков мистър 10 %
870
10
 
2
 
! Отговори
живковист преди 13 години
Аз отчаяно му вервам,защото просто друга алтернатива нема. Но не вернам ,на пицаря,на тошо ментата,на цецо имота и на самозвания професор на Образованието.. Тези Тотално се провалиха себе си и Бочо.И сам Бойко е воин.Може и да е пожарникар ,но не е крадец и мошенник. Той се нарежда до Фил наивника,Жан идеалиста. Това е. Всички други които 20г. вече ни яхат са маскари, и далавераджий.Браво Бойко.
869
4
 
20
 
! Отговори
иван преди 13 години
борисов е човек на валентин златев и други олигарси.мисията му е да прибере пари от ес и да отиде във заслужен отпуск.народа не го интересува никак.
868
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
kogato gerb zapocne da gleda na vsicki po ednakav nacin a tova nikoga niama da se sluci zawtoto i dnes kakto predi za kokowka niama prowka a za milioni niama zakoni i togava kakvo im e razlicnoto na tiahnoto upavlenie ot prediwnite ce ne mi e iasno