11 бона за клипа със "задния двор"

МЗ: Не сме го одобрявали, тийнейджъри го харесаха
Обновена: 1 дек 2010 16:51 | 1 дек 2010 16:46, Екип на Dnes.bg
137
11 бона за клипа със "задния двор"
Снимка: Dnes.bg

Клипът за анти-СПИН кампанията с мото "Презерватирай се!" не е минавал през одобрение от МЗ. Той е поръчан от Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" за намаляване на уязвимостта сред младите хора между 15 и 29 години.

Това пишат в писмо до редакцията на Dnes.bg от пресцентъра на здравното министерство.

От писмото разбираме, че клипът е изработен от "Фен ТВ", а ръководител на творческия екип е Камен Воденичаров.

Още по темата
Изработката на видеото струва 11 хил. лв. и то е финансирано по Програмата със средства на Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария.

Договор за излъчвания на клипа по телевизиите няма.

Неговата цел е да популяризира опасната болест и начините, по които да се предпазват от нея. Поради тази причина умишлено е търсен и провокативният елемент в него. Смятаме, че с предизвикателството към аудиторията ще насочим нейното внимание към важната тема.

Доказателство за адекватността на подхода ни е и предпочитането му от фокусгрупа от ученици от 11 клас, на която бяха представени проекти за два клипа – един с непровокативно съдържание и този вариант. Фокусгрупата се спря на провокативния клип.

Убеждението ни, че точно с този вариант клипът ще стигне до целевата група, се потвърждава и от световните тенденции за превенция при тази възрастова група, твърдят от МЗ.

Остават обаче отново въпросите:
По какви критерии е изработен и одобрен клипът?
Какво влияние ще има върху децата и младите хора според МЗ?
Какво идват да ни подскажат "парадният вход" и "задният двор"?
Защо е засегната единствено темата за предаването на вируса по полов път?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
Алооооооо ***.....Много цинизми бе ..
128
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ахахаха...извинявам се ! Господин било!
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде стига с това лицемерие и морал...до гуша ми дойде!!!Госпожа, ако това за вас е образователен клим ми е много чудно как ви е впечетлил плакатът пред училището !!!!!
126
2
 
3
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Когато откровена порнография гледа децата ни от всеки ъгъл (за пример виж redsky.hit.bg/sisley.jpg) никой не надига глас. Този плакат redsky.hit.bg/poster.jpg изобразяващ акт на орална любов стоеше ТОЧНО на входа гимназия в Търново. От месеци!!! Родители, учители, директори минават под него и никой не обелва дума. А сега скачат и правят проотести за образователен клип, защото се споменавал "заден двор"! Аман от лицемерие!
125
1
 
4
 
! Отговори
рап текст(22 000лв) преди 13 години
ПРЕЗЕРВАТИРАЙ СЕ!Влизам ти отпред, отзад...Вирус аз съм веч познат -Хив Спинолчев се наричами кондоми не обичам.Дебна да те заразя през различни аз места.И завинаги пленен ще си болен ти от мен.Щом ще правиш *** ти със кондом се зареди.Ако ти отзад подхождат,бързо капишон им слОжи.Ако те отпред подкарат ти с кондом ги изпреваряй!Ако за игла си вързан, боц... и с мене се обвързваш.Хей човеко! СПИН съм аз! И заразен съм от раз!Ако гаден ме намираш ,бързо се презерватирай!
124
1
 
2
 
! Отговори
асд преди 13 години
Горе-долу по същото време, когато *** *** без каквато и да е мисъл в главите си започнаха да пишат коментари, лишени от каквато и да било логика. Това, че е гей не му отнема човешките права, каквито имаш и ти (за жалост). И.. ако можеш пиши гей с ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ БУКВИ, и слагай повече УДИВИТЕЛНИ, защото мисля, че не всички разбраха, че си хомофоб.
123
2
 
2
 
! Отговори
МХМ преди 13 години
А откога сексуалната ориентация има някаква връзка с това какво се прави в България или където и да било?
122
2
 
5
 
! Отговори
aMorph преди 13 години
Абе, Камен Воденичаров не си ли призна публично преди години, че е ГЕЙ! И от кога ГЕЙ-обществени личности почнаха да правят клипове за Анти-спин кампании?
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"фокусгрупа от ученици от 11 клас" абе тези хора добре ли са... много ясно че в 11 клас ще харесват хубави ***. Това е все едно да правиш фокус група с кучета и да ги питаш да изберат между салам и краставица кое харесват повече... нямам думи. И този клип ако струва толкова... не знам - анимацията никак не е на ниво, няма никакви специални ефекти, няма никакви заснемания на външен материал, а само една проста анимациика. Като цяло е направен точно за няколко часа....
120
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Остава и въпроса: Що не си *** *** майчина във Dnes.bg?
119
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МЗ:" Не сме го одобрявали, тийнейджъри го харесаха".При такъв "железен" аргумент нямам въпроси, нямам и какво да кажа!
118
5
 
14
 
! Отговори
КОПОЛА преди 13 години
Клипът подхожда на целевата група, за която е предназначен. ***- като за ***...
117
2
 
2
 
! Отговори
321 преди 13 години
123
116
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
поредната тъпотия.как може да има толкова гадни хора
115
2
 
11
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Не разбрахте ки ,че Воденичаров не може да направи нищо професионално?Баси,20 години се подвизава човека,твори самодейност,и пак му възлагат профрсионални поръчки.Е то бива тъпотия,ама чак толкоз не бива.
114
2
 
4
 
! Отговори
Снежанка преди 13 години
Защо се бави принца да ме вземедордето дойде ще съм без хименаЩе ме разкъсат тези седем звяраТАКА Е СЕСТРО И ЩЕ СЕ ПОВТАРЯ
113
1
 
20
 
! Отговори
Мето преди 13 години
Добре, все пак, че на учениците от 11 клас не им е предложен рекламен порноклип, щото 100% щяха него да изберат.
112
2
 
7
 
! Отговори
До 92 преди 13 години
Ами аз доколкото разбрах, клипа не е специално предназначен за тийнеиджъри, а за тези които правят секс без презерватив. Но ако си мислиш, че специално е създаден заради ТЕБ ти е простено :)))
111
1
 
4
 
! Отговори
НИк преди 13 години
Спрете да търсите под вола теле.
110
3
 
30
 
! Отговори
колко просто преди 13 години
Най-смешното в цялата тази история , е че се говори.."аАААА днешната младеж това , днешната младеж онова", а в моменти когато трябва да им събудим малко мозъчните клетки им представяме подобни материали.Оправданието..."За да им слезнем на нивото , че да ни разберат". Еми, не се чудете после, че нещо не върви и нямат елементарно възпитание!!!