11 бона за клипа със "задния двор"

МЗ: Не сме го одобрявали, тийнейджъри го харесаха
Обновена: 1 дек 2010 16:51 | 1 дек 2010 16:46, Екип на Dnes.bg
137
11 бона за клипа със "задния двор"
Снимка: Dnes.bg

Клипът за анти-СПИН кампанията с мото "Презерватирай се!" не е минавал през одобрение от МЗ. Той е поръчан от Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" за намаляване на уязвимостта сред младите хора между 15 и 29 години.

Това пишат в писмо до редакцията на Dnes.bg от пресцентъра на здравното министерство.

От писмото разбираме, че клипът е изработен от "Фен ТВ", а ръководител на творческия екип е Камен Воденичаров.

Още по темата
Изработката на видеото струва 11 хил. лв. и то е финансирано по Програмата със средства на Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария.

Договор за излъчвания на клипа по телевизиите няма.

Неговата цел е да популяризира опасната болест и начините, по които да се предпазват от нея. Поради тази причина умишлено е търсен и провокативният елемент в него. Смятаме, че с предизвикателството към аудиторията ще насочим нейното внимание към важната тема.

Доказателство за адекватността на подхода ни е и предпочитането му от фокусгрупа от ученици от 11 клас, на която бяха представени проекти за два клипа – един с непровокативно съдържание и този вариант. Фокусгрупата се спря на провокативния клип.

Убеждението ни, че точно с този вариант клипът ще стигне до целевата група, се потвърждава и от световните тенденции за превенция при тази възрастова група, твърдят от МЗ.

Остават обаче отново въпросите:
По какви критерии е изработен и одобрен клипът?
Какво влияние ще има върху децата и младите хора според МЗ?
Какво идват да ни подскажат "парадният вход" и "задният двор"?
Защо е засегната единствено темата за предаването на вируса по полов път?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
2
 
! Отговори
от 58 преди 13 години
Аз какъв съм няма как да знаеш. За тебе предполагам, че си обикновен ***. И не забравяй, че когато плюеш нагоре си наплюваш лицето. И най-простия и нехигиеничен българин дето псува *** (интересно защо след като толкова много ги харесваш не им викаш роми) има повече стойност от такива несретници като тебе.
68
2
 
4
 
! Отговори
Хасан преди 13 години
teenproblem.net/news/s/24693.htmlДнес публикувате подобно нещо в тийн сайта си, сега задавате въпроси.Я се стегнете.
67
3
 
5
 
! Отговори
cons преди 13 години
По какви критерии е изработен и одобрен клипът? Науката още не познава критерии за клипове.Какво влияние ще има върху децата и младите хора според МЗ?Явно какво. Използването на презервативи и борба със СПИНКакво идват да ни подскажат "парадният вход" и "задният двор"?Половите органи и ануса. Ясно е отново.Защо е засегната единствено темата за предаването на вируса по полов път?Засегната е темата и с инжекциите.
66
3
 
5
 
! Отговори
vanzan преди 13 години
Стига ни занимавайте с глупости бре.............на който му харесва да си го гледа !! А малките деца достатъчно си гледат по нета други неща които са далече по гадни !! Айде редакцията ............""">>
65
1
 
9
 
! Отговори
Ай стига ве преди 13 години
И за сведение на разбирателите, моделчетата със задничетата, които се въргалят из тази простотия, са от колекции на Шътърсток или други сток-фотографии. И ако калкулираме колко струват 4 снимки на бельо на два модела отпред и отзад, и някаква флаш анимацийка, айде моля ви се - това нещо посмъртно не струва 11000 лв.!!!!Майтапят се бе, сериозно се майтапят с нас, ааааа, забравих, кой тоз левент Камен Воденичаров, да не е онзи същия ? А ? :)))Ясноу...........
64
2
 
4
 
! Отговори
до 63 преди 13 години
му хахахах ааа, тука всички са млади красиви гаджета, това е ясно ....
63
2
 
5
 
! Отговори
Плюшкин преди 13 години
Мацките са готини, но това зелетно мекотело е меко казано глупаво нещо? И и прилича на реклама на бански, а не на антиспинен софтуер? Като го гледах си помислих, че рекламира презервативи, а не, че проповядва да се поазим от СПИН? А едното не винаги е еднозначно с другото?
62
3
 
6
 
! Отговори
До 61 преди 13 години
Ей *** не виждаш ли че тва са готови картинки свалени от интернет, да не смяташ че са платили на балгарски модел да заголи ***, и са склучили права за тия две картинки
61
1
 
13
 
! Отговори
Ай стига ве преди 13 години
Тази глупост 11 хилки, ай стига ве......... баси и ташака дето са си направили, нещо май са се майтапили от министерството, обаче ако не е майтап, смятай за какво чудо иде реч !!!Не щъ да се хваля, *** ако знаете какви неща правя и за какви суми, шапките ще ви паднат. А тези верно са се ОЛЕЛИ откъм цена, за анимацията и композицията нема да говорим, щото това тежи единственно на съвестта на "майсторите", па за идеята и посланието, което носи, нема въобще да говоря. Верно живеем в абсурдна страна
60
1
 
13
 
! Отговори
задния двор преди 13 години
Кога бат Бойко ще открие задния двор?
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как ще струва 50 лева, като само да снимат *** на тази са и дали 100 лева ?! Ти ли ще си снимаш грозния *** за 2 лева и да направиш обработка на филма за 7 лева ?? Мисли като пишеш малко..
58
2
 
12
 
! Отговори
aaa преди 13 години
Супер си ни е държавата, и клипа е супер, а чалгата е велика....Къде другаде има толкова хубави и *** тийнерджърки, които свиркат за 1-2 водки, а за 1-2 парцалчета им го бутваш в задния двор..... голям кеф е....
57
2
 
20
 
! Отговори
ИВАН преди 13 години
Аз правя подобни клипове за 150 лева, но честно да ви кажа тоя като го гледам не струва и 50, тоя клип може да го направи и четвъртокласник не една от програмите. Хората умират без лекарства, а пенсионерите взимат по 100 лева. Тия *** са платили 11 хиляди, за нещо което струва от 50 до 100 лева. това са Изверги!
56
2
 
3
 
! Отговори
до 54 преди 13 години
И нас ни е гнус от мекотели като тебе.
55
3
 
6
 
! Отговори
Батко преди 13 години
Teen\age е възраст до 19 години , идва от nine\teen , следва 20 което вече е twenty . Kaто си неграмотен карай на *** *** ;)
54
5
 
6
 
! Отговори
З преди 13 години
Скривай се бе педофил...
53
10
 
5
 
! Отговори
Батко преди 13 години
И на мен ми харесва в задния двор на тинейджърките ! Който си мисли че ДЕЦАТА такива работи не правят, сигурно още живее в 1962-а година големия сняг..
52
1
 
7
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 13 години
Сори, братино! Животът не е по-малко циничен. Да, на истината и прилягат различни определения. Приела съм отдавна, че и "цинично" е сред тях.Не мога да се чувствам виновна за безразсъдния живот на някои ***.
51
1
 
13
 
! Отговори
д.ефект преди 13 години
"Защо е засегната единствено темата за предаването на вируса по полов път?" Ей това е въпросът. Иначе целевата група правилно са й напипали тънката струна , но все пак щеше да е добре ако не свиреха само по нея. Прекалено просташко става и човек ще каже ,че се рекламира "задния двор" на "целевата група" .
50
2
 
16
 
! Отговори
7-8 преди 13 години
Рекламата е в стил Бойко Борисов.