11 бона за клипа със "задния двор"

МЗ: Не сме го одобрявали, тийнейджъри го харесаха
Обновена: 1 дек 2010 16:51 | 1 дек 2010 16:46, Екип на Dnes.bg
137
11 бона за клипа със "задния двор"
Снимка: Dnes.bg

Клипът за анти-СПИН кампанията с мото "Презерватирай се!" не е минавал през одобрение от МЗ. Той е поръчан от Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" за намаляване на уязвимостта сред младите хора между 15 и 29 години.

Това пишат в писмо до редакцията на Dnes.bg от пресцентъра на здравното министерство.

От писмото разбираме, че клипът е изработен от "Фен ТВ", а ръководител на творческия екип е Камен Воденичаров.

Още по темата
Изработката на видеото струва 11 хил. лв. и то е финансирано по Програмата със средства на Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария.

Договор за излъчвания на клипа по телевизиите няма.

Неговата цел е да популяризира опасната болест и начините, по които да се предпазват от нея. Поради тази причина умишлено е търсен и провокативният елемент в него. Смятаме, че с предизвикателството към аудиторията ще насочим нейното внимание към важната тема.

Доказателство за адекватността на подхода ни е и предпочитането му от фокусгрупа от ученици от 11 клас, на която бяха представени проекти за два клипа – един с непровокативно съдържание и този вариант. Фокусгрупата се спря на провокативния клип.

Убеждението ни, че точно с този вариант клипът ще стигне до целевата група, се потвърждава и от световните тенденции за превенция при тази възрастова група, твърдят от МЗ.

Остават обаче отново въпросите:
По какви критерии е изработен и одобрен клипът?
Какво влияние ще има върху децата и младите хора според МЗ?
Какво идват да ни подскажат "парадният вход" и "задният двор"?
Защо е засегната единствено темата за предаването на вируса по полов път?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
19
 
! Отговори
ND преди 13 години
От рекламата оставам с впечатлението, че презерватив трябва да се сложи и на спринцовката. Това не е добра идея. Води до нежелани последствия
108
1
 
9
 
! Отговори
Метросексуален преди 13 години
Ооо, моят стар хомо другар Камен Во е взел някоя кинта покрай клипа за СПИН. Щом той е замесен естествено, че става въпрос само за задни дворове, хомсексуализъм и др. изисквания за "толерантност".P.S. Днес съм избрал имидж като на Брат Пид.
107
2
 
24
 
! Отговори
извод преди 13 години
Че клипът е ***-спор няма! Но проблемът не е там, където го търсите. Важното е, че клипът НЕ информира. За да схванеш зле загатнатите му идеи трябва да познаваш спинът и начините за предаване и предпазване, а ако това е така то клипът няма смисъл да съществува.
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Какво идват да ни подскажат "парадният вход" и "задният двор"?Защо е засегната единствено темата за предаването на вируса по полов път?"До автора на текста,Ако наистина сте изгледал/а целия клип и сте се запознали с всичката (вече) налична информация по въпроса, наистина не знам как е възможно да не намирате отговорите на тези въпроси...Особено вторият въпрос - я пак вижте клипа? Излагате се така...
105
3
 
9
 
! Отговори
до 92 преди 13 години
О боже, вероятно не можеш да повярваш че тинейджърите си ровят по дупките ? Съжалявам, точно това правят.. носят прашки от 5 клас и се мушкат където може пияни или насмъркани с амфетки по дискотеки, хижи, лагери на морето, апартаменти и рожденни дни. Ако отказваш да приемеш реалността проблема си е твой, или вероятно растеш на село..
104
1
 
13
 
! Отговори
ало ало преди 13 години
Тоя клип повече от 500 лв не струва, за какво са дадени останалите пари? За запълване задния двор на Камен Воденичаров ли?
103
3
 
5
 
! Отговори
ангел преди 13 години
яяя, *** бдят! веднага са нацъкали минусите на истината....
102
2
 
18
 
! Отговори
Candy преди 13 години
Ужасен клип, който все едно е направен на power point, за 10 лева щях да им направя даже по- хубав. Кое точно струва 11 хиляди лева, много интересно. Пак са препрали фондовете, ама тоя път е много наглярско просто!
101
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е добре бе, кво се чудите - "ръководител на творческия екип е Камен Воденичаров"!!!! как няма да се върти всичко около "задния двор"???? единственото, което ме учудва мен в случая, е фактът, че изобщо се споменават жени....
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И освен това днес.бг стига сте се възмущавали от този заден двор и от този клип, защото след като задавате въпроса какво е параден вход и т.н. и се правите, че не знаете за какво става въпрос, как аджеба разбрахте, че клипа е просташки? Нали питате министерството какво осзначават тези метафори? Хората нямат работа те ми се загрижили тука за задни дворове и просташки клипове. А това, че деца да 10 години седят и гледат порно без на родителите им да им пука какво правя на компютрите си не заслужава ли повече внимание?
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И това трябва да е по-малко "вулгарно" от българската реклама ли?! Факт по-хубава е, но ако това го пуснат тук българското "възмущение" ще срине държавата.
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много обичам да влизам в задния двор
97
4
 
5
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Ми що не се напънеш ??? Ама подозирам, че освен едно петно с неопределено кафяв цвят на гащите - друго няма да родиш... Напъвал се бил... Ти ако се напъваше нямаше да си тук, ами щеше да правиш клипчета...
96
1
 
5
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Яре ве - голяма работа... Готин е клипа... А който не знае какво е "заден двор" да не се притеснява - няма как да хване СПИН по полов път, щото явно е толкова одъртял, че вече и секс не прави :)И за антихомосексуалистите - *** секс правят и жените - не само мъжете :D *** :)
95
1
 
8
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Ми нормално, де се е чуло и видяло да има Камен Воденичаров и да не играят *** и заден двор....
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този клип и да се напъне човек повече от 500 лв.Страно е къде са другите около 10 бона.Ако бяха дали тези пари за нещо наистина смислено ок а после пускайте смс за благотворителност
93
1
 
5
 
! Отговори
БоБо преди 13 години
Този клип е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш!
92
4
 
2
 
! Отговори
dancho82 преди 13 години
ti koga za posledno si 4uval boklucite kak govorqt,a?!4e ne ti se iska da e taka ne se samnqvam,ama takava e realnosta i kolkoto pove4e hora kato teb q otri4at tolkova po-zle 6te stava!!
91
4
 
2
 
! Отговори
dancho82 преди 13 години
ami takiva sa vi decata be-pahat i davat da im pahat vav vsi4ki otverstiq i posle mi revete tuka vse edno na vas sa vi go nahakali v nqkoq dupka neo4akvano!!
90
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
11 бона за това???????? Я отворете Вбокс и вижте деца 10-15 годишни какви страхотни и майсторски изпипани клипчета правят и то със нулев паричен ресурс! Иначе клипа е *** и, о Боже, тинейджърите не говорят така! :D Така говорят възрастни, които се правят на тинейджъри!