Откъде накъде е казал, че е умряло, като то не е умряло?

Ужасяващи СРС-та излязоха наяве по скандала с родилката
Обновена: 3 дек 2010 14:35 | 3 дек 2010 13:37,
959
Откъде накъде е казал, че е умряло, като то не е умряло?
Снимка: Булфото

"Ще стане голяма разправия, защото са минали 24 часа. Ще кажат, че сме го оставили да мре. Майката знае, че е умряло. Той си е виновен. Откъде накъде е казал на майката, че е умряло, като то не е умряло?"

Това е само част от разговорите между лекарите в болницата в Горна Оряховица при израждането на бебето на 17-годишната родилка.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов беше изслушан от депутатите за скандалния случай с шумните арести на четирима лекари заради подозрения, че са умъртвили преждевременно роденото бебе.

Да мятам ли бебето?
Според докторите не става въпрос за раждане, а за аборт. Те били направили всичко възможно, но плодът, който е бил във 21-ва гестационна седмица и с тегло 600 грама, е бил нежизнеспособен.

Скандални разкрития за вината на арестуваните в Горна Оряховица  лекари направи обаче Окръжната прокуратура във Велико Търново на извънреден брифинг днес.

Пред журналистите беше представен декласифициран запис с телефонни разговори, водени от директора на болницата д-р Миролюб Кожухаров, направен със специални разузнавателни средства, от които става ясно, че недоносеното бебе е било живо в продължение на 24 часа и че за неговия живот не са положени никакви усилия от персонала на родилното отделение.

"Това дете стои живо. Те ще кажат: вие като дойдохте на работа и видяхте, че бебето е живо, какво направихте?", "Могат да ни съдят за предумишлено убийство бе, човек!", "То си отива при Андрей Баташов, ама какво да правим", цитира разговорите вътрешният министър пред депутатите.

"Едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс", коментира Цветанов скандалния случай.

Разговорите на д-р Кожухаров с лица, на които от прокуратурата не пожелаха да съобщят имената, показват, че бебето е живяло 24 часа.

Още по темата

Прокурорът по случая – Светослав Калчев, съобщи, че детето е родено на 28 ноември около 15,00 часа в горнооряховската болница.

Разговорите, които д-р Кожухаров е провел, са на 29 октомври следобед. В тях става ясно, че детето е още живо.

Първият разговор е проведен в 14,44 часа. При него д-р Кожухаров пита другия мъж защо д-р Лазаров не е извикал неонатолог. 

"Плащане, плащане, ама щяхме да избегнем, сега какво да го правим", казва директорът на болницата.

От разговора става ясно, че са възнамерявали да платят на майката на бебето. Те обсъждат дали да кажат на майката, че детето е все още живо.

В следващия разговор на същия ден в 15,24 часа събеседниците коментират, че вече са съучастници, и осъзнават, че могат да бъдат съдени за предумишлено убийство. 

Мъжът пита д-р Кожухаров "дали да мята детето".

От разговора става ясно, че детето е било поставено в хладилника, но после е извадено. Обсъжда се и вариантът детето да се дави в кофа.

В третия разговор в 16,10 часа събеседникът на д-р Кожухаров споменава, че детето вече е при Андрей Баташов.

Директорът пита как е умряло детето, а мъжът отговаря, че му е било малко хладно в биологичните отпадъци.

А д-р Кожухаров заявява: "Просто няма такова, че е живяло, никой не е виждал, не е чул".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


959
Още по темата: новородено
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
806
4
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
защо не скочиха като им изгоряха парите в банките по жан виденово времезащо не питат къде им потънаха боновите книжки и не скачат ...защо не питат как се натрупаха милиони и какво става с мутрите от СИК ВИС...ИПОН...зашо не се скача срещу митцо очите и др. разпространители на дрога в училищата..да ги трепат тях като са толкова ербапи..да тези доктори са за съд и се надявам да ги осъдят но да не забравяме голямата греда в окото..иначе с такива сензации ни манипулират...
805
1
 
5
 
! Отговори
dd преди 13 години
да лекарите са БЕТЕР ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СЪДИИ --плащаш или те освобождават или при лекарите умиращщ--ДЪРЖАВАТА Е ***---ЕВРОПА НЯМА НИЩО ОБЩО С НАС ПРОСТО ТОВА БЕШЕ МИЛОСТ
804
2
 
5
 
! Отговори
SRS преди 13 години
LEKARI , SADII , PROKURORI , DARJAVNI SLUJITELI - KOMUNISTI4ESKI URODI , URODI , URODI , URODI , , URODI , URODI !!!
803
0
 
23
 
! Отговори
идиотче преди 13 години
до 804дежурния лекар трябва да положи ВСИЧКИ усилия, според компетентността си! къде ще му излезе края, ако почне да мисли дали да се напъне или не?!?! един такъв капацитет реши да не се напъва и обяви дъщеря ми за аборт! казва се акушер-гинеколог динчо георгиев! добре , че жена ми не слуша такива "капацитети" ! аз често си мисля, дали да не му заведа "аборта", който е вече на 15 г. и да му счупя тиквата!
802
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
червената мафия защитава бялата - нормално...
801
4
 
31
 
! Отговори
Ники преди 13 години
Както сами са си го казали лекарите- да бъдат съдени за предумишлено убийство.Дано да им дадат по над 30 години, за да не смеят други лекари правят такива престъпления. Няма такова зверство просто в 21 век. Умишлено да го слагат на студено ;(Бог да го прости бебето.
800
4
 
0
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
тук съм бре инженерче, тук съм, и на теб ли ти липсвах, е поразрови се надолу, писал съм, ама от *** вряканици, не можеш да ме прочетеш, та как след 15 години учене, чакай, какво всъщност учи и колко висши имаше
799
0
 
15
 
! Отговори
идиотче преди 13 години
бе ти верно не си добре! ако дежурния лекар вземе да преценява дали да положи усилия или не - къде ще му излезе края?!?! не трябва ли да полага всички усилия , доколкото му позволява компетентността, за да спасяват животи?! добре , че моята жена не послуша подобни "капацитети" ! няколко такива казваха, че щерка ми била "аборт", дори мазния акушер-гинеколог динчо георгиев! сега ми иде да му заведа 15 годишния "аборт" и да му счупя тиквата!
798
15
 
6
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
оооо ***, *** вие още ли се пенявите, недейте бе, ще си докарате някой инфаркт, после кой ще ви лекува:)))))))) всъщност няма да е голяма загуба де, толкова първични същества, вярващи на физулктурници, няма да липсват на никого, обаче пълни всезнайковци :)))))))))))
797
8
 
3
 
! Отговори
sas преди 13 години
Моля да бъде уточнено родилката маймуноподобна ли е и тогава ще коментирам.
796
3
 
6
 
! Отговори
SRS преди 13 години
I LEKARITE SA KATO SADIITE , KOMUNISTI4ESKI URODI , URODI , URODI , URODI , URODI , URODI !!!
795
3
 
7
 
! Отговори
Минаваща преди 13 години
До ЧитателАман от всезнайковци !Нали знаете, че за нормално и ненормално е оценката е субективна?Изобщо не коментирам възможността да оцелее преждевременно родено дете. Болно ми е, че всички скачат като лешояди на *** преди да има някакви медицински доказателства за такова тежко деяние. По тази логика всички лекари са потенциални убийци...
794
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти пък кой си за да искаш каквото и да било?Аз искам да не работя и да имам много пари и всички да ме обичат и да ми се подмазват все едно съм Бойко Борисов
793
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво се пънете да пишете? като се окаже, че историята е изфабрикувана и обвинения не бъдат повдигнати (или делото се окаже несъстоятелно) цялата история ще се потули и нокой повече няма да чуе за въпросните лекари или СРС или какво ли не; ще се измисли нова акция с кодово име и ЦвЦв ще стане отново героя на народа... всичко което имате да казвате е излишно
792
5
 
19
 
! Отговори
бебе в 21-ва седмица преди 13 години
Когато е чуждо е ембрион, но ако е ваше дали няма да е бебе??? Тези лекари са направили престъпление и то умишлено! Искам затвор за тях!
791
1
 
4
 
! Отговори
До докторчето преди 13 години
Ти си докторче, колкото аз съм космонавт. Ембриона има сърдечна дейност далеч преди 21 - ва седмица, ако не се лъжа в 9-та. Ходи се гръмни, не пиши глупости, че ставаш жалък.
790
8
 
3
 
! Отговори
МЕЙЗГА преди 13 години
Всички които пишат са големи специалисти в кавички Да знае някой бебе в 5 месец повтарям в ПЕТИ МЕСЕЦ родено 600 грама колко е развито физиологично и как ще оживее
789
0
 
6
 
! Отговори
Jj преди 13 години
Prosto... nqmam dumi... tova e... ujas, ujas...
788
4
 
1
 
! Отговори
juli преди 13 години
Abe Anonimen 6to ne vzeme6 da se skrie6 ot tozi forum i da pi6e6 s imeto si.Mnogo znae6 be komunisti4esko otro4e.Aman ot komunisti kato tebe,mar6 ot tuk i da ne se iaviava6 dokato ne pi6e6 s istinskoto si ime i partiina prinadlejnost *** takuv.
787
3
 
3
 
! Отговори
1978 преди 13 години
@822 - Абсолютно, при това в случая т.нар. СРС-та са съчинени доста левашки.