Откъде накъде е казал, че е умряло, като то не е умряло?

Ужасяващи СРС-та излязоха наяве по скандала с родилката
Обновена: 3 дек 2010 14:35 | 3 дек 2010 13:37,
959
Откъде накъде е казал, че е умряло, като то не е умряло?
Снимка: Булфото

"Ще стане голяма разправия, защото са минали 24 часа. Ще кажат, че сме го оставили да мре. Майката знае, че е умряло. Той си е виновен. Откъде накъде е казал на майката, че е умряло, като то не е умряло?"

Това е само част от разговорите между лекарите в болницата в Горна Оряховица при израждането на бебето на 17-годишната родилка.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов беше изслушан от депутатите за скандалния случай с шумните арести на четирима лекари заради подозрения, че са умъртвили преждевременно роденото бебе.

Да мятам ли бебето?
Според докторите не става въпрос за раждане, а за аборт. Те били направили всичко възможно, но плодът, който е бил във 21-ва гестационна седмица и с тегло 600 грама, е бил нежизнеспособен.

Скандални разкрития за вината на арестуваните в Горна Оряховица  лекари направи обаче Окръжната прокуратура във Велико Търново на извънреден брифинг днес.

Пред журналистите беше представен декласифициран запис с телефонни разговори, водени от директора на болницата д-р Миролюб Кожухаров, направен със специални разузнавателни средства, от които става ясно, че недоносеното бебе е било живо в продължение на 24 часа и че за неговия живот не са положени никакви усилия от персонала на родилното отделение.

"Това дете стои живо. Те ще кажат: вие като дойдохте на работа и видяхте, че бебето е живо, какво направихте?", "Могат да ни съдят за предумишлено убийство бе, човек!", "То си отива при Андрей Баташов, ама какво да правим", цитира разговорите вътрешният министър пред депутатите.

"Едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс", коментира Цветанов скандалния случай.

Разговорите на д-р Кожухаров с лица, на които от прокуратурата не пожелаха да съобщят имената, показват, че бебето е живяло 24 часа.

Още по темата

Прокурорът по случая – Светослав Калчев, съобщи, че детето е родено на 28 ноември около 15,00 часа в горнооряховската болница.

Разговорите, които д-р Кожухаров е провел, са на 29 октомври следобед. В тях става ясно, че детето е още живо.

Първият разговор е проведен в 14,44 часа. При него д-р Кожухаров пита другия мъж защо д-р Лазаров не е извикал неонатолог. 

"Плащане, плащане, ама щяхме да избегнем, сега какво да го правим", казва директорът на болницата.

От разговора става ясно, че са възнамерявали да платят на майката на бебето. Те обсъждат дали да кажат на майката, че детето е все още живо.

В следващия разговор на същия ден в 15,24 часа събеседниците коментират, че вече са съучастници, и осъзнават, че могат да бъдат съдени за предумишлено убийство. 

Мъжът пита д-р Кожухаров "дали да мята детето".

От разговора става ясно, че детето е било поставено в хладилника, но после е извадено. Обсъжда се и вариантът детето да се дави в кофа.

В третия разговор в 16,10 часа събеседникът на д-р Кожухаров споменава, че детето вече е при Андрей Баташов.

Директорът пита как е умряло детето, а мъжът отговаря, че му е било малко хладно в биологичните отпадъци.

А д-р Кожухаров заявява: "Просто няма такова, че е живяло, никой не е виждал, не е чул".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


959
Още по темата: новородено
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
826
3
 
7
 
! Отговори
ГоцеГуце преди 13 години
Лекари - бялата мафия , част от червената .
825
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каквото и да е правила майката, в рамките на възможностите на медицината, са длъжни да направят необходимото, за да оживее и майката и живородено дете. От там нататък ако се докаже, че е предприела действия, за да абортира детето то да и бъде отнето дори и да го поиска след като се роди. При такъв морал на тези лекари как да очакваш, че за пациент ще се направи всичко необходимо/освен ако не дадеш пари/
824
5
 
4
 
! Отговори
Ватман преди 13 години
Не отричам, че има безбожни и алчни лекари.НО ЗАЩО ПОЛИЦИЯТА НЕ СЕ Е НАМЕСИЛА, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ СА ИМАЛИ ЦЕЛИ 24 ЧАСА ДА ПРЕДОТВАРАТЯТ УЖ ДЕТЕУБИЙСТВОТО? Това е все едно да гледаш как дете си играе с кибрит и не да му го вземеш, а да му дадеш туба с бензин.А тази 17 годиша палавница...да даде обяснения за бащата. Ако не се сеща кой е...би трябвало да бъде подведена под отговорност.
823
5
 
6
 
! Отговори
НЕ НА АБОРТА! преди 13 години
АБОРТЪТ Е УБИЙСТВО!
822
5
 
7
 
! Отговори
tedka преди 13 години
Замислете се и за нещо друго, детето определено не е било желано...възможно е и майката да е правила опити да го абортира...да си е притискала корема с колани и т.н., за да не се издаде...но смятам, че и тя има вина в цялата история...как може да си бременна...да не правиш изследвания, да не ходиш на женска консултация!? Самото детенце е било обречено още преди да се роди според мен.....
821
4
 
7
 
! Отговори
tedka преди 13 години
В книгите пише, че плод след 25-26 гестационна седмица може да оцелее и да се роди нормално, тъй като повечето жизненоважни органи са развити...единствено белите дробове, но и за там има напредък.Според БГ законите, плод роден под 1 кг, се записва като живороден след 1 СЕДМИЦА, тъй като са с висока смъртност. Когато се роди дете в ранни гестационни седмици, се записва като спонтанен аборт, а не като живородено. Дори и детенцето да е било живо..., едва ли е щяло да оживее..Бог да го прости!
820
10
 
11
 
! Отговори
tedka преди 13 години
Имам чувство, че всичко е манипулация на общественото мнение....когато рейтинга на правителството пада..пуска се сърцераздирателна история....помните ли майката, която уби детето си пред няколко години...сега е същото, просто трябва да се отвлече общественото мнение в друга посока...
819
1
 
12
 
! Отговори
жена преди 13 години
Щях да имам дъщеря на 19 години. В "Шейново" тогава доктор Стефанов, ако се не лъжа, решил, че щом мъжа ми няма да го води на кръчма, в отделението ми биха инжекция. Вместо за за държане, такъв аборт направих,че... В листа за изписване пишеше че съм влязла с криминален аборт. Аз влязох за задържане. Добре че имам син. Доктора беше окачен с верижки и пръстени та знае ли се.Беше 2001 година.
818
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вярно че всичко може да се фалшифицира, още повече че това са дребни риби от дълбокопровинциална болница. НО - не се заблуждавай - напълно е възможно да се държат като каруцари, после естествено пред медии могат да пазят поведение.... Не искам да съдя виновни или невинни именно защото Народната Милиция знае и може да натъкмява всичко.... Също и че Бай *** дори и с докторска диплома също може всичко...
817
0
 
1
 
! Отговори
? преди 13 години
!?
816
18
 
10
 
! Отговори
Стига вече, бе хора! преди 13 години
Защо всички журналисти се лепят по некомпетентните думи на ненормалниците, които направиха от един аборт главна новина в България!!! ами прочетете учебниците по биология за 8 клас, там пише от кой месец зародишът е жизнеспособен! Къде са ви другите главни новини, журналисити?! Новините за бюджета например?!! И Цветанов ако си мисли, че това е начинът да спипа докторите за финансови злоупотреби, които подчинените му дори не са били кадърни да изфабрикуват, то е сбъркал!!
815
13
 
20
 
! Отговори
Присъдата преди 13 години
Гражданите на Република България след като разгледаха доказателствата и изслушаха показанията - решиха единодушноСтефан Лазаров - Смърт чрез ОбесванеМихаил Милатович - Смърт чрез ОбесванеБожидарка Дончева - Смърт чрез ОбесванеМиролюб Кожухаров - Смърт чрез Обесванеизброените да бъдат отведени до мястото на изпълнение на присъдите
814
5
 
2
 
! Отговори
DSB преди 13 години
LEKARITE SA KOMUNISTI
813
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ZZ mai pak e SUPERHERO+++, (tozi put za smetka na lekarite-----!)
812
22
 
17
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Айде стига маскаряхте лекарите. И СРС могат да се фалшифицират, както и снимки и видео. Слушах по ТВ интервю с тях - цивилизовани и възпитани хора - не това е езиковия им речник както го представят.
811
5
 
12
 
! Отговори
днес на 17 утре на 9 преди 13 години
На 10 г. да почнат да раждат и да искат здрави бебета.*** народ станахме всички.
810
4
 
3
 
! Отговори
SRS преди 13 години
VSA6NOST TOVA UBIISTVO E 4AST OT KOMUNISTI4ESKIQT PLAN ' RUN-UP ' ZA OBEZBALGARQVANE NA BALGARIQ I PREVRA6TANETO I V *** ZADUNAISKA GUBERNIQ .
809
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да съдят и лекарите и 17-годишната "майка" и "бащата".***. ***.
808
6
 
44
 
! Отговори
MOR преди 13 години
Без да съм вещ в наказателното право, това което прочетох ме погнуси с цинизма си. Няма значение, дали детето е имало шанс да живее, евтаназията не е разрешена и това което си говорят блюстителите на Хипократ е гадно. Показва отношението им към живота изобщо. Тези лекари трябва да бъдат осъдени. Те не са лекари, трудно е да се каже, че са и хора. Най-лекото е страхливи мерзавци и ***.
807
2
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
мошеници има навсякъде и при лекари , но най вече при политици дето излизат след един мандат богати като Крез...далавери, понякога и убийства но те са с бели якички поръчват го на съответния човек..и той им върши мръсната работа..а разпространителите на дрога дето тровят хиляди всеки ден...де са СРС за галеви за алексей петров, маргините за кредитните милионери ..да видим как натрупаха богатство нямаше ли рекет чий бяха групировките...