Цели 6 месеца подслушвали ген. Ваньо Танов

"Баща и син" - името на разработката срещу митничар №1
Обновена: 12 дек 2010 09:39 | 12 дек 2010 09:39,
82
Цели 6 месеца подслушвали ген. Ваньо Танов
Снимка: БГНЕС

Шест месеца телефоните на шефа на агенция “Митници” Ваньо Танов са били контролирани от службите ни.

Спецченгета са подслушвали разговорите на бившия началник на ГДБОП по разследване на контрабанден канал, съобщава в. “Труд”.

Разработката била с кодово название “Баща и син” и с гриф “СЗ”, което означава “секретен заявител” и документът е класифициран.

Слухтенето тръгнало заради контрабанден канал за дрехи от Турция.

Един от основните играчи в нелегалния внос доста често споменавал името на Ваньо Танов. И бил засичан да казва: “Аз познавам Танов”, “Всичко ще е точно с шефа на митницата”, “Нямаме проблеми в митницата”.

Това накарало антимафиотите от ГДБОП да поискат за срок от 6 месеца да бъдат подслушвани телефоните на бившия им директор.

През целия период по СРС-та не е протекла никаква информация или диалози, които да уличават шефа на митницата в нарушения. Така разследването срещу него било веднага прекратено. То обаче продължава срещу контрабандистите на дрехи от Турция.

Още по темата
19 ное 2010 14:02
631

Слуховете за разработването на Ваньо Танов в качеството му на шеф на митниците тръгнаха, след като за това намекна бившият вътрешен министър Румен Петков на 22 ноември.

 “Спрямо шефа на агенция “Митници” не е водено оперативно дело”, каза два дни по-късно Цветан Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: контрабанда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
123144 преди 13 години
Секретността е изкл. много
78
3
 
3
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 13 години
Познавам ТАНОВ И ЩЕ БЪДА МНОГО УЧУДЕНА,АКО ТОЙ СЕ ЗАНИМАВА С ПОДОБНИНЕЩА.ТАНОВ Е МНОГО ПРИНЦИПЕН И СЕРИОЗЕН.ГОВОРИ МАЛКО,НО ТОЧНО И УБЕДИТЕЛНО.НЕ СЪМ СЪГЛАСНА ДА ГО ОБИЖДАТЕ ВЪВ ФОРУМА САМО ЗАЩОТОЕ В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБе 79, я не съм БОС ама ти и останалите 4-*** ТЪПАКА, що не хванете да прочетете малко. Видях ви спора с тоя Бос ли е какъв е, и реших да се включа. ДАНС Е ЕДИНСТВЕНО И САМО НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МИНСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РБ. Ти и още 4-*** *** в кой свят живеете. НСО и НРС са подчинени на президента. *** НАРОД БЕ БРАТКО. *** АМА КОМПЕТЕНТЕН ПО ВСИЧКО
76
1
 
7
 
! Отговори
до78 BOS преди 13 години
Ти не си BOSS а си бос ДАНС е подчинена на министър председателя а не на президента незащитавам Първаноа но в този случай не е намесен а колко то до Танов естесвено,че е знаел за подслушването и това е опит за пиар колко са без пристрастни.
75
5
 
6
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
танов все едно не е знаел предварително, че ще го подслушват и това е смисъла - да се покажеме невинни като девственица весталка... не на нас тия! все едно танов не си е купил хиляда и първата сим карта, от която е бъркал казана с далаверите! не на нас тия! този цирк си го гледайте в школата в сименово.
74
8
 
4
 
! Отговори
BOSS преди 13 години
ДАНС си е 100% политическа полиция, 6-ти отдел на ДС.Те просто са ,,тайната" полиция на Първанов и БСП.Да сте чули някой осъден по високите, етажи само си разменят местата /кокала/
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя *** за какво да го подслушваш.той е толкова ***,че нищо няма да разберат от него.
72
2
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
кога наистина ще дойдат хора за да се оправят нещата в бг. може би никога.
71
2
 
8
 
! Отговори
бг преди 13 години
имам чувството че нашите управници въобще не им пука какво си мислят обикновенните хора. такава наглост.няма оправия.такава преднина са взели . тъжна работа.оправдават се с кризата няма увеличение на заплати, пенсии.няма криза.
70
1
 
7
 
! Отговори
до 72 преди 13 години
еми като е за затвора Бойко що го взема в неговия кабинет а де
69
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
abe toq dart krokodil nqma li da go vkarvat ve4e v pandiza be toi okrade vsi4ko be,egati darjavata sme kradcite sa na po4it
68
4
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
но полицията освен репресивна има и превантивна Функция!така е по закон..Питам в случая с докторите в горна...защо след като са засекли разговора с лекарите не са действали за да предотвратят убийството на детето или са знаели че това е аборт и само са извадени отделни фрази от разговорите за да се смачкат докторите...къде в случая е превантивната им реакция..ако има убиство ще има ли осъден полицай за бездействието им....
67
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо не се хванат да подслушват телефона на Цецко, защото често се чува, че имало някакви далаверки с апартаменти? "Гошо казал, Ицо рекъл, а пък Петко почти потвърдил" - така ли се преценя кой да подслушваме и кой не?!? Сто милиона лева за подслушване за 2011-та?!? Ако така продължават нещата, то съвсем скоро ще се подслушват всички в държавата.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"vsichki potencialni golemi igrachi trqbva da se podslushvat samo taka she sprat pone 50% ot techovete v sistemata"Така може да намалеят само сметките за телефонните разговори. Като се има в предвид колко са осъдените за корупция до сега, никой не ще се уплаши само защото му се подслушва телефона!
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vsichki potencialni golemi igrachi trqbva da se podslushvat samo taka she sprat pone 50% ot techovete v sistemata
64
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо Румен Петков знае за тази разработка?Явно службите все още не работят за държавата,а за червените.
63
4
 
7
 
! Отговори
sedesar преди 13 години
Такова ще е дереджето винаги докато управляват комунисти и милиционери и докато на възлови места във всяка област стоят само комунисти и деседари.
62
0
 
8
 
! Отговори
(: преди 13 години
Това не е новина, а ежедневие !
61
1
 
29
 
! Отговори
уличник преди 13 години
Ваньо Танев е стар кокал знае как се говори по телефон , намерили кого да послушват ха ха за разлика от докторите в Горна
60
7
 
6
 
! Отговори
И к'во преди 13 години
И накрая не става ясно какво се е случило с миризливия гербер Танов. Няма ли да използват подслушаните материали и да натикат мазния "генерал" в кауша?