ЧНГ: 20 000 длъжници на GSM оператор отиват на съд

Делата ще се гледат във Варна, не е ясна общата стойност на исковете
Обновена: 29 дек 2010 14:49 | 29 дек 2010 13:04, Красимир Ангелов
313
ЧНГ: 20 000 длъжници на GSM оператор отиват на съд
Снимка: БГНЕС

20 000 дела срещу длъжници на мобилен оператор ще бъдат заведени през 2011 година във Варна, съобщи председателят на Варненския районен съд Ерна Якова.

По думите й писмото за предстоящото внасяне на искове е пристигнало преди ден и е от фирма, която е изкупила дълговете от оператора и сега завежда дела срещу длъжниците.

На този етап не е ясно на каква обща стойност са исковете.

През тази година броят на делата за разглеждане в Районния съд в морската столица достигна 33 000 при 27 000 през 2009 г., отчете Якова.

Тя изчисли, че на един съдия са се падат средно по 900 дела.

Делата, заведени от кредитори срещу длъжници, надхвърлят 12 500. Исковете са заведени основно от банки и мобилни оператори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
1
 
! Отговори
Kenzolla преди 13 години
Еи селянче диво единственото което може да се срине е лабилната ти простовата психика точно от бездарници и *** като теб сме в такова положение докато има неуки *** биещи се в гардите че те са най другите нормални хора ще тънем в Л**на
280
0
 
5
 
! Отговори
Бай абонат на Мтел преди 13 години
Хора,забелязвате ли от едно известно време,как инфото на *88 дава грешни оставащи минути? Стоят си все-същите,ако че говорите. Е,а като ви дойдат фактурите и сте превишили лимита ? Това е нарочно.да знаете.Така се изпълнява годишен план от Мтел.
279
0
 
4
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Слушайте дедо си Танас.Ако сте на Ментел,и правите сметка така солидничка,150-200 лева...отидете един месец и си заключете картата в сейфа на Нотариус,и после ще имате безплатен телефон за цял живот от Емтел
278
0
 
2
 
! Отговори
бай Шано преди 13 години
надали са дългове от по 5-10 лв.---замислете се колко от нещата които сте казали по телефона или сте си купили на кредит са пълни простотии --като един познаат дето има нокия 5800 обаче бил морално остарял и иска С6 поне ??? и аз се чудя да плачали да му се смея ли ---това ще да е тая подсъзнателната пропаганда явно
277
2
 
2
 
! Отговори
бай Шано преди 13 години
както винаги виновни сме(сте) вие--как се трупат дългове- подписвайки договор и харчейки минутки на провала никои не ви е карал знаели сте цената и сега когато ще си ги искат кожудери били и т.н.---а да и сравнено с Испания не говорите толкоз скъпо
276
0
 
5
 
! Отговори
darcas преди 13 години
При положение, че договора ми е с един оператор, как 3-та страна ще идва да ми иска пари, ако няма съдебно производство и излязло съдебно решение? И освен това делата могат да се водят на 3 инстанции, което в Бг значи минимум 5 г. Някаква далавера пак се реди
275
0
 
9
 
! Отговори
МО преди 13 години
Евала на фирмата изкупила задълженията.Направила едно добро за хората.А сега да съди оператора който им е продал задълженията.Защото невярвам някой длажник да ги е молил да им погасяват задълженията.Освен ако не са благотворително.Тук ми заприличва на малко застарелите мутрински трикове и схеми.А сега се замислете в каква държава живеем!
274
2
 
6
 
! Отговори
СЕЛЯНДУРИ преди 13 години
ИМА БОЙКО ИМА И НЕРАЗПЛАЩАНЕ И ТОТАЛНО БЕЗПАРИЧИЕ.НЯМА БОЙКО НЯМА И НЕРАЗПЛАЩАНЕ И ТОТАЛНО БЕЗПАРИЧИЕ.ОТ КРАДЛИВИЯ И ЛЪЖЛИВ БОЙКО ДЕТО НЕ ДАДЕ ПОКАНАТА НА ПРЕЗИДЕНТА НИЩО ДОБРО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА.
273
1
 
4
 
! Отговори
skype фен преди 13 години
колко ще загубят операторите, ако всички карат една седмица само на безплатни минути? или поне 1 ден.личните телефони не служебните все пак трябва да се работи. това че някой прави бизнес със събиране на дългове лошо няма.никой никого не натиска да разписва договор или да говори на най високите цени в Европа.
272
2
 
23
 
! Отговори
венци преди 13 години
баща ми оня ден им хлопна вратата и им каза да предадат на глобул, че ще ги съди за това че са му предоставили личните данни на трета страна без негово съгласия. няма такива ***.
271
0
 
12
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Вивател-"Всичко което ни свързва"са вашите пари
270
0
 
9
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Глобул-"Ние мисли за теб"П.С.опс-за твоя джоб!
269
0
 
10
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Мтел-"Това е ТВОЯ глас"когато те дерем
268
0
 
6
 
! Отговори
m-lift преди 13 години
тази фирма гдето ще обере парсата била на някой си Цуцануф где не можал да стане депутатин въпреки че си има един нстрахлбив вестник. фирмата си има мрежа от агенти - ходят и надничат по блоковете - за втори вход-изход. сиреч ако дойдат да те емнат да не драснеш без да те заловят. Не - не сме полицейска държава - частнополицейска държава сме! за тези мили оператори - скубачи - европа защо не се намеси? или колкото се намеси за пенсиите - даде пари - а те отидоха кой знае за какви гевезелъци.
267
1
 
10
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Официален рекет хахахах, земете ни всичко и дано се задавите, но ви пожелавам през новата 2011та да ви изпука една здраво земетресение и всичко разни банки и кредиторски фирми да се сринат, борсовия пазар да претърпи невиждан крах и цялата монетарна системка да се срина за 24 часа, тогава да ви видя как ше се насерете, *** нещастни, ламтящи за кирливите пари.
266
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
допълнителна информацияПесничките са-Хей ръчички,хей ги две.Мама ми купи днес,Тръгнал кос и От днес имам нови панталонки
265
0
 
10
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Истинска глупост изтърси. По ГПК ако ще и 200 пъти да те осъдят, в свидетелството ти за съдимост пише НЕОСЪЖДАН. По НПК се отразява. Първо се информирай, после заблуждавай.
264
0
 
10
 
! Отговори
Джи Ес Емите лъжат преди 13 години
Така значи, ще съдите. А защо в продължение на три месеца М-тел не изпраща сметките, гишетата им са затворени за плащане. Навсякъде гишетата им се оправдават, че системата им на отчитане е повредена. Нарочно натрупаха сметки на потребителите, а сега, пак те прави, ще съдят. Що за безобразие е това. Точно тека във Варна стават тези работи. Това е измама спрямо потребителите - да не искаш да му вземеш парите, а после той не плащал.
263
0
 
6
 
! Отговори
Препатил и препил преди 13 години
Навсякъде в Европа има пободна тенденция - компаниите се опитват да ви пробутат подновяване на контракта и като решите дасе откажате да ви кажат - не можете, поради еди какво си ''Има си органи да го решават това -колкото и да са мудни и некадърни, затова засипете ги с оплаквания . А дотогава -отговорът към разни мутри , агенции за дългове и пр. *** е - Лапайте , бахура. Пари за услуга която не скам и не съм ползвал не давам .
262
5
 
6
 
! Отговори
рола преди 13 години
аз пък си плащам всичко и никой не ме притеснява :) в чужбина също има такива фирми, които се занимават с вземания и се наемат от големи компании с много длъжници. Само в България обаче тези, които дължат пари и газят закона се изкарват, като онеправдани :) само не разбирам какво нередно има в това хората да си търсят парите за услугите, които предлагат.

Спонсорирани публикации