ЧНГ: 20 000 длъжници на GSM оператор отиват на съд

Делата ще се гледат във Варна, не е ясна общата стойност на исковете
Обновена: 29 дек 2010 14:49 | 29 дек 2010 13:04, Красимир Ангелов
313
ЧНГ: 20 000 длъжници на GSM оператор отиват на съд
Снимка: БГНЕС

20 000 дела срещу длъжници на мобилен оператор ще бъдат заведени през 2011 година във Варна, съобщи председателят на Варненския районен съд Ерна Якова.

По думите й писмото за предстоящото внасяне на искове е пристигнало преди ден и е от фирма, която е изкупила дълговете от оператора и сега завежда дела срещу длъжниците.

На този етап не е ясно на каква обща стойност са исковете.

През тази година броят на делата за разглеждане в Районния съд в морската столица достигна 33 000 при 27 000 през 2009 г., отчете Якова.

Тя изчисли, че на един съдия са се падат средно по 900 дела.

Делата, заведени от кредитори срещу длъжници, надхвърлят 12 500. Исковете са заведени основно от банки и мобилни оператори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
1
 
2
 
! Отговори
PERNIK преди 13 години
Аз коментиран излъгани от търговци хора ,а не криминални престъпници.Остава всеки човек който не е платил на Монополистите Търговци да го отвеждат от дома му с белезници в затвора.Приятел,не ни вкарвай в Средновековието.
240
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А самите тях кой ще ги осъди. Сега имаше коледно предложение от МТЕЛ за 5 лв. да включиш 5 прятела + 1 личен номер, но никой не обявява, че след три месеца за личния номер трябва да доплащаш. Просто са мошеници.
239
1
 
4
 
! Отговори
Тропчо преди 13 години
БЪРКАШ като си мислиш, че не трябва да подписваш нищо, дори поднесено ти от униформени! Те обикновено носят призовка от съда и като не я подпишеш няма да знаеш съдържанието й, което те ЗАСЯГА ЛИЧНО! Следва: или делото се гледа в твое отсъствие, каквото си заявил, отказвайки да получиш призовка и книжа, свързани с него, или съдът разпорежда да бъдеш доведен принудително-тогава същите униформени ще ти поставят белезници като на бандит и пред очите на всички близки, познати и съседи ще те ЗАВЕДАТ!!
238
3
 
8
 
! Отговори
БАУ преди 13 години
Ще бъдат осъдени само българите, на които има какво да им се вземе. Властващите *** няма да платят и лев, защото НЯМАТ официални приходи от трудова дейност. Ето още един оксиморон: работещ ***. Е, има и изключения, които са в рамките на допустимата статистическа грешка и могат да се пренебрегнат.Да го духат тъпите българи!
237
0
 
8
 
! Отговори
PERNIK преди 13 години
За да сте защитени от робовладелците ,обърнете се към адвокат,не подписвайте нищо дори пред вратата ви да дойдат униформени.Вече в БЪЛГАРИЯ има спечелено дело срещу Монополистите.Търсете в интернет казуса. Спечеленото дело е срещу Пернишката Топлофикация.
236
2
 
3
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Не мога повече така , признавам си - всяка нощ мърсувам с кучетата пред блока ;(
235
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой не ви е набутал договори в ръцете това че сте ги сключили от немърливост и неинформираност си е ваш проблем. Трябва да има балъци за да могат тарикатите да богатеят!
234
2
 
5
 
! Отговори
МУЦАНОВ преди 13 години
На всички ще ви взема паричките ХахахаххаХАхахАхахаахАХ > : - (|)
233
11
 
1
 
! Отговори
потребител преди 13 години
Че са скъпи разговорите и другите услуги на мобилните оператори в България - да, скъпи са! Обаче чета масово за надписани сметки... само аз ли като абонат на 2 оператора ( на мтел поне от 8 год. ) до сега не съм видял нещо нередно в сметката? Според мен няма причина да правят такива глупости операторите - те си печелят достатъчно от високите цени ;)
232
1
 
1
 
! Отговори
галактика преди 13 години
до 247 - ПЕРНИК - От Топлофикация вече вървят по домовете на длъжниците - какво ще ги посъветвате / най-вече тези, дето не ползват, пък им начисляват/ ---- Не знам какви разговори се водят, само разбрах *новината* от хора
231
1
 
0
 
! Отговори
Жожоба преди 13 години
Всички сте маскари !
230
0
 
3
 
! Отговори
m-lift преди 13 години
ФИРМАТА КОЯТО ЩЕ СЪДИ ВАРНЕНЦИ БИЛА НА ... КОЙ МИСЛИТЕ - НЕСМЕНЯЕМИЯТ ДО НЕОТДАВНА МУЦАНОВ!
229
1
 
15
 
! Отговори
PERNIK преди 13 години
В България единствения Модел на Робство от Русия и САЩ е приет като ФИРМЕН модел в следните фирми - Мобилни Оператори,Електро ,Отоплителни,Водоснабдителни Доставчици.Но ние от Перник ще разбием МОНОПОЛА,не сме крепостни селяни или роби.НЕ ПОДПИСВАИТЕ ДОГОВОРИ ЗА ДОСТАВКА , А ЗА УСЛУГА.
228
3
 
25
 
! Отговори
Dukoff преди 13 години
И имате наглостта и да съдите ли бе, мизерници?!?!?! Първо много добре се вижте какви услуги предоставяте и тогава съдете хората!
227
0
 
32
 
! Отговори
Retro преди 13 години
Преди имах два номера и исках да закрия единия... не можете да си представите каква епична борба беше. Няколко пъти ходих да се разправям в техните центрове, а персоналът ми пробутваше някакви номера, на които да се обаждам, и да чакам по 5-10 минути, слушайки музичка, някой да вдигне от другата страна. Накрая направих бесен скандал и се приключи. Няма отърване от тая смрад. Героят на историята е М-тел.
226
0
 
11
 
! Отговори
Varg преди 13 години
слава на мобилните оператори-пладнешки обирджий.
225
14
 
1
 
! Отговори
шефче преди 13 години
На мен баща ми продаде дълговете и ся ще ми земе джипче за нова година , а за вас съд ;)
224
8
 
2
 
! Отговори
genadi преди 13 години
Браво! Трябва да си много горд, че не си си платил сметките!***!
223
0
 
2
 
! Отговори
съвет преди 13 години
е те са ме търсили, но не е имало дело, а давностния срок отдавна е изтекъл, дори четох че давностния срок за някой неща е три години
222
0
 
8
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Sled 5 godini i ipotechen kredit ne mogat da ti tursiat brat , kamo li sled 9 :)))

Спонсорирани публикации