ЧНГ: 20 000 длъжници на GSM оператор отиват на съд

Делата ще се гледат във Варна, не е ясна общата стойност на исковете
Обновена: 29 дек 2010 14:49 | 29 дек 2010 13:04, Красимир Ангелов
313
ЧНГ: 20 000 длъжници на GSM оператор отиват на съд
Снимка: БГНЕС

20 000 дела срещу длъжници на мобилен оператор ще бъдат заведени през 2011 година във Варна, съобщи председателят на Варненския районен съд Ерна Якова.

По думите й писмото за предстоящото внасяне на искове е пристигнало преди ден и е от фирма, която е изкупила дълговете от оператора и сега завежда дела срещу длъжниците.

На този етап не е ясно на каква обща стойност са исковете.

През тази година броят на делата за разглеждане в Районния съд в морската столица достигна 33 000 при 27 000 през 2009 г., отчете Якова.

Тя изчисли, че на един съдия са се падат средно по 900 дела.

Делата, заведени от кредитори срещу длъжници, надхвърлят 12 500. Исковете са заведени основно от банки и мобилни оператори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
4
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Pismo bez obratna razpiska za poluchavane niama nikakva sila v suda !!!
220
0
 
5
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Do : ! Az chakam da me osudiat tia smeshnici *** i SG Grop i togava sled kato me osudiat da moga da osudia i tiah i Globul :)) i da izkaram nekoi lev, iskam toia smeshko s (!) nekoi kato tebe da mi zvunne na vratata da mu napupim kofata xaxaxa i da mu kupim edna iahta da si pluva prad bloka xaxaxa nishto nema da vi platim SG Grup xaxaxa ,chakam prizovkata, puk i ot kude na kude shta me sudite v grad Varna , ili v Sofia veche nikoi ne plashta ta se oburnahte kum Varnenci
219
2
 
0
 
! Отговори
do syvet преди 13 години
spored men mogat, za6toto v tozi davnosten srok te sa te tyrsili, ako ne te bqha potyrsili dobre, no sled kato sa ti pra6tali pisma, spored men mogat da te sydqt, no tova e li4no mnenie, ne sym siguren
218
2
 
4
 
! Отговори
съвет преди 13 години
моля някой запознат да даде съвет, имам неплатена сметка от 2001 на мтел с договор, търсиха ме една година с писма. оттогава са изтекли 9 години, а давностния срок е 5 години. как мислите могат ли да ме съдят?
217
2
 
14
 
! Отговори
вярващ преди 13 години
Аз вярвам , че операторите ни доят както си искат .Просто защото няма държава , която да защити гражданите си . Навсякъде е мутризация. Затова и драпат да влезем във Шенген , за да могат да си изнесат далавераджийството във целия ЕС.
216
0
 
8
 
! Отговори
знаещ преди 13 години
за сравнение цените на "нормалните" оператори из европа са доста по-нормални (роуминг) - 46цента изходящи разговори,17цента входящи и 13цента смс в Еврозонатакога нашите мишоци ще си намалят цените на въпросните услуги?Защо нищо не се прави въпреки общите условия за телекомуникационни услуги в ЕУ?
215
6
 
6
 
! Отговори
бате Бойко преди 13 години
фирмата,която събира дълговете е Ипон
214
4
 
27
 
! Отговори
гьорче преди 13 години
Няма глобул ,няма М Тел или Вивател всичките са един дол дренки като ЕОН, ЧЕЗ или когото щеш, Всички от всичко ,което са докопали крадат ито по много. Продадоха ни нашите държавници , това е жестоката истина . Ще ни съдят и ще ни осъждат защото имат пари, които са откраднали от нас и искат още
213
3
 
12
 
! Отговори
Дебел и грозен преди 13 години
Тук не е въпрос за плашене, а за договорни отношения доброволно подписани от всеки потребител а това, че е пълно с овци които не могат да си направят елементарна сметка на това кое колко струва и могат ли да си го позволят, но не могат да се лишат от нищо си е техен проблем. Не са им виновни мобилните оператори.
212
1
 
27
 
! Отговори
ioannidis преди 13 години
Офффф, това да не е Ментел? Може би Грабул? Или пък Свиваком?
211
3
 
22
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Точно на сплашването разчитат. На мен ако ми пратят подобен пасквил на кучето в г...за ще ги навирам. Но масово хората се плашат и плащат. Да ме съдят и да докажат в съда, че са прави, иначе не.
210
3
 
12
 
! Отговори
гр преди 13 години
През 2007 като влязохме в ЕС всички оператори въведоха така наречената "Евротарифа". Да ама не! След като платих няколко убийствени сметки за роуминг, се оказа, че андрешковците от МТел са ни сложили всички на някаква измислена тарифа с по евтини разговори за Сърбия а по скъпи за ЕС!!! И за да минеш на "евротарифа" трябва да пуснеш нарочен смс!!Разбирасе, че отдавна съм се махнал от тези измамници но предполагам още има хора които не знаят и плащат роуминг по 3.50 в ЕС.
209
1
 
13
 
! Отговори
Помак_ултрас преди 13 години
Как, кажете как физически ще стане 500 000 души да си платят задълженията? Съдебната система не може да поеме толкова дела, народе ***. Това е само за сплашване на отчаяния народ. Аз очаквам и самоубийства многобройни по тоя повод. Шото тия като турят дължимата сума по 20, плюс разгоди за адвокат и съдебни разноски, те ти от 100 лв дълг , отиваме на 2000 минимум. Това са неплатими суми и невъзможни за събиране по никакъв начин.
208
0
 
10
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Фактури от години не получавам на хартия. А и в случая аз не съм от ужилените. Плащам си всеки месец като поп. Не се оплаквам. Но това с тази фирма във Варна много мирише.
207
2
 
8
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Аз не обсъждам договора. Говоря за нарушаване на правата на личните данни. Глобул за това може да бъде подведен под отговорност.
206
0
 
11
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Фирмата вероятно ще е СГ Груп, а операторът - Глобул....
205
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
с жалост ще ти собщя,че когато потписваш многото страници потписваш и декларация за съгласие да боравят с личните ти данни и предоставянето им на трети лица! но по тревожното е,че всеки които има достъп до пощенската ти кутия има достъп до тях.още по лошото е с тази фирма на която глобул са продали дълга ти те даже не слагат документа в плик! да не говорим тези хорица които разнасят писмата не ги пускат в пощенските кутии а ги оставят на камари отгоре всеки да си търси неговото. това е за съд!
204
0
 
7
 
! Отговори
George Wheeler преди 13 години
Прочети си договора и сам ще си отговориш на въпроса.
203
4
 
17
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
А Глобул може ли да бъде подведен под съдебна отговорност за нарушаване закона за личните данни? С какво право са предоставили данните на хората на трети лица? Това е арогантно погазване на законите. Но в БГ всичко може, щом е в интерес на престъпниците и мутрите, а не на гражданите.
202
0
 
1
 
! Отговори
George Wheeler преди 13 години
208, смени си адвоката... lol

Спонсорирани публикации