Да подкараш Бентли с 200 лв. заплата

56 бизнесмена укрили данъци за 11 млн. лева
Обновена: 31 мар 2011 18:21 | 31 мар 2011 18:21,
185
Да подкараш Бентли с 200 лв. заплата
Проверени са 22-ма собственици на яхти и 34 притежатели на луксозни коли, в т.ч. и на бентлита. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

11 милиона лева данъци и осигуровки дължат на хазната собственици на яхти и скъпи лимузини от София, съобщиха от Националната агенция по приходите.

Укритите задължения са установени от столичните инспектори на НАП в резултат на приключилите наскоро 56 ревизии.

Проверени са 22-ма собственици на яхти и 34 притежатели на луксозни коли, в т.ч. и на бентлита.

В хода на ревизиите инспекторите попаднали на дружества, които не са отчели и лев приход от някаква дейност, а притежават луксозни яхти и коли.

При други декларираните приходи изобщо не могли да покрият разхода за закупуването на яхта или скъп автомобил.

За да докажат, че извършват стопанска дейност, някои от проверяваните обяснявали, че яхтата се дава под наем или че с нея се организират разходки на туристи.

В същото време декларираните пред НАП приходи били от порядъка на 100-200 лв. месечно.

Едно от бентлитата се оказало собственост на неграмотен ром, който не могъл да обясни откъде и как тази кола се води на негово име.

Част от проверяваните се опитали да оправдаят средствата за скъпите покупки с безкрайни вериги заеми от приятели, живеещи в чужбина. Други пък ги „доказвали” със заеми от починали.

В употреба влизали и пари, събрани от сватби, от печалби от „Еврофутбол” и др. При ревизиите обаче се оказало, че 90% от тези заеми са фиктивни.

Още в хода на ревизионното производство публичните изпълнители от София са наложили запор на банкови сметки и движимо имущество на длъжниците, за да обезпечат вземанията към бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: напданъцилимузини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
2
 
! Отговори
до ''bobo& преди 13 години
Защото е бил почетен консул на Бразилия
160
1
 
4
 
! Отговори
bobo преди 13 години
A защо Мишо бирата кара кола с дипломатически номер /червен/? Това може ли някой да ми обясни?
159
0
 
6
 
! Отговори
това ни чака преди 13 години
Най после доживяхме,като членове на ЕС, мечтаният Eвропейски Социализъм/ЕС/ от много години, да дойде и в нас! На времето се чудех,как е възможно бедните скандинавци и германци,да живеят толкова претеснено,скромно и по на тясно от българите в богатите си държави,и защо като са толкова бедни, могат да имат скрити интереси към инвестиций на богатства, тайни луксозни имоти, и скъпи коли,но не в собствените си дървави,а да са задължително в чужбина и страни извън ЕС ,а местните им безработни малцинства,*** и *** да ползват всички даначни облаги защотото нямат никаква собственост,и да са осигурени и чувстват по богати от работещите и нормалните.
158
0
 
5
 
! Отговори
м преди 13 години
Ами че то по-голяма част от народа го знае това. Законите се мислят в подкрепа на богаташите. Айде като сте разбрали това да видим какво ще направите по въпроса! Ще ги съдите ли? Отговор- НЕ! Всички го знаем, ама поне не вадете такива смешни открития, че да ни ядосвате повече! Защо се отказахте от данък лукс? Трябва да го има този данък. След като могат да си позволят такава кола и за данък ще има пари да плати. Смешници такива!
157
5
 
1
 
! Отговори
kokolino преди 13 години
то и да си платят данъците, отиват на по лошо място - корумпираните ни управляващикаквато е даржавата Комуно-Славяно-*** такъв и народа мусигурен съм че 90% от тиа дет писали коментари тука, криат някви данъци..
156
1
 
7
 
! Отговори
ВИЦ преди 13 години
Спират не един светофар един пернишки голф и едно бентли.Тоя от голфа отваря джама и пита:- Абе доволен ли си от тая кола?- Луд ли си бе, това е бентли!!!- Не бе, щото гледам нещо не ги карат много!!!:)))
155
1
 
4
 
! Отговори
do 160 - mangala преди 13 години
То пък ако ще скубят данъци само за да ги дават да се множат *** - по-добре да закриваме "държавата". Ние ще оцелеем без "държавата" да ни е "длъжна" и да ни храни, а вие?
154
1
 
5
 
! Отговори
cveta преди 13 години
Гатанка:Караш Бентли с 200лв заплата.Що е то? -- България!
153
2
 
2
 
! Отговори
CIGANIN преди 13 години
UJ BALGARITE PLA6TALI DANACI A NI SME *** OT TIQ PARI xaxaxaxxaxa. VIE LICEMERNI BOKLUCI, MO6ENICI, KRADCI KOITO NE SE OGLEJDAT V OGLEDALOTO.
152
0
 
6
 
! Отговори
oqta преди 13 години
И аз искам Aston Martin момчета и мойта заплата е 200 лв.
151
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кого вкарахте в затвора???
150
1
 
13
 
! Отговори
чинар преди 13 години
Земя,като една човешка длан-толкова сме малко,а след преброяването се оказа че сме съвсем малко.И колко само си приличаме-разединени и силно мразещи се.До кога?
149
0
 
20
 
! Отговори
ДАЙТЕ ИМЕНАТА ИМ!!! преди 13 години
Дайте им имената, ще наемем Зоро да се погрижи за тях
148
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички в България знаят как се пестят данъци от скъпи автомобили.Само,че единственият кмет в България ,който си позволява най-нагло и нахално да управлява автомобил на територията на РБ с немски номера и да не плаща данъци е ЛЕЧКОВ кмета на Сливен.Ако го проверите със сигурност колата с немските номера ще се окаже я на сестра му,я на чичо му позната история
147
1
 
15
 
! Отговори
реалист2 преди 13 години
Тия не са си платили на Бойка и Цецка когато е трябвало и сега ще се наложи да го сторят. Хем малко зрелища за сиромасите, хем някой лев за изборите! При ГЕРБ празно няма, няма пропуснат от новите властимащи наглеци!
146
0
 
20
 
! Отговори
даа преди 13 години
А как Цветелина бориславова и нейната дъщеричка ще оправдаят паричните си средства. Какво кола има или кара малката Цветелинка?
145
1
 
26
 
! Отговори
ОТ ГЛАВАТА преди 13 години
се вмирисва рибата. *** е ,че в другите държави няма толкова луксозни коли и толкова бедняци просеци и нищета. 99 на сто от така наречените бизнесмени си ИНВЕСТИРАТ печалбите в .Коли, къщи, *** и кока.почти никой не мисли за иновации и да си възпитава персонала за бъдещето. За тва няма и сериозни фирми и а офшорни дето изнасят печалбите на другарите по островите.направо ни се смеят като кажеш средна заплата 600 лева и питат дали е за СЕДМИЦА:))))))
144
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Проверени са 22-*** собственици на яхти и 34 притежатели на луксозни коли, в т.ч. и на бентлита" - Я им напишете имената на тия безочливи псевдо бизнесмени, та да ги оплюе целият български народ и да се знае, че заради такива като тия мутри държавната хазна не се пълни.
143
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Имената,имената моля.Предполагам,че единият е Мишо бирата.
142
1
 
6
 
! Отговори
фен на дупките вBG преди 13 години
Това е прекрасно!!!Да отворим сърцата си за ,,Бентли''!!!