Приеха оставките на шефовете на Автомобилна администрация

Отнеха всички лицензи на "Ентуртранс" заради множество нарушения
16 юни 2011 20:06,
36
Приеха оставките на шефовете на Автомобилна администрация
Снимка: БТА

Изпълнителният директор на „Автомобилна администрация” Симеон Арнаудов и неговият заместник Анастас Тодоров са подали оставки. Те бяха приети от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, съобщиха от транспортното министерство.

Директорът на  Областния отдел на "Контролна Дейност" - ДАИ Бургас Николай Милушев бе освободен. Повод за оставките е трагичният инцидент на магистрала „Тракия”.

Заместник-изпълнителният директор на Автомобилна администрация Димитър Ганев, който в момента е в командировка извън страната, се очаква също ще подаде оставка след като се върне в България.

Намерението си да освободи ръководсвото на агенцията Ивайло Московскиминистърът обяви още снощи.

Прекратени са правата, произтичащи от лицензите за извършване на превози на пътници на "Ентуртранс” ООД – фирмата-оператор на автобуса-убиец, съобщиха още от ведомството.

Още по темата
 Дружеството имало два лиценза - на Общността (международен) и такъв за извършване на превози на пътници на територията на България.

Международният лиценз е отнет след проверка, при която е установено, че превозвачът не е спазил срока за представяне на документи, доказващи неговата финансова стабилност. А това е едно от главните условия за получаване на разрешително.

По отношение на лиценза за извършване на превози у нас е установено, че при подаване на заявлението за издаването му са използвани документи с невярно съдържание. Това са справката за финансова стабилност на дружеството, подписана от управителя, и свидетелството за регистрация на превозното средство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
14
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ИМАЛО НЕИЗРЯДНА ДОКУМЕНТАЦИЯ АУУУ КАКВА НОВИНА КОЛКО СТРОГИ СА ТРАНСПОРТНИТЕ ДЕЯТЕЛИ.. НЕИЗРЯДНАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ ПО ЛИЦЕНЗА ДА НЕ БИ СЛУЧАЙНО ДА Е ИЗДАВАНА ОТ НИКОЛАЙ ТОЧЕВ . КЪДЕ ГО ДАВАТ ПО ТВ - ТО УПРАВИТЕЛЯ И БИВШИЯ ШЕФ НА ДАИ - ТО В БУРГАС МАЙМУНИ МРЪСНИ:) НЯМА МИ СЕ ПРАВИТЕ САМО!!АМАН ОТ КОМУНИЗЪМ, ПОСЛЕ ЩО МРЕЛИ ХОРАТА, ЧЕ И ТРАУР КЪФФ ТРАУР БЕ ТОВА Е ЕЖЕДНЕВИЕ!!И КЪДЕ Е ГОЦЕ ? ТОЯ МАФИОТ В ПОЖАРА СОФИЯ КАРДАМ БЕ НА ЛОВ В СИМИТЛИ ОНЗИ ДЕН КЪДЕ Е БИЛ? С БОКО СА ЧЕСАЛИ В.ЗЛАТЕВ - ШИСТОВИЯ!
14
1
 
12
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ПАК *** КОМУНЯРСКО БОЛШЕВИШКИ ПРАВЕШКИ .. ЩЕ *** СКАПАНЯЦИ :) В НОРМАЛНИТЕ .. СТРАНИ .. ИМА РЕГЛАМЕНТИ 5 ГОДИНИ СЛЕД ЗАЕМАН ПОСТ В АДМИНИСТРАЦИЯ НЕ МОЕ РАБОТИШ .. В ЧАСТНА ФИРМА ПО СЪЩАТА ДЕЙНОСТ .. БИВШИЯ ШЕФ НА ДАИ БУРГАС НИКОЛАЙ ТОЧЕВ .. Е УПРАВИТЕЛ В ФИРМАТА ЕНТУРТРАНСС ..НЕГОВИ АВЕРИ И ТАКИВА ПИЯНДЕТА КЪДЕ Е НАЗНАЧАВАЛ .. А ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАК ГИ НАЗНАЧАВАТ ГО ПРОВЕРЯВАТ .. ЩЕ СИ *** СКОТОВЕ! ТЪЙ ШЕ Е !
13
5
 
6
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Бойко Борисов за пореден път показа, че си играе с хората като с пионки. Оставките и уволненията не решават проблемите, а са само поредното му шоу за обеднелия електорат.
12
0
 
3
 
! Отговори
до Калин преди 12 години
НАЙ- накрая и ти да напишеш нещо умно
11
0
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
pumiariiii.... си ти и тия *** дето ти дават поле за изява
10
0
 
11
 
! Отговори
Калин преди 12 години
нали уж ги уволнявали .. егати уволнението ... като подават оставки :)значи пак чисти и непорочни.. БИВШИЯ ШЕФ НА ДАИ БУРГАС .. НИКОЛАЙ ТОЧЕВ Е СЛУЖИТЕЛ ВЪВ ВЪПРОСНАТА ФИРМА .. ЕНТЕРТРАНСС ЛИ КАКВО Е ТАМ .. ЕГАТИ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ.. ЕГАТИ ОПРАВИЯТА .. *** КОМУНЯРСКИ!
9
3
 
3
 
! Отговори
,,, преди 12 години
ave pumiariiii....kyde e bosia bos xi xi xi bokluiiiii
8
0
 
12
 
! Отговори
до flatko преди 12 години
***(турците) не ги закачат,нито за ток нито за вода и данаци камо ли за такива "дребни"работи
7
0
 
6
 
! Отговори
до днес."бг&quo преди 12 години
Ивайло Московскиминистърът - на турски СИГУРНО щяхте да го напишете по добре бе нещастници
6
0
 
6
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Дам. Трябва да умрат 8 души за да може някой да си свърши работата. Найс,
5
0
 
7
 
! Отговори
. преди 12 години
Аз пък искам затвор за съдиите, които са отменили присъдата на собственика!
4
3
 
19
 
! Отговори
flatko преди 12 години
Майсторски измиха очите на хората. Отнемат им лиценза, но не ги съдят, а те ще направят нова фирма, която ще прави същото. Само името ще е различно...
3
2
 
7
 
! Отговори
ocelial преди 12 години
do kolkoto razbrahme i tova pravitelstvo si izpylni zada4ata....da idvat drugite izpylniteli
2
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оправи минималната некадърник дянков,не ни отвличай вниманието
1
1
 
37
 
! Отговори
БМ-13 преди 12 години
Оставките не могат да върнат починалите хора. Искаме реални наказания за чиновници дали лиценза, за собствениците на пунктове за ГТП и всички нарушители допуснали автобуса да се движи.