Нямало договор за наем на автобуса убиец

Договорът е изтекъл на 1-ви април и не е сключен анекс
Обновена: 18 юни 2011 12:07 | 18 юни 2011 12:02,
83
Нямало договор за наем на автобуса убиец
Осем души загинаха в катастрофата на 15 юни. Снимка: БТА

Договорът между „Ентуртранс“ и „Бургас тур – 90“ за наем на автобуса, който катастрофира на магистрала „Тракия“, убивайки осем души, е изтекъл на 1 април и към него няма анекс за удължaване, тоест в деня на инцидента договор между двете компании не е съществувал.

Това съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски по Дарик радио.

„Към документацията, която получих, нямаше такъв анекс, значи договорът е приключил на 1 април и този автобус е нямало как да бъде част от техните маршрути“, каза министърът.

Дни преди инцидента фирмата е била проверена и този факт не е констатиран. Това е накарало министъра бързо да вземе решението за отстраняването на шефовете на „Автомобилна администрация" и ДАИ-Бургас.

Фирмата „Ентуртранс“ е имала 10 съставени акта за период от седем-осем месеца, но те не са влезли в сила заради обжалване, а част от тях са вече отменени. Министър Московски поясни, че две трети от актовете са за нарушаване на маршрутния график на автобусите.

Още по темата

В момента се анализира графиката на тахошайбата и оттам се правят изводи какви са били последните реакции на шофьора. Вече е ясно, че той не е карал с превишена скорост, добави Московски.

Следващата седмица депутати, експерти и юристи ще обсъдят темата за повишаване на сигурността на автобусните превози.

Според министъра има начин за ограничаване на старите автобуси, без да бъде включен критерият „възраст“. Например, да се въведе изискване за стандарт Евро 3 и Евро 4. Това означава, че даден автобус трябва да покрива определен брой технически параметри, за да на които отговарят по-новите превозни средства.

Според министъра идеята да се сложат пощенски кутии на автогарите и да се разлепят стикери в автобусите къде хората да подават сигнали за нередности в автобусните превози е полезна.

Ивайло Московски каза, че вече е възложил да се даде поръчка за изработката на стикерите. Ще има и телефон, на който хората ще да подават сигнали денонощно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
26
 
4
 
! Отговори
Осман преди 12 години
Ще ви мачкаме ,защото сме ви господари!!!Немам време да ви обяснявам,че тръгвам да изкупувам едни 4 000 декара за оризища в Пловдивско,ама като се върна ще ви разясня подробно!!
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е да де собственика на рейса си изми ръцете, сега и застраховката няма да плати понеже явно и този договор ще се окаже не подновен, фирмата превозвач вече е фалирала и турчина вече оформя документите за нова фирма със същата дейност и готово.... няма държава.. няма закони... има само турци и мутри
19
0
 
6
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Министърът много разбира от договорни отношения! Срам, да вземе да прочете Чл. 236. Ако след изтичане на наемния срок използуването на вещта продължи със знанието и без противопоставяне на наемодателя, договорът се счита продължен за неопределен срок.Ако наемателят продължи ползуването въпреки противопоставянето на наемодателя, той дължи обезщетение и трябва да изпълнява всички задължения, произтичащи от прекратения наемен договор.[Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от
18
1
 
16
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Малко ли ни беше 500 години търско робство та още ги търпим тези да ни мачкат и избиват!
17
4
 
8
 
! Отговори
Mr. Truth преди 12 години
Поредния цирк дами и господа потърпевши сънародници!!! Не мога да разбера ЕДНО - докога в нашета държава вечно ще се ловим в следсвието, а не в причината?!?!?! Не разбраха ли тия нещастници дето ни управляват, 4е ВАЖНО Е ДА ПРЕДОТРАТИШ ПРОБЛЕМА ПРЕДИ ТОЙ ДА Е СТАНАЛ, А НЕ ДА ГО РЕШАВАШ КАТО СЕ СЛУЧИ!!! Тая гробница дето още го пишат 'автобус' изтрепа невинни хорица, те сега седнали да мъдруват и да се кумят как да конторлират превозва4ите ше да не ставали такива инциденти за в бъдеще!!!ТИКВЕНИЦИ
16
1
 
7
 
! Отговори
gruh преди 12 години
Според българското право устните договори също са валидни. Форма е необходима само и единствено, ако законът я изисква (както при сделките с недвижими имоти)
15
1
 
14
 
! Отговори
112 преди 12 години
до12Забрави и ти от кое село е баба ти и кога носехте сЯно с каруцата, а???
14
0
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 12 години
Стига с тия уволнения, съд трябва да има и затвор! Плашим гаргите с уволненията, тия са си напълнили гушите за години напред и сега им дреме, че са изритани... а нищо чудно и да заведат дела и пак да ги върнат на работа! Иначе схемата е чудесна - къртиш колкото можеш, докато не те уволнят, а дотогава си си уредил и правнуците!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе докога ще се крият зад фирмите си шефчетата??? В затвора и за дълго !!!
12
28
 
3
 
! Отговори
Баровец с 7-ца!! преди 12 години
Само лузърите и *** пътуват с автобуси!!
11
0
 
14
 
! Отговори
ceci преди 12 години
ЗЗД. Чл. 236. Ако след изтичане на наемния срок използуването на вещта продължи със знанието и без противопоставяне на наемодателя, договорът се счита продължен за неопределен срок.Браво на Министъра за думите!!!!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
съдът не се занимава с актовете, а институцията, която го е наложила (полиция, кат и т.н.). аре, запознайте се малко преди да коментирате. ама иначе ви знаят устите
9
0
 
31
 
! Отговори
СТАЧКА преди 12 години
Сега ако осъдят шофьора трябва да се вдигнем и без това сме насъбрали от случая Белнейски.
8
4
 
15
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 12 години
Забелязахте ли-"Всички актове не са били влезли в сила,а част от тях-отменени"-ЧЕСТИТА ВИ ЧЕСТНА,СПРАВЕДЛИВА И НЕПОДКУПНА съдебна система-и пак ревете срещу Бойко искайки да ги изчисти от лицето на България.Скоро писах и пак ще напомня за някои НЕЗРЯЩИ-"всичко в една държава започва и свърша със съдебната система",а в Б. съдебната система СВЪРШИ държавата.Бог да прости загиналите-какво ще каже сега съдебната система..........?
7
6
 
15
 
! Отговори
Акциза преди 12 години
Анти-държавата България с нелепите си управляващи, които носят максималната отговорност за целия хаос, който цари. Все пак управлението на една държава не се изчерпва с рязане на ленти, "късане на ризи" от гняв по предишните и ритане на топка с митничари!
6
1
 
35
 
! Отговори
в капитал преди 12 години
Хората умряха не защото гумата се е спукала, защото шофьорът е заспал или защото така им е било писано. Те умряха заради корупцията.Няма нужда от никакви експертизи, за да се види, че системата за контрол на пътническите превози не съществува.Как иначе да си обясним факта, че фалирал превозвач, който сам е признал огромната си задлъжнялост пред съда, продължава да има действащ лиценз за пътнически превози. И въпреки че всичките му автобуси са били прибрани от кредитори още преди месеци, той е продължил да вози пътници по линията София - Бургас.Някой от шефовете е решил, че може да се изкарат добри пари, докато съдът протака процедурата по несъстоятелност. Ако законът и наредбите бяха спазени, фирмата трябваше да е с отнет лиценз много отдавна, но някой очевидно си е затворил очите, като е взел рушвет за това.Единственото правилно противодействие е виновните чиновници да бъдат издирени и осъдени.
5
0
 
23
 
! Отговори
нервна преди 12 години
този автобус е нямало как да бъде част от техните маршрути.Да,ама е имало,нали?Освен административна,това би трябвало да е и наказателна отговорност по НПК?!Или сега за пореден път ще изпаднем в параграф 22 - няма официално действащ автобус- няма проблем! Да ви е.... в скапаните закони.Марш обратно в пленарна зала да ги поправяте.Никаква лятна ваканция!.И без това целогодишно спите.
4
0
 
38
 
! Отговори
Дядо 130 преди 12 години
Фирмата си е била незаконна отвсякъде със 30 годишни автобуси, а работата на шофьора е да работи а не да иска документи за фирмата..... и сега най невинния виновен....?!?!
3
3
 
21
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Мамк им!ДУПКИТЕ по пътищата и в главите на чиновниците са проблема!Не договорите,анексите или работниците!!
2
0
 
6
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
никога догвор не е имало.