Ранена в ада на "Тракия" се бори за живота си

46-годишната Албена Самуилова е със сериозна инфекция
Обновена: 17 юни 2011 15:29 | 17 юни 2011 15:24,
37
Ранена в ада на "Тракия" се бори за живота си
Снимка: БТА

Изключително тежко остава състоянието на 46-годишната Албена Самуилова, която пострада при зверската катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Пловдив, при която загинаха осем души.

Жената е с опасност за живота заради преживените тежки травми и инфекции. На този етап лекарите не се ангажират с прогнози за нейното възстановяване.

Пострадалата е здравнонеосигурена и лечението й до този етап струва на болницата 7000 лева.

Още по темата

Албена от Бургас лежи в реанимацията на Университетската болница вече трети ден.

"Жената губи мозъчна течност и ако до края на седмицата този процес не спре, ще се наложи спешна операция на пострадалата, която е получила сериозна инфекция след катастрофата", съобщи началникът на неврохирургията д-р Христо Желязков.

"Става въпрос за тежка травма, която е разтрошила черепа на малки фрагменти", коментира шефът на спешното отделение д-р Чавдар Стефанов.

Той допълни, че в момента има риск от допълнителна инфекция на раните, прекарване на пневмония и бъбречна криза. По тази причина лекарите не могат да се ангажират с прогноза дали Албена ще живее.

Другите пострадали от катастрофата на автомагистрала "Тракия" се очаква идната седмица да претърпят различни операции, които са необходими за пълното им възстановяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
B.U.F.U. преди 12 години
Е Номер 8 Ти изтрепа рибата Много ги разбираш как реши че няма да има пари ?? За Магистрали има Пари ! За Стадиони има Пари ! За Некви 5 Етажни блокчета има Пари ! Ама като някои трябва да извади за някои пострадал ..... Се нямало Бюджет ! Иначе за държавата ДА не тя е виновна ! Виновни са онези комплексарчета в парламента ! Дето ако ги хвана ще ги гримирам Всичките ! Само лапат пари и си изживяват Детството и ми ходят тежко ! МИШКИ ! Ама не осъзнават че хората са прекалено изнервени вече .... !
34
0
 
0
 
! Отговори
МИЕТ преди 12 години
Причините довели до тази катастрофа , до аналогични други ЖП и автобусни, а и до ежедневната война с много жертви по пътищата , са следствие от слабата държавност.Изпълнителната власт и контролните органи не провеждат методична и последователна борба и присъствие за законност и ред , а имитират дейност с шумни акции , които имат ефект за ограничен брой български граждани. Всеки народ има криминална енергия , но всяка държава създава начини за респектирането ,овладяването и наказанието й. Който нарушава правилата , реда и законите в държавата , ако административните и наказателни мерки не могат да го вкарат в правия път - трябва да завършва в затвора .Ако това бе реализирано нямаше да има проблеми също и със съмнителни хранителни продукти - местни и чужди, с лекарства , с наркотици , с училища , с болници ,с екологията и отпадъците, с масова престъпност от малограмотно номадско население прехранващо се само с кражби , просия , търговия с деца , телефонни измами , нямаше да има толкова голяма корупция, подкупи , лошо обслужване на гражданите и разбира се големия брой на тежките престъпления срещу личността. Като начало за възстановяване на всяка държавност е изискването пред закона всички да са равни.В Германия държавата е силна , защото това е изпълнено. Петер Граф бащата на Щефи Граф бе осъден заради неплащане на данъци , преследвани от закона бяха Хелмут Кол , шефа на Дойче Банк .Военният министър - Карл-Теодор Цу Гутемберг беше на върха - любимец на германците и най - вероятният кандидат за следващ канцлер. Заради няколко преписани пасажа в докторската си дисертация по конституционно право обаче , той не само се отказа от докторската си степен , но подаде оставка и като министър ! Цу Гутемберг направи това , защото уважава законите , морала , себе си и народа си !В България , за съжаление такива примери няма!
33
1
 
1
 
! Отговори
Mimi преди 12 години
Neka badem edinni i se obichame.Samo taka shte pobedim zloto i zlobztz.Badete zdravi !!!
32
0
 
0
 
! Отговори
eli преди 12 години
A kolko platixme za natrovenite m***ali ?
31
2
 
4
 
! Отговори
VIDA преди 12 години
KAK NE GI E SRAM DA PI6AT , KOLKO STRUVA NA DEN.TOVA LI E TOLKOVA VAJNO?GOSPOD DA E S NEJ , 4E ZARADI PARI NI6TO MOJE DA NE NAPRAVJT DOKTORITE? REKITIORI! NE ISKAT LI DA IZBEREM EKIP I DA IM PLATIM? SRAMOTA!!!
30
0
 
6
 
! Отговори
една преди 12 години
Искрено се зарадвах, че на коментар 28 и 29 няма нито един минус. Някаква надежда е това, че има човещина още в нас. А на пострадалата желая само сили, сили и сили - ще й трябват, за да се възстанови.
29
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре, де толкова ли струва човешкия живот?! Ако беше някой *** пострадал при "бране" на жици никой нямаше да пише колко струва лечението, нали? Ама пониже жената е българка и при това е пострадала не по своя вина... засрамете се, дами и господа журналисти! Това ли е най-важното? Колко струвало! Ако ще и 1 млн. да струва, по-важно е жената да се оправи!
28
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горката жена! Дано се оправи! Звучи кошмарно черепът ти да е в такова състояние! :-(( Дано да намери сили и да се пребори,а и докторите да направят всичко по силите си за да и помогна, както и на другите, разбира се.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много наивен отговор даваш номер 24! Това го могат ***. винаги вкарват политика и ако могат да очернят ББ, ще е най-добре. От трагедията политика правят, ама какво се учудваме, това им е в кръвта. Затова и да не се чудят, че комунизма им отива към забрава. Стискам палци на *** да прескочи трапа.
26
0
 
30
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
Е нали държавата раздава нашите пари за ремонт на футболните стадиони в Пловдив.За да има къде мутри с 10 човека охрана и бронирани коли да парадират и перат пари. Да вилнеят платени футболни хулигани. Да мъчат топката лигльовци с 4-5цифрени месечни заплати,тунинговани уруспии и автомобили за над 50хил.лв.Парите били са спорта.Да не би да са за"спорта".
25
1
 
13
 
! Отговори
Весела преди 12 години
Как може да е толкова потресаващо АНТИ МОРАЛЕН и АНТИ ДУХОВЕН манталитета на тази пропита с несправедливост България?! 7000 лв било струвало до момента........Това е човешки живот, той е безценен. Ние сме обречени и нещастни да бъдем свидетели и активни участници в този псевдо БГ живот.
24
5
 
14
 
! Отговори
от 3 до 9 преди 12 години
Това, че обиждаш означава, че си нискограмотен. Естествено, че ще се намеси Бойко, защото харчи излишни пари с хеликоптерните си подвизи - а държавата няма пари, за спешно лечение се искат пари, а онзи Звезделин Пожарникарят обикаля безцелно, хвърля речеви глупости и явно хора като теб го харесват. затова сме чалгаджийска държава. А когато някакви се бяха загубили в пещера - защо Бойко дойде като Супермен - ами да се снима и такива като теб да му се кефят!
23
3
 
38
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 12 години
Защо струвало лечението и на болницата 7000 та тая женица е дала живота си за тая скапана държава която казва колко и струвало лечението , срам и позор проклета да е даржава управници и не знам кой още , ако беше някой меризлив *** няма ше да се пишат тия неща
22
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до номер 8"Адски ГНУСНО звучи пояснението колко струва на болницата при положение, че е в критично състояние не по своя вина... Какво, като нарасне сумата до 10 000 ще я изпишат ли, що ли? Абе, няма такава държава "Не,няма да я изпишат жената.Ще я лекуват.Но следващия път може да няма средства за следващия тежко ранен.Може да е всеки от нас.И недей да ругаеш държавата си.Сещате се за нея,само като дойде големият зор до главата!Дано се оправи жената!
21
3
 
15
 
! Отговори
Кукуригу преди 12 години
Звучи адски грозно, но тежка мозъчна травма, разтрошен череп, разкъсани очи (и това го имаше някъде) - едно, че ще остане сляпа, но не знам още колко и какви трайни увреждания ще има тази жена, ако оцелее, в какво състояние ще бъде и дали няма да е по-добре, ако не оцелее. Страхувам се, че аз на нейно място нямаше да искам да живея. Много цинично е да се говори така, но... :((
20
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БИЛЕТА КОЙТО Е ЗАКУПЕН ,ТОВА Е ЗАСТРАХОВКАТА НА ПЪТНИКА ,ИЛИ КАЗАНО НА *** ЕЗИК ,ФИРМАТА ПРЕВОЗВАЧ ПОЕМА РАЗНОСКИТЕ , ВСИЧКИ АВТОБУСИ СА ЗАСТРАХОВАНИ ПО ЗАКОН
19
5
 
26
 
! Отговори
Ventseslav преди 12 години
Никъде другаде в болниците за пари не се говори а тука веднага наще сметнали... Няма такава държава. Ето защо предпочитам да си живея в Чужбина Тука може да е трудно но в България живота е непоносим. И Бойко се хвали Строиме магистрали.. Кел файда след като виновника и пътя. Защо не се оправят действащите магистрали а се тупат в гърдите построихме магистрали.. А господа колко пари си присвоихте с магистралите бихте ли казали?
18
0
 
19
 
! Отговори
нервна до13 преди 12 години
Проблемът е,че ГО се изплаща от застрахователя,само ако застрахования ВИНОВНО е причинил ПТП.Сиреч,ако се докаже,че шофьора няма вина за катастрофата,ЛевИнс не дължи обещетение на пострадалите.И като се има впредвид,че делата се точат с години...Бе калпави закони!
17
0
 
5
 
! Отговори
Дженерали преди 12 години
Ние бихме поизчакали да видим какъв какъв ще е изхода. При всички положения щяхме да минем гратис, а даже можеше и да сме на кяр - като в онова дело.
16
1
 
23
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Да ви пикам на осигуровките, живот е на карта, бе, ***! Като някоя *** се опече на скара по жицата, що не уточнявате тоя въпрос?