5 бона гаранция за шофьора на автобуса

При пътния ад на "Тракия" загинаха осем души
Обновена: 17 юни 2011 15:58 | 17 юни 2011 15:55,
57
5 бона гаранция за шофьора на автобуса
Снимка: БТА

43-годишният Светослав Димитров, който беше привлечен като обвиняем за смъртта на осем души при зверската катастрофа на "Тракия", бе освободен под "парична гаранция" от 5000 лева.

"Наблюдаващият прокурор е преценил, че няма нужда от искане на най-тежката мярка "задържане под стража", обясниха за Dnes.bg от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Още по темата

За да определи мярката му, наблюдаващият прокурор е преценил, че не съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

Размерът на гаранцията е съобразен с имущественото му положение. 

Dnes.bg припомня, че при катастрофа на автобус на бургаската фирма "Ентуртранс" загинаха 8 души, а 16 бяха ранени.

В най-тежко състояние е 45-годишната Албена Узунова, която е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота.

Според първоначалния оглед счупена греда на автобуса и 15 см напречен разрез на задна дясна гума са вероятните причинители на катастрофата.

Катастрофиралият автобус е 23-годишен и е минал технически преглед на 8 март, с което му е издадено разрешително, че е годен да извършва превози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и си мисля,че може би шофьора не е заспал,не зная,но ......с такива стари автобуси е наистина ад да пътуваш,дори и без произшествие.
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миналото лято пътувах с тях до Габрово.Автобуса пристигна от Бургас.Толкова стар и неугледен.Пътувам много и се разочаровах,защото повечето фирми с автобусен транспорт в страната са добре поддържани.Но тази фирма,ЕНТУРТРАНС; е абсолютен кич,абсолютна мръсотия вътре.Това споделят и познати,които са пътували с тях.ДА ГИ СПРАТ ОТ ДВИЖЕНИЕ.!!!!!!!!!1
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пътувала съм 3 пъти с тази фирма,,Ентуртранс''.Трансът си е як наистина.Ужас.Последният път беше през май в 22.00часа от София.Ужас.След 20.00 ч. няма друг транспорт.Беше претъпкано,много мръсно,осветлението не беше в ред.Направиха пауса на Нова Загора уж 30 минути.Шофьорите ядоха 40 минути.Задушно беше,климатичната инсталация или не функционираше или нямаше такава.Автобуса беше доста стар.По пода имаше накъсани малки парчета като мокети и подобни.Много съм разочарована.Миналото лято пътувах
52
0
 
2
 
! Отговори
BG orel преди 12 години
Po4ti vsi4ki avtobusi sa palni karakudi texnikata e 2raka sobstvenicite gledat pove4e pari da pe4elat i gi iztiskvat do bez krai ako darzat na zakona to po4ti vsi4kite da sa za skrab nema koi da gi vozi za6toto sobstvenicite znajat samo sabirane gram da gi udari.
51
0
 
2
 
! Отговори
BG orel преди 12 години
Zalko za xorata bog da gi prosti,no vina imat vsi4ki po taja veriga sobstvenik na firma za al4nost,prekija mu 6ef za6toto mu vadi du6aqta na 6ofiora,tozi individ kadeto e pregledal avtobusa i nakraja i 6ofiora za6totokarat i ne mislat 4e zad tjx ima zivi xoraproblema e vseob6t za6toto vsi4ki si zatvarjat o4ite v nagovo veli4estvo PARATA kolkoto pove4e po-dobre a zertvite da se opravjat.
50
0
 
9
 
! Отговори
от една преди 12 години
господа журналисти искаме пълните имена на собственика на фирмата документи за закупените и от къде автобуси и коя година произведени стига мълчание и забулване на престъпността ,господа не сме кримската воина сега сме демократи европееици искаме наказание ,а не гаранции за пълнене на хазната и от там в някои джоб това са 8 невини живота .,стига хора събодете се не мислете че и на вас няма да се случи .стига с тези оправдания дупки и незнам какви си пречки .има виновни и те трябва публично да
49
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
каквото и да казвате и да оправдавате наи голямата причина е бясното препускане през нощта пътувала съм и съм правила забележка на шофоирите тъи като целия реис се тресе.да те страх да живееш в този обезомял свят.бързане не спазване на правелници бабаити като че ще премести градът или селото ако се закъснее малко повече но наи много господ да ги накаже тези ненаядени за пари собственици ли там как се наричат че експлоатират своите подчинени.
48
1
 
2
 
! Отговори
тя и баба ти яга преди 12 години
е *** бе , ти кво мислиш !
47
2
 
3
 
! Отговори
до 40 баба яга преди 12 години
Бабо Яго ,ти на училище ходила ли си *** ?! Свалили са обвинението от шофьорЪТ !Не знаеш кога да използваш пълен и кога непълен член ! Междудругото казва ти го един необразован *** !
46
0
 
1
 
! Отговори
Шофер преди 12 години
Не е Ок,колко греди има по твоята каруца?
45
2
 
9
 
! Отговори
От колега преди 12 години
Шофьорът не е виновен ,виновен е собственикът на автобуса както и механика който го е пуснал ,виновни са и в сервиза че за 50лв си готов без да ходиш на технически годишен преглед това е България това е самата истина
44
1
 
5
 
! Отговори
Шофер преди 12 години
41 на теб сигурно не може да ти се случи да спукаш гума след техн.преглед така ли?
43
0
 
6
 
! Отговори
Шофер преди 12 години
43 ти на Луната ли живееш,автобуса е 5-6годишен ама явно си седиш на ушите.
42
18
 
6
 
! Отговори
няма правосъдие преди 12 години
Преди няколко месеца няколко пияни келешчета не спазват правилата за движение и излизат внезапно пред турски шофьор ,невинният шофьор получи 10 г. присъда ! Този бабаит знаейки ,че шофира 30 г. автобус с 30 пътници , си позволява да кара с превишена скорост и убива 8 души , а тук се стремят да го искарат светец !
41
6
 
2
 
! Отговори
sani преди 12 години
6ofiora moge i da niama vina v incidenta ,,,,,...samo ,4e kato go vidiax kuv *** e i nemoge da govori bulgarski....da ne si e kupil i toi knigkata,....
40
4
 
10
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Свалили са обвинението от шофьорът.Дупка на пътя е довела до срязване на гумата и от там катастрофата е била незбежнаха.Това съобщи БТВ.
39
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направо ми е жал за шофьора..... Всеки разбрал или не си позволява да прави какви ли не коментари, но този човек определено ще стане изкупителна жертва на "всемогъщото" правосъдие в тая тотално изтрещяла страна. Дано да бъдем по - състрадателни един към друг и когато не дай си боже стане нещо подобно да не спира само един тираджия за помощ до като другите станали свидетели леко леко гледат сеира и се изнизват... noent !
38
20
 
2
 
! Отговори
абе мене с каруцата преди 12 години
ме е страх да карам бързо , тоя с 30 човека и 30 годишен автобус шофира като в рали ! 15 г. да му дадат !
37
12
 
1
 
! Отговори
абе мама ме да е... преди 12 години
Караш 23 годишен автобус , трябва да си голям некадърник за да с превишена скорост ! Едва ли не е знаел ,че шофира стар автобус !
36
2
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
В друг сайт прочетох, че ДАИ са направили проверка на още един автобус на въпросната фирма (който е тръгнал след забраната) и при него също е била срязана едната гума и е бил с неизправни спирачки. Тоя *** собственика трябва да изгние в затвора, а не шофьорът.