Върнахме истинския вкус на сиренето, хвали се Найденов

Проучване показва, че стандартът за млякото се спазва
Обновена: 12 юли 2011 14:53 | 12 юли 2011 14:50,
111
Върнахме истинския вкус на сиренето, хвали се Найденов
Снимка: Булфото

Качеството на млечните продукти отговаря на стандарта БДС. Отклоненията били незначителни и изключително малко.

Това показват резултатите от независимо изследване на кисело мляко и млечни продукти, направено по поръчка на Асоциация „Активни потребители”.

Изпитани са бяло саламурено сирене и българско кисело мляко.

Изследвани са 19 марки бяло саламурено сирене. Използвани са независими лаборатории, като са проверявани съдържанието на сол, киселинност, степен на зрялост.

Изследването показва, че за последните три години общото качество на сирената се подобрява, но и средната им цена е нараснала.

Проверявани са и 16 марки българско кисело мляко, от тях 6 са произведени съгласно БДС.

Преди години в българското кисело мляко е липсвала бактерията лактобацилус булгарикус. Днес обаче всички съдържат прочутата българска бактерия, показват резултатите от изследването.

„Върнахме онзи вкус, който имат традиционните български продукти“, зарадва се министър Мирослав Найденов.

Още по темата
15 юли 2010 14:50
74

„Качествените продукти струват по-скъпо, но за нас е важно, че тази цена отговаря на качеството. С моя екип се радваме, че политиката, която видим тези две години, дава резултат”, добави още той.

Найденов припомни, че преди да започне кампанията по въвеждане на стандартите, почти не е имало продукт, който дори да се е доближавал до това качество.

Изпълнителният директор на БАБХ Йордан Войнов посочи, че производителите, които не са заявили и не работят по БДС, също припокриват стандарта, което е много обнадеждаващо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 12 години
миро стандарта се спазва но каква е тази цена на краве сирене повисока от цената на луканката ,или твоя приятел Зоров ти дава процент от тази цена.
88
2
 
4
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ ,МИРО... преди 12 години
НИЩО НЕ СИ ВЪРНАЛ---ПРОСТО НЕ ОЧИТАТЕ "ЗАМЕСТИТЕЛИТЕ" В СИРЕНЕТО ЗАМЕСТВАЩИ МЛЕЧНИЯ БЕЛТЪК!НЯМАТЕ ,ТАКАВА МЕТОДИКА И ТЕХНОЛОГИЯ!ПРИМЕР:СУРОВАТКАТА ,КОЯТО СЕ ДАВА НА СВИНЕТЕ---СЪДЪРЖА СЪЩО МЛЕЧЕН БЕЛТЪК!ВСИЧКИТЕ МАНДРИ В БЪЛГАРИЯ--РАБОТЯТ СЪС "СУХА СУРОВАТКА"!СИРЕНЕ БЕЗ МЛЯКО--НЕ СТАВА!ТОВА Е ИСТИНСКОТО СИРЕНЕ!
87
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Пършевица","Маджаров" и "Родопея" за мен са найхубави,но първите 2 вида са много скъпи!!!!
86
2
 
10
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
Върнахте истинския вкус на някои сирена, но цените не върнахте....обратно, висо-о-око ги вдигнахте....Така че обикновения човек не знае още истинския вкус на предишното сирене.Може и да не научи...
85
0
 
14
 
! Отговори
БМБ преди 12 години
Подкрепям!Уважаеми Жирналисти,Напишете на края - КОИ са добрите производители и кои не трябва да купуваме!!!Или не Ви стиска, защото Ви плащат "ЛОШИТЕ"
84
2
 
10
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Аз пък не съм съгласен с Найденов !Първо затвориха 100% от малките мандри.После затвориха 50% от всички останали.След това се изклхаха Кравите на на простите селяни.После организираната престъпност инвестира в земеделие.И сега млякото е от крави който денонощно не излизат от оборите и зелена тревица никога не са пасли.Ако едно изпражнение се рекламира добре всички ще го ядат има го в немската хипербакалия!!!Гледайте повече не българските TV канали !
83
3
 
4
 
! Отговори
До 82 преди 12 години
Научи провописа преди да започнеш да пускаш коментари.Дотогава си дои кравите на село и яж истинско сирене.
82
2
 
6
 
! Отговори
www преди 12 години
ВКУСА ГО ВЪРНАХМЕ А СЪДЪРЖАНИЕТО - МАЙ СКОРО НЯМА ДА СТАНЕ ;;
81
0
 
21
 
! Отговори
Fan преди 12 години
Аз продължавам да питам - кои са в крайна сметка проверените марки, че да знаем какво да купуваме?!??!Проверявам на сайта на Активни потребители и там мило ми съобщават, че за да получа информация за въпросното изследване трябва да си платя 15 лв?!?!Не е истина просто, е..б.а.т.и асоциацията!!!
80
1
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
74в софия крави не се отглеждат - селяните отиват да живеят в сф и били софиянци - производство няма - да ядат *** тогава. Тази държава се затрива -а на никой не му пука.
79
5
 
13
 
! Отговори
вкус на какво преди 12 години
Това което го предлагат в магазина си е пълен *** и недей да ми го хвалиш. Неможеш да си намериш истенско сирене, от който да не тече вода, а да е мазно и когато го режеш да не се троши и да може да го настържеш върху салатата и кашкавала е същия мек и няма въопще озряло сирене и кашкавал и как ще озрее, когато не е от мляко.А колбасите меришат на гадно, кой знае от какво са. България се хваляхме с най-качественото сирене и мляко, но тогава имащи много животни, в сяко село по най-малко 1000.
78
1
 
7
 
! Отговори
НОВО!!!!! преди 12 години
ВАЖНО!!!!! Драги сънародници, ЯПОНЦИТЕ СА ОТКРИЛИ СТРАХОТНА ТЕХНОЛОГИЯ - ОТ ГОВНАТА ПРАВЯТ ЧУДЕСНИ, ВКУСНИ КЮФТЕТА И КЕБАПЧЕТА!! ДА НИ СА СЛАДКИ
77
0
 
5
 
! Отговори
Някой преди 12 години
До 70, Томас - извинявай, но с доход 350 лева, преди данъците, как изобщо си си позволил кола ..... ? а и каква е тя, айде стига с плюенето.... ( не визирам правителството или исказванията на министрите ни.. ) но с 350 лв имаш и кола ... :)) сладур... Разберете най-накрая, че колата е огромен разход и не е за всеки, няма как да взимаш под 200 евро и да си мислиш че можеш да си позволиш МПС.....
76
1
 
10
 
! Отговори
какви хвалби преди 12 години
Това правителсто не спира да се хвали. Г. Найденов, как може да сме върнали истенския вкус, когато този вкус който го искаме няма нищо общо сегашните сирена, кашкавал и мляко, да ни говорим и за колбасите. Само този който не е вкусал истенския вкус, само него може да излъжите. Къжете ми как смогват да произвеждат толкова много продукти от мляко, когато просто толкова мляко няма, е слагат малко бациликос за мая но в разни там сухо мляко и тем подобни, такаче всичко е ментета.
75
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От какво ще го правиш това истинско сирене бе господин министър, като няма крави в България? Селското стопанство от което България се изхранваше е тотално и планово унищожено! Вече няма наивници, които да вярват на брътвежите и хвалбите Ви!
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бива бива, особено с палмово масло което ти запушва кръвоносната система, и остава в червата, щото температурата на топене е 40градуса. Да ви е вкусно!
73
1
 
4
 
! Отговори
ДПС преди 12 години
Миро найденов наше момче от ДПС сега лъже с другите комунисти от ГЕРБ!!МИРО Вкусът на говната винаги е един и същ ,но ти си ги забравил щото ЗАБОГАТЯ ! Тва дето го вършиш е нищо повече от ЛИЖИ облечени във двойни цени! за тия години КОМУНИСТИТЕ ОТ РАЗЛИЧНИТЕ ПАРТИИ СЪСИПАХТЕ И ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ЖИВОТНОВЪДСТВОТО И ПРОИЗВОДСТВОТО-само ДРУГАРЯ ГЕРГОВ работеше в ползу ДЖОБА И ГОЦЕ ТРИПЕРА!!
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахаха! *** верно са прости герберите:))) Пък аз видях само нови цени:))))
71
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Пр мляко произведено в България може да задоволи нуждите на страната само за една седмица т.е. само 5% е производството тук - но то се изнася предимно навън а тук се внасят суровини отпадъчни и се приготвя храната на българина - това е така уважаеми българи защото се има впредвид че храната която се приготвя ще бъде предимно за българите ровещи в боклукчииските кофи а те нямат претенции за качеството. КАЧЕСТВЕНА ХРАНА НЯМА ДА ИМА ДОКАТО НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА ТУК СУРОВИНАТА И ДОКАТО НЕ СЕ СЪЗДАДЕ ДЪРЖ
70
0
 
5
 
! Отговори
до Томас преди 12 години
да, българите са много горди роби, уникална комбинация, от робска гордост не си вдигат главите, червените капиталисти отдавна са се ориентирали в ситуацията, понеже отдавна са във властта и знаят положението :)