МВР призна за "морални дефицити" при даренията

Ведомството ще ги забрани, но ще приема бензин от общините
Обновена: 12 авг 2011 14:35 | 12 авг 2011 14:35,
133
МВР призна за "морални дефицити" при даренията
Снимка: Булфото

Радикално развитие по въпроса с даренията в МВР обеща зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Той призна, че "тази практика крие много морални дефицити", но все пак допусна да има някои изключения, които да бъдат общоприемливи.

Вчера вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов обеща от 1 септември да бъде напълно прекратена възможността МВР да получава средства извън бюджетната си рамка.

Вучков очаква в понеделник, 15 август, МВР шефът да се върне от отпуск и да се реши скандалният казус с даренията.

„Ще бъде приемливо за всички граждани, ако например се позволи на общини и общински съвети, както досега, да стимулират полицейските управления с горива, конкретно насочени за обход на патрулните автомобили по населените места“, даде за пример Вучков какво може да бъде едно от приемливите изключения при въвеждането на даренията.

„Може да се замислим и за някои други две-три такива изключения, но не повече. Като например, когато сродни международни институции или служби правят дарения на техника за МВР“, добави заместникът на Цветанов. 

Даренията в МВР от общини за горива за първите шест месеца на годината са 142 000 лв. Други държавни органи са дарили около 133 000 лв.

Вучков посочи, че има и търговски дружества със сто процента държавно участие, за които също може да се направи преценка.

Той даде пример с фирмата на МВР – "БМВ", която е сто процента собственост на МВР и оборудва техника по границите и летищата по Шенген.

Още по темата

„Изключенията, които биха били допустими, може би трябва да се ограничат в този порядък, защото когато става дума за физически лица или търговски дружества с частно участие, е трудно да си представим, че впоследствие, ако има проверка или разследване, то ще бъде съвършено безпристрастно“, посочи заместник-министър Вучков.

Преди дни от вътрешното ведомство отчетоха, че от страната за първото полугодие са получени общо 3 871 458 лева от дарения.

От тях в натура са 3 623 811 лева под формата на гориво, компютри и др., а в пари – 247 647 лв.

Към 30 юни МВР e получило 15,2 млн. лева от ЕС. За второто тримесечие даренията са намалели с 40%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: МВРдарения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
1
 
! Отговори
нашенец преди 12 години
Родната полиция ни пази отлично, а съда и прокуратурата нямат грешка всичко е обективно и справедливо, и за пари под масата и задкулисни игри дума неможе да става .
131
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
\cvds
130
2
 
1
 
! Отговори
Фаи дъ преди 12 години
Хора аз съм доволен от органите на реда вършат си работата макар и с малки заплати не като в Лондон разбираш ли успяват да респектират престъпниците с късометражни филми от залавянето на престъпни елементи в западнали западни квартали на София нещо като западен Лондон ама не съвсем защото там ги хващат на улиците а тук по пижами в домовете им.
129
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Физкултурника е гола вода с топки в джоба и петолъчки в главата!От Цецо- шлифера...ПОЛИЦАЙ не става...))
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мафията е започнала да дарява на цецо-гуменката мезонети,а той ги препродава на други мутри...Егати далаверата на тъщовника-гуменка...))Няма бивша мутра,няма бивша ***,няма бивш ***...))
127
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали видяхте , какво се случи в Англия и колко трудно се справи дори английската полициа с мародерстващите тълпи ? Една от най-добре обучените , въоръжени ,толерантни и материално обезпечени полиции в световен мащаб . За всичко знаещите тук ще обясня , че за 2005 г. бюджетът , скойто е разполагала само полицията в Лондон е 12 000 000 000 /милиарда / паунда . Сравнете ги с нашите 1 000 000 000 български левчета !
126
1
 
10
 
! Отговори
ЛУСТРАЦИЯ! преди 12 години
Лустрация на всички нива, започвайки с МВР...)))
125
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов, на колене. Защото сте един обикновен престъпник и лъжец. Също и голям крадец.
124
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветан Цветанов е един успешен министяр.
123
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦЦ гледа в хоризонта с отсъстващ поглед. В момента си мисли: "Седмият... Къде да купя седмия апартамент? Орландовци, Риу Инженейру, Бангладеш? Не, по-добре да построя кула "Цвъкитауър" в Москва. Там е сигурно, няма бунтове, няма палежи, режимите се сменят, а все нашите - ченгетата - са на власт. Ами да!"
122
1
 
8
 
! Отговори
мутрите=МВР преди 12 години
Какжо стана със състезтелите дето убиха двама пешеходци,единия май беше син на прокурор.Май МВР отново се мъчи да замаже положението отколко дена не излиза никаква информация?????
121
2
 
8
 
! Отговори
боклука на МВР преди 12 години
Цвъцо трябва да си подаде оставката защото е носителя на политическата отговорност за провала във всички сектори на сигурността в МВР. Финансовия хаос е само една точка, но не е единствената. Не може един безморален ***, един герберастки нагъл лъжец да клечи начело на едно от най-важните ни министерства.
120
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят. - От скрина - отговаря Цветанов. - А там кой ги слага - продължава следователят. - Баба ми ги слага - отговаря Цветанов. - А на нея кой й ги дава - пак пита следователят. - Аз й ги давам - казва Цветанов. - Добре, а Вие от къде ги взимате - пита следователят. - От скрина... Толкова ***, на такова високо ниво не сме имали от времето на свинаря Ивайло.
119
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦЕЦО - КРАДЕЦО - ОСТАВКА!
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
правилно,да се приемат дарения само от хора с над пет мезонета
117
1
 
3
 
! Отговори
ТИНТИРИ - МИНТИРИ преди 12 години
Обещетения за дарения обосновани на тегло от народа за материална основа в чест на пагона & нагона .
116
1
 
1
 
! Отговори
IZHOD преди 12 години
izhoda e samo edin : Balgaria ima nujda ot nqkolko zakona ot vremeto na Osmanskata Imperia i togava ne6tata 6te se opravat v taa Darjava
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и като има "морален дефицит", кво прави там за министър все още Цецко Високоморалния Многоапартаментаджия ?
114
1
 
1
 
! Отговори
до № 7 преди 12 години
да, министерството на финансите си има фирма: "Информационно обслужване" АД е акционерно дружество, с мажоритарен собственик Министерство на финансите. Дружеството има Централно управление и изчислителен център в София както и силно развита клонова мрежа - 26 клона в областните центрове в страната.
113
1
 
8
 
! Отговори
ТОНИ преди 12 години
Тия да не са Богопомазани 4е да им правим дарения .....егати и държавата ...бананова република всеки си прави каквото си поиска най некадърните същества в нашата държава а искат много пари те не заслужават 200 лева !!!!