МВР призна за "морални дефицити" при даренията

Ведомството ще ги забрани, но ще приема бензин от общините
Обновена: 12 авг 2011 14:35 | 12 авг 2011 14:35,
133
МВР призна за "морални дефицити" при даренията
Снимка: Булфото

Радикално развитие по въпроса с даренията в МВР обеща зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Той призна, че "тази практика крие много морални дефицити", но все пак допусна да има някои изключения, които да бъдат общоприемливи.

Вчера вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов обеща от 1 септември да бъде напълно прекратена възможността МВР да получава средства извън бюджетната си рамка.

Вучков очаква в понеделник, 15 август, МВР шефът да се върне от отпуск и да се реши скандалният казус с даренията.

„Ще бъде приемливо за всички граждани, ако например се позволи на общини и общински съвети, както досега, да стимулират полицейските управления с горива, конкретно насочени за обход на патрулните автомобили по населените места“, даде за пример Вучков какво може да бъде едно от приемливите изключения при въвеждането на даренията.

„Може да се замислим и за някои други две-три такива изключения, но не повече. Като например, когато сродни международни институции или служби правят дарения на техника за МВР“, добави заместникът на Цветанов. 

Даренията в МВР от общини за горива за първите шест месеца на годината са 142 000 лв. Други държавни органи са дарили около 133 000 лв.

Вучков посочи, че има и търговски дружества със сто процента държавно участие, за които също може да се направи преценка.

Той даде пример с фирмата на МВР – "БМВ", която е сто процента собственост на МВР и оборудва техника по границите и летищата по Шенген.

Още по темата

„Изключенията, които биха били допустими, може би трябва да се ограничат в този порядък, защото когато става дума за физически лица или търговски дружества с частно участие, е трудно да си представим, че впоследствие, ако има проверка или разследване, то ще бъде съвършено безпристрастно“, посочи заместник-министър Вучков.

Преди дни от вътрешното ведомство отчетоха, че от страната за първото полугодие са получени общо 3 871 458 лева от дарения.

От тях в натура са 3 623 811 лева под формата на гориво, компютри и др., а в пари – 247 647 лв.

Към 30 юни МВР e получило 15,2 млн. лева от ЕС. За второто тримесечие даренията са намалели с 40%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: МВРдарения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
5
 
! Отговори
Аферистос преди 12 години
Нашите полицай ходят с патрулката да си слагат дърва в парното става ?за РПУ...РАЗЛОГ.... ПЪЛНА АНАРХИЯ ЦАРИ В ТОВА РПУ ПОЛИЦАЙТЕ СА СВЪРЗАНИ С ДЪРВЕНАТА МАФИЯ ВСЕ4 22 г И ОЩЕ ДРУГО ..........КАРАТ СИ ДЕЦАТА СУТРИН НА У4ИЛИЩЕ .....ЕХХХХ ДА ЖИВЕЕ БЕЗЗАКОНИЕТО В БЪЛГАРИЯ ПОЛИЦАЙ ДА СИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ПОЛУ4АВАТ ЗАПЛАТИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ ПОНЕ МОЛКОСЪВЕСТ ДА ИМАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
111
0
 
3
 
! Отговори
kritik преди 12 години
DO 96! MNOGO SI TAP BRE! MAI NE SI GRAMOTEN! ***!
110
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 12 години
"От където и да го погледнеш МВР - то си е от всекъде в дефицит за съжаление. " - точно така! 14 години убийца да не могат да хванат! Просто защото не са искали да се размърдат...малко. За кражбите - направо "пием студена вода(или каквато тече) от чешмата. След *** тия от МВР са следващите в градацията паразитващи на гърба ни.
109
4
 
4
 
! Отговори
Петкан преди 12 години
Да не се правим на света вода ненапита ! Всички попадаме в категорията с огромен морален дефицит.Кой крал , кай скатал пари от данъци , кой изтарикатял по един или друг начин , къде пред КАт , къде пред шефа си и тъй на татък .Не разбрахте ли , че проблемите идват от самите нас ? *** народ , още по-*** управници -*** държава !
108
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От където и да го погледнеш МВР - то си е от всекъде в дефицит за съжаление.
107
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 12 години
Скоро физкултурника ще признае и материалните.
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦвъЦвъ всъщност казва, че може и да не е морално обаче ше си зима ... понеже в момента дълбоко обмисля проблема давайте доде е време та да се включите у "оня списък"
105
0
 
8
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Продавам морал евтино го продавам.За служители на МВР то го подарявам.Не се блъскайте за дарението служителите на МВР то.
104
1
 
15
 
! Отговори
3015 преди 12 години
Цецо се разкаял преди изборите. А защо уволни достойния полицай, който разкри чадъра над бизнесмените с дарения? Сегашните управляващи заслужават по един шут отзад и да си ходят по домовете.
103
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най ми харесва "миални машини":):):):)Как пък никой дарител не се сети, че полицаите ходят със скъсани кубинки!Цецо да си ходи
102
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е тайна, че когато катаджия спре мадама, превишила скоростта, той я принуждава да му прави фелацио.
101
0
 
20
 
! Отговори
б преди 12 години
С дълбок морален дефицит е цялата шайка герберска! Бивши, всякакви бивши - мутри, милиционери, дребни бандити, крадци, това е структурата (матряла) на бандата на ИПОНКО-Пазвант-Боко ! Жалко за всички, които "повярваха" на такова недоразумение!Малко са за тях 5 въпроса, сметка трябва да им се потърси освен за престъпното обогатяване и за моралните щети на всички хора. Не само на тези, които си позволиха да квалифицират като престъпници, преди съдебно решение. Най-големите престъпници са те - Бок
100
0
 
9
 
! Отговори
dpa преди 12 години
мвр и кат да се закрият и нещастните комплексрчета да идат да работят нещо ако могат, ако не могат в бюрото по труда. И без това като милиционери нищо не вършят освен бели, хем и ще намалее дупката в бюджета
99
0
 
9
 
! Отговори
se преди 12 години
Човек и да има мнение по добре да замълчи.При това тотално следене и събиране на информация ще ни накарат да мълчим.Но мълчанието е по страшно и те това явно не могат или не искат да го разберат.Какво да се прави,,морални дефицити".....
98
0
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Не бих могъл да го кажа по-добре: ""морални дефицити" при даренията"
97
0
 
17
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ЦИТАТ: "...тази практика крие много морални дефицити"КОМЕНТАР: Аз наричам тази "практика"- ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ- същата, като тази, събирана от мутрите. Кой е този луд, изгарящ от желание да дари хилядарки на МВР, без да очаква в замяна силовото ведомство да му гарантира СПОКОЙСТВИЕ.
96
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе що няма дарение към министерството на образованието!!!???
95
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оф аман от тезих полицаих, толковах сах некадърних!
94
3
 
1
 
! Отговори
golda преди 12 години
vie ste mnogo gotini.mislite si 4e razbirate ot politika i tuka 4eta sme6no tekstove kato 4e li sa sms-i koito da pratite na priatelkata si.zau4eni i elementarni.hahahaha mnogo ste zle
93
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква работа вършат? Веднъж видях една патрулка да спира в храстите и полицаят извика една пеперудка. А дори съм ставал свидетел на още по-откачени неща, полицай спрял да пикае лъска насред пътя. Луда работа!