Над 130 000 са ловците в България

Мирослав Найденов даде старт на ловния сезон за пернати
13 авг 2011 13:14,
175
Над 130 000 са ловците в България
Земеделският министър даде началото на ловния сезон. Снимка: Dnes.bg

С пожелания за успешен и безопасен лов министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов даде старт на ловния сезон край ямболското село Завой. Той получи пръв разрешително за отстрел на пъдпъдъци след проверка на ловния му билет. В България ловците са над 130 000. Нови 30 000 кандидати очакват да се влеят в дружинките след полагане изпит.

За първи път тази година в курсовете за подборен отстрел и за закупуване на карабина е въведен практически изпит, каза Мирослав Найденов.

Той подчерта, че това е една от мерките за предотвратяване на нещастните случаи при лов. За миналата година 3 са смъртните случаи в страната. Другите подготвяни промени в нормативната уредба са свързани с вида на използваните ловни оръжия, спазването на дисциплината при лов и носенето на светлоотразителни шапки, ленти и жилетки и даде личен пример за това.

Министърът на земеделието категорично потвърди, че застава зад идеята на Асоциацията на месопреработвателите за създаване на хранителна банка за стоките с изтичащ срок на годност.

По негови думи премиерът вече е възложил на финансовото министерство да намери начин за освобождаване на тези стоки от ДДС, но и варианти за пресичане на евентуални злоупотреби.

Тази година пшеницата в България е с по-голямо количество и по- високо качество, коментира земеделският министър. За първи път от много време мелниците търсят приоритетно качествена пшеница и плащат повече за нея. Мирослав Найденов посъветва зърнопроизводителите да не задържат повече зърно в складовете, а да го продават, защото тенденцията е към намаляване цената на пшеницата.

Интересът към  пшеницата е огромен, каза още Найденов. От Косово и Йордания вече са изразили готовност за закупуване на  българско зърно, допълни министъра на земеделието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
3
 
! Отговори
ДО 88 преди 12 години
Абе ***, виж постовете на оня кълвач тук с ник ddd или един друг . И той като теб е истински ловец и написа че не сме знаели какво е тръпката да издебнеш плячката и да я убиеш. А иначе да те питам що стреляте по лисици бе? Щото ще изпиташ тръпката от хапването на месото с другите ловджии??? Ял ли си такова месо? Само дето и червеите не го ядат. *** !
83
3
 
2
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
То е питомно, ЗАЩОТО Е ОПИТОМЕНО ОТ ХОРАТА !!!!!!! А бе човек, ти си толкова ***, че почва да ми става забавно да те храня !!! Всяко едно животно, което ти наричаш питомно, в далечните времена е било диво! Човекът го е опитомил за да не се занимава да го ловува, а направо да влезне в кочинката и да му тегли ножа! Крайният резултат е същият - ЖИВОТНО УМИРА!!! Ама в природата то има ШАНС, в селския ти двор то няма! *** селски комплексиран лицемер си ти, нищо повече!
82
1
 
4
 
! Отговори
иван манафа преди 12 години
ГОЦЕ -НЕРЕЗА КЪДЕ ЛИ СЕ Е НАЖЕБИЛ С БЛАЖЕН,МАЗЕН КУРБАН И СТЯГА ЧИФТЕТО ЗА НОВИ УБИЙСТВА-----ДА СИ ЛЕКУВА И ИЗБИВА КОМПЛЕКСИТЕ.
81
1
 
3
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Аз ям питомни животни, не диви бе, смотьо! Едно питомно животно в природата знаеш ли какъв шанс ще има? 2-3 дни преди да бъде изядено от хищниците.*** СКАПАН, НЕ СЕ ЧУВАШ К'ВИ ГИ ПЛЯМПАШ.
80
4
 
4
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
А от къде знаеш аз какво изпитвам като убивам пъдпъдък бе, профан ???? От къде знаеш, след като не си ловец ??? Поне 5 пъти ти казах да не коментираш нещо, което не разбираш !!! *** лицемер, значи не изпитваш кеф да си утрепеш прасето, ама изпитваш кеф да му дъвчеш кълките и сланинките, а?? Изпитваш кеф да го държиш 2-3 години в плен, да му даваш да яде фуражни бъркочи и накрая да му теглиш ножа със сълзичка на око,а?? ТИ СИ НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ДОЛЕН ЛИЦЕМЕР !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
79
4
 
5
 
! Отговори
доволен!!! преди 12 години
пожелавам на всички ловци,никой от тях да не умре от естественна смърт!!!
78
2
 
2
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Аз му говоря за едно, той за друго. Баси ***. Говоря че аз който обичам месо, не ме кара да стрелям по диви животни защото обичам месо. Не съм станал ловец, въпреки че обичам месо, а защото не го имам за нормално да се кефиш да убиваш животно както вие ловците го правите. Аз отглеждам прасе, защото обичам месо, но като го убия не изпитвам тръпка от това. Разбираш ли ме бе *** ***?
77
3
 
3
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
За к'ва прехрана бе заухав? Защо се храниш с прасето? Що не се храниш с трева??? Пак ще си живееш безсмисления живот, ама няма да ядеш УБИТО животно, което от самото си раждане до тегленето на ножа не е имало ШАНС и е живяло в ПЛЕН !!! Толкова очевидно *** си, че изобщо не знам защо се занимавам да ти обяснявам, *** !!!
76
3
 
2
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
Чети за лова на сърната бе- разбирач!Срок за ловуване - мъжки: от 1 май до 30 октомври. - женски и приплоди: от 1 септември до 30 октомври. Егати насрания ловец дето си. За *** за зеле не ставаш ве!
75
3
 
0
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
*** скапано, няма как да ме разбереш, защото си пълен ***. Прасето се отглежда за прехрана, не за удоволствие което изпитваш като го издебнеш и гръмнеш. *** смотан, и малко дете досега щеше да ме разбере.
74
0
 
2
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
Сезонът на сърни е от 21 октомври до 31 март, ***! И рядко се ловуват, защото в изцяло див вариант ги няма вече заради бракониерите, които вече заслужават твоите нападки! Повечето сърни се отглеждат и защитават от местните дружинки и в голям процент от случаите, особено в последно време, изобщо не се отстрелват! *** смешен, отивай да си копаш двора, кифладжия!
73
2
 
2
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
Хахаххаха, ловеца се отнасял с уважение към дивеча, като го застрелва от упор. !е и цинични сте станали вие ловджийчетата бе.
72
1
 
5
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
А на теб кеф ли ти е като си тъпчеш селската *** с месцето от горкото прасе, дето са го тъпкали до пръсване с помии и накрая са му теглили ножа без грам съвест?? Кеф ли ти е бе? Що не станеш вегетарианец? Ше тъпчеш само марули и домати! *** ***! СПРИ ДА КОМЕНТИРАШ НЕЩО, КОЕТО НЕ РАЗБИРАШ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
71
2
 
2
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
Много рядко се ловуват сърни и елени? Ти май падаш от Марс. Сърни се ловят 2 месеца в годината бе, ***! Всяка година 2 месеца в годината-септември и октомври. Елени се отстрелват даже за по-дълго време, *** нещастен.
70
3
 
4
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
Невероятен кеф ли ти е когато ядеш месото от сърничката или елена на масата с ловджиите и си спомняш какъв влажен страхлив поглед е имала сърничката преди да я убиеш?***!
69
2
 
6
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
До тъпака, дето само обижда - ***, не убивам за да оцелявам и за това си има ловни СЕЗОНИ! Има си ЗАКОНИ! Не убивам за тръпката, казах ти 5 пъти да не коментираш нещо, което не си изпитал! Спри да коментираш нещо, което не разбираш, ***! Сърни и елени в България много рядко се ловуват! И сега е сезонът на пернатия дивеч, чифтокопитните са зимата! Аман от ***!
68
1
 
1
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
Ахааа, значи тръпката била в почерпкатаааа???? Ми що не оставите пушките си у вас и директно не отидете на някоя чешма с виното ракията бирата и агнешкото и да си изпитате тръпката? Колко си смешен не е истина, баси паляка!
67
4
 
4
 
! Отговори
До Глас Народен преди 12 години
Смени си заглавието,че както се вижда от коментарите и минусите,определено не говориш с гласа на народа!
66
3
 
1
 
! Отговори
LOVEC преди 12 години
EEEEEEEE VIE NE ZNETE KOLKO 4OVE6KI SADBI RE6AVAME NA EDIN LOV. JIVOTNITE SA POSLEDNA GRIJA. VASQKA DRUJINKA SME KATO MASONSKO ZDRUJENIE.
65
2
 
7
 
! Отговори
диво прасе преди 12 години
А отстрела на ловджии от кога почва ?