Над 130 000 са ловците в България

Мирослав Найденов даде старт на ловния сезон за пернати
13 авг 2011 13:14,
175
Над 130 000 са ловците в България
Земеделският министър даде началото на ловния сезон. Снимка: Dnes.bg

С пожелания за успешен и безопасен лов министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов даде старт на ловния сезон край ямболското село Завой. Той получи пръв разрешително за отстрел на пъдпъдъци след проверка на ловния му билет. В България ловците са над 130 000. Нови 30 000 кандидати очакват да се влеят в дружинките след полагане изпит.

За първи път тази година в курсовете за подборен отстрел и за закупуване на карабина е въведен практически изпит, каза Мирослав Найденов.

Той подчерта, че това е една от мерките за предотвратяване на нещастните случаи при лов. За миналата година 3 са смъртните случаи в страната. Другите подготвяни промени в нормативната уредба са свързани с вида на използваните ловни оръжия, спазването на дисциплината при лов и носенето на светлоотразителни шапки, ленти и жилетки и даде личен пример за това.

Министърът на земеделието категорично потвърди, че застава зад идеята на Асоциацията на месопреработвателите за създаване на хранителна банка за стоките с изтичащ срок на годност.

По негови думи премиерът вече е възложил на финансовото министерство да намери начин за освобождаване на тези стоки от ДДС, но и варианти за пресичане на евентуални злоупотреби.

Тази година пшеницата в България е с по-голямо количество и по- високо качество, коментира земеделският министър. За първи път от много време мелниците търсят приоритетно качествена пшеница и плащат повече за нея. Мирослав Найденов посъветва зърнопроизводителите да не задържат повече зърно в складовете, а да го продават, защото тенденцията е към намаляване цената на пшеницата.

Интересът към  пшеницата е огромен, каза още Найденов. От Косово и Йордания вече са изразили готовност за закупуване на  българско зърно, допълни министъра на земеделието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
4
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
Говоря също че хищника убива за да оцелява, а вие убивате за тръпката. И какъв хищник си ти тогава? Без убитата сърна ще умреш от глад или без еленеа?Няма какда ме разбереш, вие ***!
63
4
 
4
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
63 кефът на лова не е в трепането, а в почерпката по обед под брезата. Казах ви, след като не разбирате едно нещо и не сте го видели/почувствали, то нямате право да се обаждате и да псувате хората. Излагате се като кифладжии. И да, всеки един дивеч, който бъде отстрелян, се сготвя и изяжда. И то се изяжда с невероятен кеф, защото най-вкусните манджи са именно ловджийските. Не го хвърляме на ***. Ловецът се отнася с уважение към дивечът, а в кланницата такова нещо няма да видите. ***.
62
0
 
3
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
Тъпан нещастен, ти трябва да си най-големия удрод за да се насладиш на това как убиваш елен или сърна. За изкривените ви възприятия за удовлетворение от дадена смърт говоря, шмиргел !
61
1
 
3
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
PO4TI VSEKI LOVEC E POTOMAK NA KOMUNIST!!!DA IZVINQVAT OSTANALITE KOITO NA SA POVE4E OT 20 000
60
0
 
2
 
! Отговори
От №65 преди 12 години
До ловец56 е коментара,ама така се вбесих,че сбърках,извинявам се на 57
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи,да убиваш животни под формата на "спорта" лов е законно а да убиеш уличен *** ухапал детето ти е подсъдимо...С каква привилегия се ползват бездомните кучета които хапят и сеят зарази в градовете,пред благородните горски животни никому непречещи и нехапещи?Ако ловците имате поне малко съвест,се обявете против бездомните кучета и тяхната защита от "природозащитниците" Всъщност,защо същите тези природозащитници не се изправят срещу лова и ловците? Не е ли лицемерие това?
58
0
 
2
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
130 000 NOMENKLATURNI KADRI.POLOVINATA SA MAGISTRATI,DRUGITE KMETOVE,OBLASTNI,POLICAI I DORI EDIN VE4E BIV6 PREZIDENT.
57
0
 
3
 
! Отговори
!!! преди 12 години
До ловец 57Кой имал шанс бе,дивеча ли?Ако видиш въоражението на моя шеф като отива на лов,спецслужбите ряпа да ядат!Те сега да не стрелят с пушката на дядо ми!Да не говорим,че вече никой не подхранва дивеча!Само трепят наред,как не са гръмнали и животните от зоопарка,не знам!!!
56
3
 
4
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
62, ти очевидно си прекалено ***, но все пак ще ти обясня. В природата всяко същество има дадено преимущество, което му помага да оцелява. Човекът е единственото същество, което няма такова. Всичко, което има човекът е мозък, който пък му е помогнал да измисли барута, пушката и останалото го знаеш. Пъдпъдъкът пък има невероятно добър слух, камуфлаж и може да лети. Да продължавам ли или при тебе мозъкът не е достатъчно добре развит за да разбереш сам логиката?
55
0
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
Абе ***, ловците убиват за тръпката, в кланниците хората убиват заради изхранване на населението. В двора човека си гледа прасе за да се храни от него след време, не да го чака да стане 200 кила и като го гръмне да изпита тръпка-кеф. Има огроомна разлика, смешнико!
54
0
 
5
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
Айде следващия дивак. Абе, ти като говориш за надлъгването между плячка и хищник, що не оставиш пушката си и с бързина, сила, нокти и зъби да убиеш жертвата, както го правят хищниците в природата? Айде да те видим, нали си големия хищник? Има и друго..хищника не убива за кеф, тръпка...той убива за да яде и да оцелява. Ето още един показател затова колко по- нисши същества сте вие ловджиите от животните. Всичко човешко е деградирало у вас.
53
2
 
3
 
! Отговори
Бай Куни преди 12 години
По голям дивеч от Герб няма и дано да ги отстрелят и да няма такъв помен от тях.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
130000ли?!Че то има ли толкова дивеч в България,бе?!Поне по едно животно на ловец дали има останало,а?!Едно време/не много отдавна,впрочем,преди петнадесетина години/когато бях дете,по пътя за моето село на 10км. от Разград всеки път виждахме я стадо сърни,я заек ще прибяга,я лисица.А то сега няма опастност лисица да ти отмъкне кокошките дори на село!Не останаха!Ама ловци имало доста!Като свърши дивеча,дано да не обърнат на лов на хора!
51
5
 
4
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
И да добавя на господата природозащитници. Ние, ловците, стреляме по дивеч, който си живее свободно в природата. Вие наричате нас "***", тогава какво остава за "производителите" на месо? Кланниците, птицевъдите? В ловът има много традиции, но основната е уважението към дивеча. Нещо, което вие никога няма да разберете докато дъвчете поредното пилешко бутче, купено от магазина. За това не обиждайте нас, че сме ловци. Не обиждайте нещо, което не разбирате. Излагате се като кифладжии.
50
3
 
1
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
е,,,ти си генетично обременен..за теб е по добре да не си се раждал изобщо
49
0
 
1
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
няма смисъл да се спори с теб!..това е все едно да обясняваш на стена!и по точно име за теб от *** и СЕЛСКИ БЕК,едва ли може да има!това последното също е аксиома!!!
48
5
 
6
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
Ловец съм от 15 години. Трето поколение. Официално имам билет и разрешително от 8 години. Искам да ви кажа, че който не е ходил на лов няма право да го коментира по никакъв начин. За ***, дето псуват ловджиите имам да кажа две-три неща. Първо дивечът ВИНАГИ има шанс! Второ ловът не се изразява в самото трепане на животинки, а в надлъгването между плачка и хищник. Нещо, което го има в природата от последните...100-200 милиона години! Бракониери има, да, но за тях пък има строги закони.
47
1
 
4
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Ето го поредния ***! Абе къде сме тръгнали да ядем месо от сърна или елен бе? Ти като имаш такова безчувствено сърце,за да убиеш сърна, ние нормалните хора нямаме.Вие сте *** бе, без сърца! Чудесен начин да се позабавляваш и да разпуснеш когато убиеш сърничка? УРОДИИИ!
46
0
 
4
 
! Отговори
Водния мс преди 12 години
Единствената причина да стана ловец е Бойко борисов ... той нареди да се обира късото оръжие от гражданите и да се дава на мутрите.... мразя стрелбата по животни .... само по мутри ... шегичка
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ловът е чудесен начин човек да разпусне или да се позабавлява.***, според които ловът трябва да се забрани да престанат с лицемерието си, бас ловя че над 90% от тях не са вегетарианци.Между това да се убива животното в кланицата в храна или в спортен лов НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА... Наслука...