Над 130 000 са ловците в България

Мирослав Найденов даде старт на ловния сезон за пернати
13 авг 2011 13:14,
175
Над 130 000 са ловците в България
Земеделският министър даде началото на ловния сезон. Снимка: Dnes.bg

С пожелания за успешен и безопасен лов министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов даде старт на ловния сезон край ямболското село Завой. Той получи пръв разрешително за отстрел на пъдпъдъци след проверка на ловния му билет. В България ловците са над 130 000. Нови 30 000 кандидати очакват да се влеят в дружинките след полагане изпит.

За първи път тази година в курсовете за подборен отстрел и за закупуване на карабина е въведен практически изпит, каза Мирослав Найденов.

Той подчерта, че това е една от мерките за предотвратяване на нещастните случаи при лов. За миналата година 3 са смъртните случаи в страната. Другите подготвяни промени в нормативната уредба са свързани с вида на използваните ловни оръжия, спазването на дисциплината при лов и носенето на светлоотразителни шапки, ленти и жилетки и даде личен пример за това.

Министърът на земеделието категорично потвърди, че застава зад идеята на Асоциацията на месопреработвателите за създаване на хранителна банка за стоките с изтичащ срок на годност.

По негови думи премиерът вече е възложил на финансовото министерство да намери начин за освобождаване на тези стоки от ДДС, но и варианти за пресичане на евентуални злоупотреби.

Тази година пшеницата в България е с по-голямо количество и по- високо качество, коментира земеделският министър. За първи път от много време мелниците търсят приоритетно качествена пшеница и плащат повече за нея. Мирослав Найденов посъветва зърнопроизводителите да не задържат повече зърно в складовете, а да го продават, защото тенденцията е към намаляване цената на пшеницата.

Интересът към  пшеницата е огромен, каза още Найденов. От Косово и Йордания вече са изразили готовност за закупуване на  българско зърно, допълни министъра на земеделието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
5
 
! Отговори
яребица преди 12 години
69-годишен ловджия се оказа в болницата в Габрово още на първия ден от новия ловен сезон.Авджията се притаил в храстите да дебне плячка, но колегите му от дружинката го взели за пъдпъдък и стреляли по него.хахахахах- зареди - огин, тия вече са на 15-тата ракия.
103
0
 
1
 
! Отговори
ddd преди 12 години
напомням ви *** просто !!!
102
1
 
2
 
! Отговори
до 110 преди 12 години
Еееее, най-после и ти да кажеш нещо умно. Браво!Не го казвам с ирония!
101
4
 
11
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
" В България ловците са над 130 000. Нови 30 000 кандидати очакват да се влеят в дружинките след полагане изпит "Това нищо не е ! В Италия ловците са няколко милиона. Не пъдпъдък, врабче не е осътанало. Щото обичат много супа от врабчетаЛОВЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ !ДИВИТЕ ЖИВОТНИ, СА ОБЩА СОБСТВЕНОСТ НА ГРАЖДАНИТЕ НА ДЪРЖАВАТАНИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СИ ПРИСВОЯВА ОБЩАТА СОБСТВЕНОСТ
100
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли кой да забрани лова...то не остана дивеч ,те станали 130 хиляди *** а след време още 30 чакат. 160 холяди *** готови да трепят малкото останал дивеч в БГ. Няма оправия.
99
1
 
3
 
! Отговори
77 преди 12 години
Над 130 000 са ловците в България.......С пожелания за успешен лов Мирослав Найденов даде старт на ловния сезон за отстрел на 240 глигана.
98
3
 
11
 
! Отговори
Мукавей преди 12 години
Много комплексари..........130хил.!
97
3
 
12
 
! Отговори
gogo преди 12 години
над 130000 са убийците в България...
96
4
 
9
 
! Отговори
! преди 12 години
Трябва да се започне отстрела на кучетата по улиците на София!........ барабар със защитниците им!
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не се карайте ами се бийте
94
1
 
3
 
! Отговори
до 100 преди 12 години
Не, не разбирам защото- ти убиваш заради тръпката. Защо майка си убиващ лисици бе? Какво ще ги правиш? Ще ги ядеш ли?
93
3
 
0
 
! Отговори
до 98 преди 12 години
Абе ***, ти пиян ли си бе? Това как да го тълкувам от теб:... Крайният резултат е същият - ЖИВОТНО УМИРА!!! Ама в природата то има ШАНС, в селския ти двор то няма. В селския ми двор няма диви животни бе, малоумно ***. Има питомни, които нямат шанс навън. Смотльоооо, колко си утрепан не е истина.
92
4
 
2
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
Аз нямам против хората, които отглеждат животни за прехрана. Имам против *** комплексирани селяци, като тебе, които обвиняват нас ловджиите, че сме убийци. А ти, дето гледаш животно за да го убиеш без то да има шанс, си всъщност убиеца. Разбра ли сега, ***?
91
1
 
1
 
! Отговори
до 97 преди 12 години
Аз съм виновен? Що тогава във всяка селска къща има питомни животни за ядене? От мен идва проблема? Тъпан!))))
90
3
 
1
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
Кой ти е казал, че в природата питомното има шанс бе, ***? Дивото животно в природата има шанс, опитоменото (изгубило повечето си защитни преимущества) в двора ти НЯМА ШАНС !!! Баси тъпака, направо нямам думи колко си ограничен. *** с комплекси. *** лицемер. Нищо повече.
89
2
 
1
 
! Отговори
Глас Народен преди 12 години
Ти си виновен, защото отглеждаш и убиваш абсолютно беззащитно животно, което от раждането до ножа НЯМА НИКАКЪВ ШАНС !!! Долен лицемер си ти, нищо повече. Казах ти вече. Оставям те да си плямпаш простотиите, те хората те разбраха какъв си.
88
1
 
0
 
! Отговори
до 91 преди 12 години
В природата имало шанс питомното? Ей *** смешен, един питомен заек знаеш ли колко време ще оцелее в гората? Точно 2 часа ако има късмет. *** смотан, направо се хиля с глас на моумните ти постове.
87
1
 
0
 
! Отговори
до 91 преди 12 години
Ами точно това е бе..че питомните животни са отглеждани от памти века....Затова аз ли съм виновен че има питомни животни от векове, бе ***. *** тъпанара, вече в опита си да се измъкваш, ставаш смешен.
86
1
 
2
 
! Отговори
ветеринар преди 12 години
снимка-султана на лов.цялото село му вдига пъдпъдъци.
85
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСИЧКИ ЛОВЦИ СА ИМПОТЕНТНИ ПИЯНИЦИ КОИТО ГЛЕДАТ ДА ИЗБЯГАТ ОТ КЪЩИ,ОТ ЖЕНИТЕ СИ И ДА СЕ НАТРЯСКАТ МАКСИМАЛНО СРЕЩУ ОПРАВДАНИЕТО ЧЕ СА НА ЛОВ.ТОВА Е ИСТИНАТА.