Страхотен соцмузей, прехласна се Дянков

Струвал на данъкоплатеца евтино – малко над 3 млн. лева
Обновена: 19 сеп 2011 14:53 | 19 сеп 2011 10:13,
155
Страхотен соцмузей, прехласна се Дянков
Един до друг – Вълко Червенков и Ленин. Снимка: Булфото

Министърът на културата потвърди, че днес заедно с премиера откриват музея на социалистическото изкуство в София.

"Музеите са необходимост, там се запазва паметта и историята", коментира той пред БНТ.

Вежди Рашидов обясни още, че с министър Симеон Дянков са партньори и с него вече са изградили няколко музея.

"Благодаря за това, че ще идват повече пари от бюджета за културата. Слава Богу, че Дянков има разбиране и отношение към културата", заяви министърът.

Още по темата

От своя страна Симеон Дянков каза, че музеят е страхотен и е най-добрият в България.

"Убеден съм, че ще стане най-голямата атракция в София за чуждестранни туристи. Музеят е прекрасен и като музей, защото това са много добри художници, той е и скулптура, и картини", подчерта Дянков.

Финансист №1 пресметна, че соцмузеят струва на данъкоплатците сравнително малко пари – малко над 3 млн. лева.

"Убеден съм, че в рамките на 2 години той ще се изплати напълно. Големи световни медии вече минаха оттам, през музея, на чужденците им е интересно. Освен в Унгария, където има само скулптурен такъв музей, нашият е по-универсален", убеден е той.

"С това трябва да кажем: мястото на комунизма е в музеите и продължаваме напред. Оставяме в музея хората, които са творили по времето на комунизма", заяви Дянков.

Рашидов също го подкрепи: "Време беше като цивилизовани хора да оставим социализма в музеите и да мислим за бъдещето".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
5
 
! Отговори
www преди 12 години
Стига сте давали пример с Балчик. Прекарал съм повече време там от повечето дето коментират. Градината в Балчик е печатница за пари но само за 2 месеца плюс това такива градини в чужбината има под път и над път. В "чужбината" всяка градска и частна градинка е по-добре подредена. Там чужденците ходят не щото искат а защото ги водят, рейсовете и на талази. Голяма е разликата. Очакват да има доста повече.
115
2
 
12
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
До тези които ми набиха минусите:-кои сте вие бе *** ли сте какви сте,против здравето на децата явно сте,не искате тези пари да отидат за лечение на невинни душици така ли,за да ви увековечат с бронзови бюстове за извращенията които са извършили вашите червени вождове с народът на Б-я,братоубийци долни ?
114
7
 
4
 
! Отговори
www преди 12 години
Големи сте мрънкала. На един не му харедвало, че направено перди друго на друг незнам кво си. За такъв музей се говори от поне 10 години и всички бяха ЗА докато не се намери един който да го направи. Сега обаче всички са против щот виждаш ли... всеки си има своята причина. Това сме ние.
113
5
 
2
 
! Отговори
Никол преди 12 години
Трябва да се мисли и за културата на България, все пак всеки човек има различна ценностна система и за всички трябва да се мисли!
112
6
 
16
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
Край,край с най-голямо удоволствие щях да гласувам за ГЕРБ,но след тази гавра да направят музей на комунисти преди да има такъв на жертвите на комунизмът,няма да гласувам аз и моето семейство,нека да печелят от моята пасивност тези които ненавиждам и непонасям а именно ***,срамота тези 3млн. нямат връщане поне 20 год.а може и да се натрупат още за поддръжка и заплати като нема посещаемост както и ще бъде, а толкова деца се нуждаят от спешни операции и родителите им немат пари,срамен случ
111
3
 
8
 
! Отговори
до 64 alex преди 12 години
За 2-3 год.,ама дръжки това чудо на простащината няма да си върне парите 20-30 год.както и да го смяташ,сравнението ти с Балчик е неуместно,за тази *** никой няма да дойде специално от чужбина да вложи пари,още повече да се оглежда в бюстове,утре ще влязат *** и бронзът ще изчезне,защо не събориха паметниците по градовете и да ги струпат в един парк ефектът би бил по-голям,а те отвориха една *** за червените прасета който никой не иска да вижда,Б-я цялата е музей на соца за съжаление.
110
1
 
7
 
! Отговори
възхитен преди 12 години
Радвам се, че г-н Дянков за втори път през живота си ходи на музей. Първия път го гледах в интервю по тел., седнал пред странен експонат в някакъв музей за модерно изкуство. В неговия случай той за да отиде на музей, трябва да участва в правенето му и да го финансира от бюджета.Оп... грешка - 3 пъти, в Асеновградския музей за динозаврите също ходи
109
12
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
*** червено магаре рашидовско!!! А пише ли в *** ви музей какво зло е социализЪма или там ще ходите само на поклонение комунистически *** изпедерастели !В много НОРМАЛНИ държави има такива музеи, но там е написано и ЗАЩО шибаният социализъм не трябва да се повтаря !А не само да пише, че бозата е била 6ст. билетчето за автобус и то и хората да си приказват колко е било евтино и готино такова !А да има и малко за прасетата в Белене, за отрязаните коси, за депортирането на майната си
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прости безработни лентяи и готованковци!
107
3
 
12
 
! Отговори
Бабче преди 12 години
Пишат недозрели, непроизвеждащи, с високо самочувствие, младежи.Животът е почнал много преди вас,творили са много хора на изкуството и културата.Миналото доказва, че ние не сме по- добри от предишните - напротив!Такова е и наследство от способни хора на културата по време на социализма.Нефтохим, АЕЦ , много заводи, язовири, пътища, магистралите1културата, спорта.Ние не сме скачали по дърветата.Нека следващите са по-добри, но светът не започва от вас, неграмотни кариеристи!
106
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха,ха,ха!Това зад Вълко Червенков е маркуча на Рапона пожарникаря!И неговия атрибут го увековечиха!
105
2
 
9
 
! Отговори
без коментар преди 12 години
"Финансист 1 пресметна, че соцмузеят струва на данъкоплатците сравнително малко пари малко над 3 млн. лева."Голямо смятане е паднало кой да ги прибере
104
3
 
6
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
Кога ще бъдат наказани /да речем, яко глобени/ тези, които по поръчка се изгавриха с паметника в София? Тук даже ги обявиха за творци, креативисти при това. Такова действие навън се наказва сериозно. Да не забравяме, че туристите от цял свят, като пътуват из Европа, се снимат пред паметници на главорези. Европа е била арена на много жестоки и несправедливи войни.
103
1
 
1
 
! Отговори
До 93 преди 12 години
Какво?Нещо засегнат ли се чувстваш?ИЛИ НЕ СИ БЪЛГАРИН?А никой не те кара да говориш,ама пишеш!И с какво конкретно те засегнах,че обиждаш?
102
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да направят и музей на демокрацията, мейд ин БГ, вече има много материал - мутрите /живи и мъртви/, чалгаджийките, кичът, който се шири навсякъде..... А на мястото на културата ще има, оградено със шнурче, празно място
101
2
 
10
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Тази самозабравила се банда от ченгета и лапачи, назоваваща се ГЕРБ, се разпорежда с НАШИТЕ ПАРИ КАТО С БАЩИНИЯ.Дано дойде скоро ден, когато цялата тази пасмина, начело със самодържеца ***, се озове на тихо място с раирани пижами.
100
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идва ми да се издрайвам от тази снимка? Тези колко хора директно и индеректно са убили, а това че ни направиха живота кучешки и слуги на света?!! А това че сме най бедните в Европа и че живеем в панелки, караме стари коли по пътища с дупки, вземаме малки заплати . Затриха ни живота. Малко ли ги гледахме по букварите и стените.
99
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С този музей и с тази инвестиция ясно искат да се покаже, че социализмът е мъртъв, щом ще ходи в музей /тоест в гробищата/. И това по време когато в целия сват хората се борят и гласуват за социална политика, извоюваха си здравеопазване, ниски цени за хранителни продукти, пенсии, социално подпомагане. Вдигат глас срещу монопола на парите и се усетиха, ама късно. Всичко, което се прави тук е алогично и нецелесъобразно
98
8
 
3
 
! Отговори
българин преди 12 години
Ето, червените откриха музей на изкуството си в София. Сега трябва да преместят всички паметници на съветската окупационна армия и на червените си "герои"-терористи там. Хем атракцията за чужденците ще е пълна, хем билетчета ще късат като луди червените и ще лапат, както си знаят, хем ние, останалите, малко от малко ще поотдъхнем като не им гледаме зверските мусури по паметниците им из градовете и селата на България. Изключителен музей ще стане.
97
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро ще дойде времето на ИСТИНСКИЯ комунизъм и всички ВИЕ ДО ЕДИН ще му се кланяте! Накрая комунизма ще победи ! Да живее комунизма! СМЪРТ ЗА КАПИТАЛИЗМА!!! СМЪРТ ЗА БАНКЕРИТЕ!!! СМЪРТ ЗА ПАРИТЕ!!! СМЪРТ ЗА АРМИЯТА!!! СМЪРТ ЗА КОНСУМАТОРСКОТО ОБЩЕСТВО!!!

Спонсорирани публикации