Гонят данъчни заради имотите на Цар Киро

Има съмнение за спрени проверки срещу Кирил Рашков
27 сеп 2011 07:05, Красимир Ангелов
292
Гонят данъчни заради имотите на Цар Киро
Снимка: Булфото

Висши данъчни служители от Пловдив може да бъдат уволнени заради спрени проверки срещу Кирил Рашков - Цар Киро и съпругата му Костадинка, съобщава "Труд".

Според изданието през миналата година е било наредено двамата да бъдат проверени заради скъпо струващото им имущество. Проверки на имущество за над 500 000 лв. се правят заедно с прокуратурата.

От пловдивдската дирекция обаче преценили, че на този етап няма нужда да се прави ревизия. Формалното основание било, че имотите на Кирил Рашков и родата му са придобити през 90-те години на миналия век и попадат извън данъчната давност.

Според експерти обаче е имало достатъчно основания данъчните да се заровят в доходите на семейство Рашкови. Именно заради спрените проверки сега започват дисциплинарни производства срещу данъчни от Пловдив.

Освен това проверка е установила, че ромският лидер и фамилията му не са имали навика да плащат данъци.

Още по темата

Единствено синът на Кирил Рашков - принц Иван, който не е между живите, е декларирал доходи от селскостопанска дейност. Те обаче били необлагаеми.

От понеделник, 26 септември, са разпоредени проверки на 13 души, роднини на Кирил Рашков, както и на 6 фирми, свързани с фамилията му.

Проверките обаче ще се водят от софийски данъчни, за да няма съмнение за чадър над Рашкови, обявиха магистрати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още по темата: Кирил РашковКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
28
 
! Отговори
Долу ГЕРБ, АТАКА преди 12 години
Защо *** не работят и раждат по 10 до 23 чаавета, започвайки от 11-годишна възраст ?!Едно 11-14 годишно малолетно дете-***, което вместо да учи роди първото си ***, си осигурява автоматично следните детски и помощи :- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на ***( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ )- 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на ***- след 1-та година детските на циганчетата стават 59,15 лв. за всяко + 78 лв. за майката месечно- 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете- 290 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ- 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )- Спирам до тук. Общо 20 вида детски помощи получават циганчетатаОсвен това *** потребява няколко-стотин лева на месец ТОК и ВОДА, дето ги плащаме ниеМного *** семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток.Освен това не плаща ДАНЪК-СГРАДИ и ТАКСА-СМЕТОсвен това държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ-ОСИГУРОВКИ на всички ***.Не знам на каква стойностТоест истинския ефективен доход на тази ***, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.А на работещата бяла робиня за минималната заплатка от 270 лв БРУТО., дохода е 210 лв.НЕТО,след като държавата им прибере почти 22 % за осигуровки и данъци
219
0
 
21
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 12 години
До шефа на НАП Пловдив:Ос-тав-ка ...! Ос-тав-ка ...! Ос-тав-ка ...! Ос-тав-ка ...! Ос-тав-ка ...! Ос-тав-ка ...! Ос-тав-ка ...!
218
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В един момент към протестите съвсем организирано се включваха мутри, агитки и ***, които почваха да чупят. Идеята е протестът да бъде опорочен и профанизиран, а останалите хора да се отвратят и откажат от него."Когато се събере огромна тълпа с намерението да протестира срещу властта, е съвсем естествено да са дошли и *** и ***, след като живеем в общество, което е не просто разяждано от омраза, ами е основано на омразата.
217
0
 
8
 
! Отговори
И КАКВО КАТО ГИ ИЗГО преди 12 години
Типично наказание за корумпирани "държавни" служители мъмрене, преместване на друга позиция и гонене... тотално неадекватни мерки за борба с корупцията. Тези "държавни" служители трябва да бъдат съдени и осъждани!
216
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ГЕРБ са на власт от само 2 години!"Ми чудничко, благодаря за поправката! Значи *** не сме ги толерирали само 20 години, а цели 22! Щяха да се изтъркулят и да станат на 24 от мафия и непукизъм, ако не беше народната реакция за случилото се в Катуница.
215
0
 
17
 
! Отговори
Долу ГЕРБ, АТАКА преди 12 години
МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ, да се плащат САМО до 3-то раждане, при следните условия :1) Родителите да имат навършени 16 год. 9 мес. възраст ( за по-младия от двамата )2) Родителите да имат завършен 10-ти клас - първа задължителна гимназиална степен ( за родителя с по-ниско образование )3) Родителите да имат следния ТОС = (Трудово Осигурителен Стаж - общ за двамата) :- преди 1-во раждане ТОС не се изисква- преди 2-ро раждане min 2 години ТОС- преди 3-то раждане min 5 години ТОС И ... всичко ще е о'кей ...ИНАЧЕ ... иначе НИ ЧАКА СТРАШНАТА СЪДБА, на КОСОВСКИТЕ СЪРБИ ...
214
1
 
9
 
! Отговори
Ина преди 12 години
Проблемът в БГ не е расов! Проблемът е че някои се чувстват по-равни, по-защитени и по-толерирани от други. Нямам против никой, който си плаща данъците и осигуровките като мен, спазва правилата в тая държава. Крайно време е политиците да го разберат! Това е проблемът във всички страни, за това хората възстават срещу онези, които само искат и тук и в ЕС! Вижте другите страни, същото е! Никой не иска да работи, а друг да яде за негова сметка! Просто е господа политици! Много просто!
213
0
 
10
 
! Отговори
Време е! преди 12 години
Време е стените на НАП да паднат!Р Е В О Л Ю Ц И Я !
212
0
 
16
 
! Отговори
mayka преди 12 години
Доскоро се обвинявах, че съм дала на тази скапана държава 3 деца, които с огромни мъки през "демократичните" времена отгледах и възпитах. Лиших ги от покрив, за да ги изуча. Сега обаче виждам смисъла. Нашите деца ще ни отсрамят и ще съградят бъдещето си. А ние сме до тях. Няма накъде повече да се отстъпва.
211
0
 
12
 
! Отговори
анонимна преди 12 години
ДНЕС В 10 чс в ПЛОВДИВ В ОКРЪЖНИЯТ СЪД ЩЕ СЕ ГЛЕДА МЯРКАТА ЗА УБИЕЦА *** КОЙТО УБИ МОМЧЕТО АНГЕЛ СЕГА ГО ЧЕТАХ В КРОС
210
5
 
12
 
! Отговори
МНЗ преди 12 години
ВНИМАНИЕ , МНЗ ВИ ПРЕДУПРЕЖДАВА , ГЛАСУВАНЕТО ЗА ЕВРОРОМА / БКП / БСП / ДПС ВОДИ ДО *** И Е ОПАСНО ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ !!!
209
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...От пловдивдската дирекция обаче преценили, че на този етап няма нужда да се прави ревизия. Формалното основание било, че имотите на Кирил Рашков и родата му са придобити през 90-те години на миналия век и попадат извън данъчната давност."Не се заблуждавайте.Данъчните винаги работят по указания отгоре.Само ще си измият ръцете с тези уволнения.
208
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако държавата, в частност данъчните, си бяха свършили работата, Киро нямаше да има палати и вероятно щеше да е на топло, нямаше да се стигне до това положение. За трупаната омраза са виновни всички български политици от прехода, които за мен са национални предатели! НИ един политик нямаше смелостта да се покаже по време на протестите, а най-голяма п..ка излезе "националиста" Сидеров, лижещ д-то на Борисов. Нещата няма да се оправят без да се пролее кръв, време е да вадим оръжието, братя!
207
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"""Има съмнение"""***НЯМА съмнение!
206
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълен хаос,липса на държавност,гъста мъгла около случващото се и...всяко чудо за три дена.Шенген,Шенген ще те видим през крив макарон.
205
0
 
5
 
! Отговори
Валката преди 12 години
Вече няма накъде да мърда. Има воля да му се разкатае фамилията....
204
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако е за кражби и престъпления ние българите ги вършиме 100 пъти повечеразходете се от св.влас до равда огледайте се умножете по 100 и приблизително ще си представите за какви кражби става дума протестите трябва да са срещу менте политиците от бсп и сдс заради тези загубени 20 години
203
0
 
14
 
! Отговори
до НАП преди 12 години
Малко им е да бъдат уволнени данъчните,прикривали *** Киро.Сега за наказание трябва да платят всички дължими данъци от собствения си джоб за да бъде обеца на ухото за корумпираните служители.Защото за укриване на данъци са получавали ПАРИ, МНОГО ПАРИ.Сега ясно ли ви е защо няма да влезем в Шенген-престъпни олигарси,корумпирани висши служители във всички области,безчинстащи ***,оскотели от мизерия,народ,който живее с доход от 100 евро месечно,високомерна държава,нехаеща за народа си.
202
1
 
14
 
! Отговори
Маквикар преди 12 години
ГЕРБ е мафиотска групировка, която преди две години се докопа до легитимната държавна власт и с нейните лостове за тотален контрол е подчинила всички *** барони, барончета и главатари на кланове, които осигуряват *** вот на ГЕРБ за изборите. НАП в случая е една агенция, която чрез Дянков е подчинена пряко на Боко, а той се разпорежда с нейните правомощия както дяволът тълкува евангелието.
201
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цар Киро кмет на Пловдив и на София!!!Човека каза да не го закачат,че ще стане Косово в България.Да му се извиним!!!Политиците,полицаите,прокурорите,съдиите,данъчните и журналистите вече го правят.

Спонсорирани публикации