Бойко омая Дилма! Пътища, магистрали, метро

"Борисов ме убеди, че България е икономически стабилна"
Обновена: 5 окт 2011 17:24 | 5 окт 2011 15:36,
364
Бойко омая Дилма! Пътища, магистрали, метро
Президентът на Бразилия Дилма Русеф и премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Снимка: БТА

С думите „изключително скъп гост“ посрещна премиера Борисов президентът на Бразилия Дилма Русеф.

„Срещата, която току-що имах с министър-председателя Бойко Борисов, ме убеди, че България в момента е постигнала много стабилно икономическо положение, че има голям ръст на инвестициите в много сфери – в пътища, магистрали, метро. Това ме радва, защото показва, че тя е намерила пътя за спокойствие и стабилност“.

Така започна изказването си в Министерския съвет президентът на Бразилия. Тя изрази надежда, че тенденцията на ръст на икономиката в България ще се запази, особено в контекста на световната кризата и нестабилността на еврозоната.

Президентът обяви, че Бразилия е готова да си сътрудничи във всички икономически области на страната ни, но стана ясно, че сферата на образованието я интересува най-силно.

„България има изтъкнати специалисти и преподаватели в много науки, най-вече точните“, подчерта Русеф.

Тя два пъти повтори, че специалистите по математика и физика са много ценни за страната й, както и преподавателите по медицина.

Още по темата

„Смятам, че все пак най-големият плюс на Бразилия е нейното огромно население. Именно този огромен брой потребители са много интересен пункт за взаимоотношения между България и Бразилия“, заяви Русеф.

„Бразилия е стратегически партньор на ЕС и от тази гледна точка България би могла да бъде както пункт за вход, така и за изход на интереси и взаимоотношения на европейските държави и Бразилия“, заяви президентът.

В края на изказването си тя благодари за поканата, която е получила от премиера Борисов да гостува в страната, с която е свързана „сърдечно“.

Не пропусна да благодари и за „изключително топлия прием“, който е получила от президента Георги Първанов преди това.

„С две думи, България освен като член на ЕС, в лицето на госпожа Русеф – президент на една от най-мощните икономики в света, има още една възможност и един излаз в преодоляването на финансово-икономическата криза“, обобщи в началото на речта си премиерът Борисов.

Той не пропусна да припомни с широка усмивка как по време на встъпването на Дилма Русеф в длъжност държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън казала: „Завиждам ти, имате такъв приятел в лицето на президента вече госпожа Русеф“.

Борисов обяви, че днес двете делегации ще се договорят за обмен на студенти и каза, че се надява, че „много бразилски студенти ще дойдат в нашите университети“. Договорки премиерът очаква и в сферата на строителството, на технологиите.

Премиерът благодари няколко пъти на президента Русеф, защото беше поласкан, че гостуването й в България е веднага след визитата й в Брюксел.

„Имайте предвид, че това са символи и знаци, които в цял свят ще бъдат разчетени, че президентът на Бразилия от Брюксел е дошла в София. Още веднъж благодаря, че и с това помагате на България много“, завърши изказването си Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
14
 
49
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Бойчето си живее още в татовото време.В ЕС закриват магистрали и правят жп линии за влакове със скорост над 300 км/ч, ние закриваме БДЖ и даже може да то ликвидираме!Ама те парите от Европа за магистрали след 1 година спират...Какво ли ще разправя в края на мандата?
325
11
 
51
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
може би Дилма никъде по света не е виждала пътища ,метра и магистрали.За цлта трябваше да посети България..
324
11
 
60
 
! Отговори
Toto преди 12 години
Бойко Борисов: - А па що бразилци си имаме и тука...
323
13
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повръща ми се от ГЕРБ !
322
12
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е предложил да сипят асфалт в река Амазонка и да я направят магистрала . Какви комисионни ще гушнат само. Това ще бъде най голямата магистрала.
321
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бразилия е преминала през една икономическа криза и точно затова можем да се доверим на мнението на президента й!
320
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гратския рейс беше пълен с гримирани бабички заради тая и хората които отиваха на работа,нямаше място да се качат.Какъв е тоя интерес от тяхна страна към президента на Бразилия не знам.
319
15
 
55
 
! Отговори
Умерен преди 12 години
България е богата страна, поне колкото всяка друга в Европа - нито сме по -глупави , ноти по-мързеливи. Беше ограбена от комунисти в различни цветове за последните 20 години и това създава недоимъка...
318
14
 
34
 
! Отговори
6666 преди 12 години
SEGA E OMAIANA,UTE WE BADE ..OWAWAVENA KATO VIDI OT GDE PROIZLIAZAL RODAT I, I KAK ZIVEE POTEKLOTO NA BAWA I...
317
14
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като го аресва толкоз Дилма Русева да си го зима у Бразилия , а като бонус ще им пратим и Цецо шестоапартаментчика , съвсем и абсолютно безплатно - гешенг ! Ще им оправи корупцията и ще им дава консултации на воля !
316
11
 
67
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Ох успокоих се. Мислех, че сме в криза и сме закъсали, ама щом Дилма вика, че всичко е пушка - работата е спокойна. ОТДЪХНАХ СИ, ЕЙ! Ние сме богата държава явно!!!
315
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами ще показва, като има какво да покаже и като е работил...
314
12
 
48
 
! Отговори
AZENKENA преди 12 години
И много, ама много гладен народ, които докато чака парите дето ще потекат от тези магистрали ще измре. Или емигрира!!!
313
11
 
33
 
! Отговори
aaa преди 12 години
aloooooo,imali nqkoi vkashtiii????aide tazi zheni4ka doide da vzeme primer ot nasheta svrah razvita darzhava nare4ena bulgaria!!mnogo mi e interesno kvo she razvazhdame djungli li?she stavame amazonska bulgaria!!ama i samo kak se hvali nashiqt,to magistrali,to metro,to lenti,abe izobshto nikoi nemozhe da ni se opre!!naroda e tolkova zadovolen,4e pove4eto bulgari po4ivat v frenska polinezia,bali i dr.. ekzoti4ni destinaciiii!!!:))taka e shtom dmoupravitelq kazva 4e sme super napred zna4i e taka
312
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно това в Чехия е било само за загрявка.... Какъв ще го дирят бразилските студенти в нашите университети.... освен ако не са студенти по археология (такова е равнището на нашата научно техническа база в сравнение с тяхната)... Тя (Дилма Русеф) два пъти повтори, че специалистите по математика и физика са много ценни за страната й, както и преподавателите по медицина. А тук Дянков им резна бюджета.... Явно ние ги имаме в повече
311
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
magistrali,magistrali,magistrali a naroda ku4eta go qli
310
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
hahahahahahaha napravo vze akala po razvita darjava ne e vijdala
309
12
 
55
 
! Отговори
4,7км. преди 12 години
Кара Тиквата с личния си джип Мерцедес Дилма из БГ за да и покаже магистралката си... - Дилма, Дилма, ето я, моята магистралка!- Къде??-Е миии, тя свърши...
308
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ли е показал магистралката? В България няма достатъчно голяма карта на която да може да се види!
307
11
 
43
 
! Отговори
въйй преди 12 години
А като се сетя, че в началото Тиквата беше забранил цветята и кафето с държавни пари... От над 10г. Боко цоца от държавните благини, а все още се прави че няма нищо общо с предишните. Може би след 30г. във властта се става предишен виновен?