Бойко омая Дилма! Пътища, магистрали, метро

"Борисов ме убеди, че България е икономически стабилна"
Обновена: 5 окт 2011 17:24 | 5 окт 2011 15:36,
364
Бойко омая Дилма! Пътища, магистрали, метро
Президентът на Бразилия Дилма Русеф и премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Снимка: БТА

С думите „изключително скъп гост“ посрещна премиера Борисов президентът на Бразилия Дилма Русеф.

„Срещата, която току-що имах с министър-председателя Бойко Борисов, ме убеди, че България в момента е постигнала много стабилно икономическо положение, че има голям ръст на инвестициите в много сфери – в пътища, магистрали, метро. Това ме радва, защото показва, че тя е намерила пътя за спокойствие и стабилност“.

Така започна изказването си в Министерския съвет президентът на Бразилия. Тя изрази надежда, че тенденцията на ръст на икономиката в България ще се запази, особено в контекста на световната кризата и нестабилността на еврозоната.

Президентът обяви, че Бразилия е готова да си сътрудничи във всички икономически области на страната ни, но стана ясно, че сферата на образованието я интересува най-силно.

„България има изтъкнати специалисти и преподаватели в много науки, най-вече точните“, подчерта Русеф.

Тя два пъти повтори, че специалистите по математика и физика са много ценни за страната й, както и преподавателите по медицина.

Още по темата

„Смятам, че все пак най-големият плюс на Бразилия е нейното огромно население. Именно този огромен брой потребители са много интересен пункт за взаимоотношения между България и Бразилия“, заяви Русеф.

„Бразилия е стратегически партньор на ЕС и от тази гледна точка България би могла да бъде както пункт за вход, така и за изход на интереси и взаимоотношения на европейските държави и Бразилия“, заяви президентът.

В края на изказването си тя благодари за поканата, която е получила от премиера Борисов да гостува в страната, с която е свързана „сърдечно“.

Не пропусна да благодари и за „изключително топлия прием“, който е получила от президента Георги Първанов преди това.

„С две думи, България освен като член на ЕС, в лицето на госпожа Русеф – президент на една от най-мощните икономики в света, има още една възможност и един излаз в преодоляването на финансово-икономическата криза“, обобщи в началото на речта си премиерът Борисов.

Той не пропусна да припомни с широка усмивка как по време на встъпването на Дилма Русеф в длъжност държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън казала: „Завиждам ти, имате такъв приятел в лицето на президента вече госпожа Русеф“.

Борисов обяви, че днес двете делегации ще се договорят за обмен на студенти и каза, че се надява, че „много бразилски студенти ще дойдат в нашите университети“. Договорки премиерът очаква и в сферата на строителството, на технологиите.

Премиерът благодари няколко пъти на президента Русеф, защото беше поласкан, че гостуването й в България е веднага след визитата й в Брюксел.

„Имайте предвид, че това са символи и знаци, които в цял свят ще бъдат разчетени, че президентът на Бразилия от Брюксел е дошла в София. Още веднъж благодаря, че и с това помагате на България много“, завърши изказването си Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
9
 
52
 
! Отговори
асфалт преди 12 години
говори се за магистрали !!!!! колко ли километра са построени за 2г.
305
14
 
51
 
! Отговори
kiselo_mliako преди 12 години
Радвам се че е българка.
304
8
 
52
 
! Отговори
ники преди 12 години
Браво, госпожо Русев! И Вие, като един политик с български произход се изказахте под диктовка!!!
303
9
 
39
 
! Отговори
Очуден преди 12 години
По почина на първоучителя си Бойко Борисов аха да открие, че "капитализъма е загнил", ама на "дегенератите" на Запад хич не им пука, от нашето пишман откритие, а просто си живеят по - добре от нас!
302
9
 
56
 
! Отговори
Наша работа преди 12 години
Нашата работа излезе такава - седнал бедния да учи богатия как се печелят пари! Наистина бедността е порок, много тежък порок, защото тя започва от духовната бедност.
301
10
 
41
 
! Отговори
Бай Онзи преди 12 години
Бойко,като разбира от земеделие,нали е садил картофи,да не мисли,че бразилците ги ручат доматите с колците!!!
300
15
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко се похвалил в типичния си мутро-ганьовски стил,оплакал се е че все още има лош матриал , който му пречи , но той ще ги дресира , като кучета и ще ги направи офчари ! Вече се били научили да садят картофи и да лапкат големи порязаници с мас , а пък децата им щели да се избият да стават офчари и да ритат топка със скъсани гуменки и черни басмени шорти , сбяла черта от страни ! Изразил съжаление , че го няма многоапартаментчика , за да и направи някой маймунджилък -челна стойка или Весо Потния
299
8
 
41
 
! Отговори
до 308 преди 12 години
Аз направих следното, отгледах дете, сега съм на път да го изуча вече,миналата година платих около 5 000 лева данък върху доходите си, а осигуровките вероятно са били до толкова, къща все още не съм построил, а като гледам няма и да построя никога, направих и много други неща, ама тебе това не те вълнува, ти мразиш по принцип.
298
20
 
34
 
! Отговори
666 преди 12 години
TAZI 100 PROCENTA E DOSHLA ZA NYKAKVI IZMISLENI IMOTI KATO CARY
297
10
 
38
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
285, Ти го казваш на шега, а Премиерът го каза наистина. Каза, че щял с метрото да ходи до Бразилия. Най- странното е, че видях в провинцията стотина души на митинг да го боготворят. Няма да се оправим. Вървим към диктатура и излизане от ЕС.
296
9
 
37
 
! Отговори
до 304 преди 12 години
Защото, ако аз се гръмна, няма да има кой да ти плаща заплата, за да предлагаш на някого да се самоубие, след като не му е кеф, че трябва да храни човеконенависническото чодовище. Толкова е просто, всяко велико нещо на този свят е направено с грижа за човека, не с омраза към човеците. С прозовите що не се гръмнеш, що не си ... и т.н. ще съградиш само ненавист. А може би ти липсват няколко предни зъба, а?
295
21
 
35
 
! Отговори
Хъм преди 12 години
Вие всички,които мразите,ненавиждате,протестирате за всичко , хулите всеки, анализирате и плюете, какво сте направили ,за да живеете по-добре?Отговорете си на този въпрос.
294
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом младите се аресват да са вземат.Борисов харизваме те за заврян зет.Цветанов не знам на кого ще пробутаме. Да пробваме Сомалия?Мони си го искат във Виетнам.
293
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашта Тиква - същи Кашпировски!
292
17
 
34
 
! Отговори
Вие преди 12 години
Вие всички,които мразите,ненавиждате,протестирате за всичко , хулите всеки, анализирате и плюете, какво сте направили ,за да живеете по-добре?Отговорете си на този въпрос.
291
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе много черногледци много *** що не се гръмнете бе *** дето за нищо не ставате освен да серете по форумите
290
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разминала се е без подсечки.
289
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човечеството в съвременна България просто се опитва да скъса с всичко човешко у себе си, то се превръща в герантофоб, в наказател на младите,в наказател на бедните и в единствен строител на монополите, които не работят добре,но пък стъпват на естествени и законови предимства. Либералната идея е мъртва, ние се опитваме да възпроизведем робовладелския строй или поне крепостничеството. Злото бди над България и България бди над злото си! "Коя е тази епоха ..." възкликна най - великия поет!
288
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бойко трябваше да се хване с нея на бас кой ще е по добър на житбол
287
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съвременна България е примерът, за това как човечеството с перверзно удоволствие може да създава ужаса, в който живее. Винаги съм се как един опърпан човек, изпопадали зъби може бурно да ръкопляска, на някой който му обяснява как доходите му следва да бъдат намалени. Перверзното в това удоволствие е, че след намаляването на доходите му, той ще намали плащанията за данъци, ще намали своята производителност, ще намали покупките си, т.е. ще живее и работи по - зле и по - малко. Перверзия ...