Бойко омая Дилма! Пътища, магистрали, метро

"Борисов ме убеди, че България е икономически стабилна"
Обновена: 5 окт 2011 17:24 | 5 окт 2011 15:36,
364
Бойко омая Дилма! Пътища, магистрали, метро
Президентът на Бразилия Дилма Русеф и премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Снимка: БТА

С думите „изключително скъп гост“ посрещна премиера Борисов президентът на Бразилия Дилма Русеф.

„Срещата, която току-що имах с министър-председателя Бойко Борисов, ме убеди, че България в момента е постигнала много стабилно икономическо положение, че има голям ръст на инвестициите в много сфери – в пътища, магистрали, метро. Това ме радва, защото показва, че тя е намерила пътя за спокойствие и стабилност“.

Така започна изказването си в Министерския съвет президентът на Бразилия. Тя изрази надежда, че тенденцията на ръст на икономиката в България ще се запази, особено в контекста на световната кризата и нестабилността на еврозоната.

Президентът обяви, че Бразилия е готова да си сътрудничи във всички икономически области на страната ни, но стана ясно, че сферата на образованието я интересува най-силно.

„България има изтъкнати специалисти и преподаватели в много науки, най-вече точните“, подчерта Русеф.

Тя два пъти повтори, че специалистите по математика и физика са много ценни за страната й, както и преподавателите по медицина.

Още по темата

„Смятам, че все пак най-големият плюс на Бразилия е нейното огромно население. Именно този огромен брой потребители са много интересен пункт за взаимоотношения между България и Бразилия“, заяви Русеф.

„Бразилия е стратегически партньор на ЕС и от тази гледна точка България би могла да бъде както пункт за вход, така и за изход на интереси и взаимоотношения на европейските държави и Бразилия“, заяви президентът.

В края на изказването си тя благодари за поканата, която е получила от премиера Борисов да гостува в страната, с която е свързана „сърдечно“.

Не пропусна да благодари и за „изключително топлия прием“, който е получила от президента Георги Първанов преди това.

„С две думи, България освен като член на ЕС, в лицето на госпожа Русеф – президент на една от най-мощните икономики в света, има още една възможност и един излаз в преодоляването на финансово-икономическата криза“, обобщи в началото на речта си премиерът Борисов.

Той не пропусна да припомни с широка усмивка как по време на встъпването на Дилма Русеф в длъжност държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън казала: „Завиждам ти, имате такъв приятел в лицето на президента вече госпожа Русеф“.

Борисов обяви, че днес двете делегации ще се договорят за обмен на студенти и каза, че се надява, че „много бразилски студенти ще дойдат в нашите университети“. Договорки премиерът очаква и в сферата на строителството, на технологиите.

Премиерът благодари няколко пъти на президента Русеф, защото беше поласкан, че гостуването й в България е веднага след визитата й в Брюксел.

„Имайте предвид, че това са символи и знаци, които в цял свят ще бъдат разчетени, че президентът на Бразилия от Брюксел е дошла в София. Още веднъж благодаря, че и с това помагате на България много“, завърши изказването си Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
9
 
49
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Ама за нашата държава ли става въпрос????Били сме добре?ааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа,това е лудост.............
285
14
 
33
 
! Отговори
хасан преди 12 години
В голяма тъга съм ;((((((, ей сега по новините казаха, че Къванч Татлътуу (Мехмед от сериала "Инджи") е бил убит :(
284
16
 
54
 
! Отговори
РЕАКЦИЯ преди 12 години
Първата реакция на Дилма беше - защо човек от охраната ми говори врели некипели ?.Но след като и обясниха че това е БГ Премиера си промени лицето и спокойно изслуша тиритирима на Борисов .
283
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той омая и европейците с предложението си за техните пенсии,сега и Дилма!!! Абе обаятелен Боко!!!
282
9
 
38
 
! Отговори
aaa преди 12 години
to zatova pove4eto hora v bulgaria emigriraha,zashtoto vsi4kata nie e nared i sme mnogo stabilni!!aide pak po4naha da brashtolevqt prostotii!!!!az nemoga da razbera,danebi da sa obarkali prevoda na tazi zheni4ka prevoda4ite??????????????
281
9
 
36
 
! Отговори
JONY преди 12 години
V NITO EDNA MEDIQ NE BE6E SAOB6TENO ZA TAKOVA IZKAZVANE............PO BTV KAZAHA 4E DILMA RUSEV SE VAZDARJA OT KOMENTAR PRED MEDIITE ZARADI PREDIZBORNATA KAMPANIQ. NEMISLQ 4E UMNA JENA KATO NEQ 6TE BADE PODVEDENA OT PROSTITE GERBERI
280
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не виждам разлика между ТОЯ на снимката и цар Киро. И по имоти, и по на вид, и по акъл!
279
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не се вземат тия двамата и Тиквата да ходи да рита за Бразилия!
278
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко не се здрависвай с мацката. С тази ръка си бъркал в ушите на Тошо.
277
10
 
49
 
! Отговори
безпартиен преди 12 години
Как няма да я омая. Преди двегодини и подлъга да гласуваме за него, както и мадридския мошенник.Вземи единия ,блъсни другия. Гласуваш за герберистите получаваш В. Златев. Браво честито. Какъв подвиг. Рлост народ слаба държава.
276
9
 
39
 
! Отговори
JONY преди 12 години
V NITO EDNA MEDIQ NE BE6E SAOB6TENO ZA TAKOVA IZKAZVANE............PO BTV KAZAHA 4E DILMA RUSEV SE VAZDARJA OT KOMENTAR PRED MEDIITE ZARADI PREDIZBORNATA KAMPANIQ. NEMISLQ 4E UMNA JENA KATO NEQ 6TE BADE PODVEDENA OT PROSTITE GERBERI
275
11
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Важно е как е представил страната ни ,за да искаме да работим заедно трябва да ни упознаят
274
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е ПА ДА БЪЛГАРИЯ Е ПОСТИГНАЛА ИКОНОМИЧЕСКО ПОЛОЖЕНИЕ-ЗАТОВА ХОРАТА РОВЯТ В КОФИТЕ ЗА СМЕТ, ЕДИН УЧИТЕ, ДАНЪЧЕН ВЗИМА КОЛКОТО ЕДНА СЕРВИТЬОРКА, А МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ Е КОЛКОТО НЕГОВИТЕ ДЖОБНИ НА ДЕНВСЕ ПАК В ТАЯ ДЪРЖАВА ИМА И НЕМАЛОУНИ ХОРА
273
8
 
43
 
! Отговори
умряла циганката деа преди 12 години
Краставицата, краставицата е.................Магистрали, метро, спортна зала........лентички.....Много работя и давам милиони......./ Боко /
272
9
 
45
 
! Отговори
123 преди 12 години
Сега ще напра'им една магистралка и да Бразилия.
271
9
 
41
 
! Отговори
БГбразилиада преди 12 години
хапка,пийка,лаф-моабет и всеки по пътя си! малко розовки балончета и Бразил си е Бразил,*** си е ***,хехех! ще изнесат някоя БГ консерва,ония па ще внесат бразилска орехова ядка(ммм!) и дотам,хехе! жалко че не изнасями тикви..ей тая ухилена тиква на снимката е първи кандидат...Айде,айде,ще пусне Дилма банани под 1 лв. като е полуБГ-арка ли?? хехе тая ще изпратят и ще очакват следващия гост за поене и хранене..
270
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не и се е похвалил, че в някои райони на БГ се ползва топла вода и парно?
269
17
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво лошо има в това, че сме представени добре. Ние не знаем какво искаме. Сами не се уважаваме, искаме другите да ни уважават.
268
12
 
47
 
! Отговори
darcas_real преди 12 години
А така, плюйте по форумите, по телевизора и в кръчмата и чакайте държавата сама да се оправи и някой да дойде да ви налива пари в джоба, щото сте много умни и кадърни. Когато трябва да сме на улиците и да протестираме, всеки си намира извинение, а после продължава да плюе по форумите, пред телевизора и в кръчмата. Така няма да стане, трябва и малко да си поразмърдате за.ниците, ако искате да живеете в добре уредена европейска държава.
267
11
 
49
 
! Отговори
евлоги преди 12 години
борисов се е напушил с тревичка и не знае какво дрънка.икономически стабилна българия дрън-дрън.в герб всички ли са *** че няма кои да запре боико да не се излага и да не излага българия че държавата става за *** в европа заради тази преродна грешка борисов