25% съкращения в армията до юли 2012

Така МО ще компенсира намаления си бюджет
Обновена: 26 окт 2011 21:30 | 26 окт 2011 21:29,
241
25% съкращения в армията до юли 2012
Снимка: Архив Булфото

“Около 20-25% от предвидените за освобождаване до края на 2014 г. военнослужещи в Българската армия ще бъдат съкратени към 1 юли 2012 г.”

Това ще е основният механизъм, с който Министерството на отбраната ще компенсира намаления бюджет с 10 млн. лв. догодина, обясни министър Аню Ангелов след заседанието на Министерския съвет.

„Ние очаквахме още през 2012 г. да се изпълни онова изискване средно годишно 1,5% от БВП да отидат за отбрана. Но това не може да се установи през тази година“, не скри разочарованието си Ангелов.

“Плановете на Министерството с оглед намаления бюджет за догодина ще претърпят промяна, но само по отношение на срокове, а не на идеи и на принципи”, обясни министърът.

Той допълни, че през юли 2012 г. бойните поделения на Българската армия ще се преструктурират.

Можем да се справим, не е някакъв проблем и ще имаме възможност да маневрираме, оптимистично заяви министърът.

И за да го подчертае, обяви, че днес по време на Съвета по отбрана ще бъде разгледана методиката за допълнително материално стимулиране.

„И такова ще има през ноември в размер в зависимост от икономиите във фонда „Работна заплата“ тази година“, обяви Ангелов.

В Министерството на отбраната и Българската армия единствени не са получавали бонуси за тези две години и половина и е дошло време да „получат своето” като резултат от тяхната дейност, защити позицията си министърът.

Инвестиционният проект за купуване на 8 многоцелеви изтребителя също ще бъде подготвен и представен пред МС в началото на следващата година, допълни Ангелов.

“При липса на капитал 2012 година, когато трябва да стартира цялата процедура, аз нямам право да откривам такава процедура“, заяви министърът и уточни, че за да стане това, трябва да има гаранции, че ще получи обещаното по закон финансиране на МО.

Освен това до края на годината ще е готов и планът на Министерството за по-нататъшното участие на въоръжените ни сили в мисията на ИСАФ в Афганистан. След това ще бъде представен за одобрение на МС.

„Използвайки НАТО като гарант на нашата сигурност, ние трябва да даваме своя принос“, заяви Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
31
 
! Отговори
ушев преди 12 години
НАИС,а
50
1
 
31
 
! Отговори
b преди 12 години
tezi i beztova ni6to nesa napravili po dobre da si hodqt
49
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавата отива към закриване сега на власт са мародерите , а след тях нищо не остава.
48
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега момченцата тука които пишат явно не са ходили в казарма! Тая армийка дето я имамме за нощо не става това е факт 80% са *** които паразитират на гърба ни ако трябва да влязат във военни действия тези 80% ще дзертиртат на 2-та минута ! Всеки знае че тези хора които за нищо не ставата избират някоя от тези 3 "професии" полицай , военнен или таксиджия 90% от тях са *** ,комплексирани и неуки и всичко това е пак на наш гръб !
47
3
 
31
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Кви 10 млн. ? Кви 5 марки?!Те сега са съкратили минимум 100 млн
46
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали гласувахте за полицията , закакво ви е армия. трябва да останат само гвардейците пред президенството.
45
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държава без армия не става за нищо.
44
2
 
35
 
! Отговори
voenen преди 12 години
doide dqdo annio pri nas i ni vika 4e kolite na parkinga bili po novi ot negovata golf 2 a nepita kak same gi kupili i sme sko4ili sas zaemi vav bankite I as ako imam slugebna za6to da imam li4na nqma smisal toi e na tozi princip I dokato ima takiva kato nego da mislqt 4e nai dobrata pensiq e zaplatata i 6te stoq dokato moga ili neme izgonqt nqma da se opravi rabotata a izgoniha mladi mom4eta na po 1-2 g slugba zaradi takiva tartei pensioneri kato dqdo ANIO
43
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е елементарно но не се прави.Господата депутати просто трябва да се откажат от новите си лимузини скъпата си охрана безбройните си привилегии и екстри който ползват и току виж се събрали не 10 милиона но и повече.Господи та сигурно дебелите им разглезени *** харчат по милион за тоалетна хартия годишно като ги гледам кви са охранени.Пари нямало нее има пари няма човечност в безкрайния алчен ламтеж за още и още.
42
0
 
31
 
! Отговори
за 46 преди 12 години
Извинявай но съм хетеро и там не искам да ти влизам. Но уважавам твоята хомосексуалност.
41
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от как ГЕРБ дойде на власт 2години не са приемани нови бойци.
40
0
 
38
 
! Отговори
войн преди 12 години
Сталин, защо толкова им завидя бе, профанизирано и дребно човече?! Огледай се малко и виж каква злоба, разединение и завист се прокрадва сред българския народ. Никъде по света няма такова унижение на армията. Силовите ведомства са гръбнака на една държава, те са гарант за сигурността и мира. Но и да ти се говори явно ще ти е трудно да вдянеш нещо. Заради такива профани още доста векове ще сме на това положение.
39
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А за армията отиват стотици милиони. За поддръжка, учения и т.н.
38
4
 
31
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Да искам, гледай само ти да не влезнеш някъде...
37
1
 
34
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 35: Не, глупави ми приятелю. Научи се да четеш: Около 20-25% от предвидените за освобождаване до края на 2014 г. военнослужещи в Българската армия ще бъдат съкратени към 1 юли 2012 г.Мога да ти разтълкувам думите на министъра, ако се затрудняваш с възприемането на писмен текст.
36
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отдавна трябваше да закрият МО. Не само 25%, защото от него файда няма, само консумира, а ние дори нямаме противоракетна отбрана. Сетете се в Сърбия как си играеха на самолети. В България има 2 бази на НАТО. Трябва да ги няма и да нямаме и армия. Няма смисъл да се загива като талибан.
35
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жоро е турчин, Жоро е антибългарин!
34
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господа военнослужещи. Честито управление на ГЕРБ! Ура! Мухахахах.Говорих с едно редниче. Казва че в момента в армията им всичко друго, но не и войници. Цитирам го дословно: "Аз изпълнявам заповед, двама старшини ме гледат дали го правя правилно, а четирима от офицерският състав следят дали старшините ме гледат правилно.". Направо съм се попилявал от смях, като съм слушал за реалното положение на армията.
33
0
 
34
 
! Отговори
за 38 преди 12 години
Искаш ли да се видим и да ми го кажеш преди да влезеш в интензивното?
32
4
 
31
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Я отвори страницата на ЦИК и виж турчетата за кой са гласували.