БДЖ със 150 влака по-малко. Кои са те?

Почти няма да има линия, по която да не е съкратен влак
Обновена: 10 ное 2011 07:00 | 10 ное 2011 07:00, Красимир Ангелов
113
БДЖ със 150 влака по-малко. Кои са те?
Снимка: Булфото

Ново разписание и общо 150 влака по-малко. Така ще изглеждат пътническите превози на БДЖ от 11 декември.

Реално тези 150 композиции всеки ден, които отпадат от движение, са почти 1/4 от близо 600-те влака, които се движат в страната.

Почти няма линия, по която да не е съкратен влак. Дори по линията София-Варна и София-Бургас се съкращават по един чифт, т.е. по един влак в двете посоки, показва проверка на „24 часа”.

10 композиции по-малко ще пътуват всеки ден от София за Перник и обратно. Досега те бяха 58, но вече имало алтернативен транспорт.

Над 90% от спрените влакове ще са пътнически, а останалите – бързи.  Няма обаче да има промяна на т.нар. ускорени бързи влакове (бившите експреси), които се водят бизнес влакове.

По култовата теснолинейка Септември-Добринище ще се съкратят 2 влака в посока, като там до момента се движат по 4 в посока.

Още по темата

Разреждане на движението на влаковете ще има и по линиите Пловдив-Свиленград и Пловдив-Стамболийски, Пловдив-Пещера. Дори по линията Пловдив-Асеновград, по която има влакове на един час, се съкращават два.

Съкращават с по два влака в двете посоки обслужването на линиите Свищов-Габрово и Левски-Троян. По първата остава един влак в двете посоки, а по втората - два.

От трите композиции по линията Дупница-Бобов дол остават две. Махат по един влак от графика по линиите Кюстендил-Гюешево, Ямбол-Бургас, Ямбол-Карнобат, Пловдив-Карлово и Пловдив-Хисар.

Същевременно от 1 декември ще поскъпне пътуването с най-бързите влакове в страната – ускорените бързи влакове. Средното число на скока е 15%.

Така например пътуването от София до Варна в едната посока ще струва 27,60 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: БДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
6
 
8
 
! Отговори
Атила преди 12 години
Разпродажба на всички ненужни и губещи активи на БДЖ, железа, ненужни вагони за скрап и тем подобни. Сигурен съм че само от старо желязо ще съберат няколко стотин милиона евро. След това бърз анализ, крадит от ЕНБ и напред, ако не: несъстоятелност, разпродажба и частни оператори. Това е! Смърт за БКП. Да живее България !
72
14
 
4
 
! Отговори
Той е преди 12 години
Ето точно от такава държава има нужда българинът. Полицаиска ли а защо не ? Какви мислите са Испания Италия Германия . Не се заблуждавайте да си мислите че ще си правите каквото искате както беше от 90 г. насам.В тази държава трябва да има ред,така както българинът излезе в чужбина да рабори спазва законите на съответната държава, така и ще спазва законите в България.... ГЕРБ!!!
71
1
 
4
 
! Отговори
SsS преди 12 години
Напълно съгласен съм със Бобо. Това си е изпетан метод в България но това не е решение на проблема. Крайно време е да се обърне внимание на Железницата от страна на Политиците а относно шефовете на БДЖ да не си прибират парите в джоба, които са давани за системата а да ги оползотворят в полза на държавата и подобряване на качеството в БДЖ.
70
6
 
11
 
! Отговори
da преди 12 години
Безхаберието в последните 20години довежда до фалита на БДЖ. Както и многото гратисчии, точенето на гориво и други.
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледайте последното интервю на Тодор Живков във Всяка неделя 1997год. има го в има го в сайтовете за видео-неговите думи тогава днес са истина!!!
68
2
 
21
 
! Отговори
valentin преди 12 години
Vsi4ko razsipahte -maika mu da ***!!!!
67
9
 
22
 
! Отговори
123 преди 12 години
Бай Тошоо върни се бай Тошооо
66
4
 
22
 
! Отговори
to преди 12 години
Не товав е начина да оцелее БДЖ. Трябва да се съкратят ненужните хора. Искате да храните синдикатите в БДЖ, за сметка на клиентите??? Пълен идиотизъм. Сега всички хора ще отидат да се возят с автобуси и вместо повече приходи, компанията ще затъне още повече в говното.
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега да се стягат за уволнение продавачите на билети от НКЖИ, които няма да има смисъл за 1 влак да стоят и да продават, в такива клонове даже и началник гара няма нужда, при положение, че само този влак ще заема междугарията ...
64
9
 
31
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Съкращават влакове и по линията Пловдив-Свиленград. Луди пари хвърлят за да правят тази линия европейска, а по нея накрая няма кой да се движи. Същата работа ще се случи и с магистралите....Асвалт а по него няма да има кой да се движи защото всички ще сме измрели от лудостта на това управление.
63
2
 
34
 
! Отговори
Bobo преди 12 години
Те нарочно докараха БДЖ до фалит и искат така да изглежда ,за да може да го купи някои на безценица и после изведнъж, без почти никакви инвестиции ще стане много печелившо. Това е изпитан отдавна метод в България.
62
3
 
18
 
! Отговори
Revenge преди 12 години
Добре е,на *** народ-такива управници и такава ситуация.Нали отново подкрепихте Б.Б на миналите току що избори,повярвахте на тези разсипници.Уж Държавата върви напред,а стачкуват БАН,полицията е пред стачка,железниците са на крак,Земеделците и те наскачаха за стачка.Глад и въшки из държавата,а има хора които още са заблудени.Това заслужавате Българи,само хомот!Съкратиха болници из малките градове,искат да затворят пощите също,сега спират и транспорта до тях.Осъдиха на "смърт" малките градчета.
61
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гола вода сме ! Народа, народа си е ... както каза ти - бай *** 1 милион, турци 3-400 000, пенсии 2 милиона, ученици 1 милион, 500 000 безработни... Е кво стана - един бачкатор трябва да издържа по трима, да плаща за БДЖ, да плаща на ЧЕЗ, ЕОН и т.н, да плаща данъци да няма дупки, да плаща на фуражки и т.н. Е КАК?
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КуфараСлизаш бе, да влезеш в чалготеката!
59
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от София до Варна в едната посока ще струва 27,60 лвпочти 19% от минималната работна заплата?!Да не дава господ като идеш да трабва и да се връщашНа базата на минималната работна заплата това пътуване не трябва да е по-скъпо 0т 5 (ПЕТ) лева
58
4
 
17
 
! Отговори
lawyer-21 преди 12 години
така е като ни управляват *** полицаи...... Б. - *** И Ц. -КОМПЛЕКСАРЯ ЩЕ ДОВЪРШАТ БЪЛГАРИЯ ....
57
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
преди години бях чел анализ на ЦРУ (публичен), че се очаква в обозримо бъдеще на българите да им стане много трудно, дори невъзможно да се предвижват дори в собствената си държава заради високите цени на билетите и ниските доходиЕто, че това време настъпи
56
29
 
4
 
! Отговори
Куфара преди 12 години
Аве, кво *** бърка мене бедежето ве, аз от мерджана ми не слизам
55
1
 
18
 
! Отговори
до 52 преди 12 години
Какво значи "откри"? ТОЙ участваше доколкото му позволяваха във всичко това от 22 г насам! Няма предишни или незнаели. Га лапаха милионите не риваха нали! Лошото е че няма кой сериозно да се хване и да разчисти държавата! Справка 50. Много е прав
54
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A Koga she ima vlak Plovdiv -Smolqn -Zlatograd-Kardjali-Dimitrovgrad-Stara Zagora-Burgas i da e visokoskorosten stiga s tezi magistrali i tova metro mislete kak da zasilim ikonomikata v rodopite