Борисов спасява социалния диалог

Утре се среща със синдикатите заради готвените протести
Обновена: 22 ное 2011 19:14 | 22 ное 2011 19:14,
138
Борисов спасява социалния диалог
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов ще приеме утре ръководствата на КНСБ и КТ "Подкрепа" след заседанието на Министерския съвет.

На срещата ще бъде обсъдено как да бъде възстановен социалния диалог и намеренията за увеличаване на пенсионната възраст.

Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров след продължила близо три часа среща на представители на синдикатите с ПГ на ГЕРБ.

Димитров посочи, че протестът на 30 ноември срещу увеличаването на възрастта за пенсиониране продължава да се готви.Той добави, че се е чул днес по телефона с премиера и той очаквал утре синдикатите да му предложат и други варианти.

„Утре ще му предложим всяка страна да бъде свободна да прави предложения без ултиматуми”, подчерта Пламен Димитров.Той призова предстоящите протести да не се политизират нито отляво, нито отдясно, тъй като това не спомагало за решението на въпроса.

Още по темата
 „В последните 20 години всички правителства, които се сменяха, не спазваха ангажимента, който беше възприет в началото на пенсионната реформа и правеха разходи, които не бяха заложени в общата логика”, припомни синдикалният лидер.

След заседанието на Министерския съвет синдикатите в транспорта и железничарските синдикати са поканени на преговори при министър Ивайло Московски по исканията им и възможните решения на проблемите в БДЖ, съобщи още президентът на КНСБ.

Към настоящия момент нямаме никакви основания да твърдим, че няма да има стачка, добави той.
По думите му стачката е законна и към днешния момент тя ще бъде проведена от 8.00 часа на 24 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: синдикатипротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
15
 
! Отговори
Роли преди 12 години
Писна ми от постоянното променяне на мненията на правителството! Този филм, за доброто и лошото ченге, не знам за кой път го гледаме. Или този път е царят дава пъдарят не дава!
117
2
 
24
 
! Отговори
страх от протести преди 12 години
ББ има осанка на баба и самочувствие на пребито от съдбата куче! Силната му лява ръка може да му служи само като си играе на джобен билярд! В българската политика не е имало по-голям слабак и по-голям страхливец от пожарникаря, който играе ролята на "силен"! Най го е (панически) страх от протести и от неговия кукловод - американския посланик!
116
2
 
28
 
! Отговори
Страхливият пожарник преди 12 години
Страхливият пожарникар го е най-шубе от протести. Затова не прави и реформи. Защото недоволните от реформите ще протестират и ще го изхвърлят от топлото му място в мин. съвет.
115
0
 
19
 
! Отговори
отвратен преди 12 години
Хора, внимавайте! Тези се събират и както предния път така ще ги завъртят, че ще си излязат доволни, предоволни подписвайки документа! Какви консултации бе - нали вече има подписано споразумение, и то отново тихомълком! Стига вече са ни правили на маймуни! Защо никой не говори за полицаи и военни! Защо не ни махнат годините за пенсиониране,както при тях? Това е дискриминация спрямо някои класи на обществото! Държавата ти иска примерно 37 г. стаж, срещу които ти плаща пенсия! Никакви години!
114
0
 
14
 
! Отговори
Борко преди 12 години
От нас се пълни бюджета а на *** се дават помощи. Знаете ли как се правят проверки на дребните търговци търси се докато се намери нещо незначително и дуум минимум 500 лева а отсреща бай *** без касов апарат без фирма без осигуровки продава същата стока на по ниска цена е****ати и конкуренцията и после защо назрявали бунтове като в Катуница, абе цяла Б-я е един катун. ОН ДАНЪЧНИЯ МИ КАЗА А КАКВО МОГА ДА ВЗЕМА ОТ ЕДИН *** НА ТЕБ ЩЕ НАПРАВЯ АКТА ЩОТО ЩЕ СИ ГО ПЛАТИШ И АЗ ЩЕ ВЗЕМА ПРЕМИИ
113
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Борисов спасява социалния диалог" - по скоро го взривява.
112
0
 
23
 
! Отговори
Българин от България преди 12 години
нас глобите,таксите невъзможното пенсиониране. Е това ако не е робство
111
1
 
27
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
...време е вече чрез протести да натикаме това недоразумение в *** г*з.....
110
1
 
23
 
! Отговори
Българин от България преди 12 години
Докога ще ни стрижете г-н Борисов.Нищо не остана по нас.При тази безработица как се внасят осигуровки.Мислете за дребния и среден бизнес. Условията за бизнес който предлагате е само за едрия бизнес.Таксите които слагате за всяко нещо в бизнеса са непосилни за дребния и среден бизнес /по този начин спирате много народ от предприемачество/. Глобите ви са големи и за дребните неща.Че аз предпочитам въобще да не правя нищо ..поне няма да попадна в лапите ви с големите глоби.На *** помощи,а на
109
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дямков и Борисов са артисти.Проблемът е че имат аудитория!
108
2
 
3
 
! Отговори
ДО 104 преди 12 години
Не,бе тъпчо,не е от Шкодата,но заради такива като теб ние и Шкода нямаме!Какво да ти обяснявам?Дори магаре ти е много!
107
3
 
2
 
! Отговори
Тодор Живков преди 12 години
Другари, днес ние говорим за недоразвито общество. Социализъма е едно недоносче!
106
0
 
2
 
! Отговори
до93 преди 12 години
Върни се в 5-ти клас,доизучи си-тогава.И един букет на учителката от мен,да ти обърне повече внимание.
105
4
 
4
 
! Отговори
Тодор Живков преди 12 години
СоциализЪма е едно недоносче. Недоразвито общество!!!!!!!!
104
1
 
3
 
! Отговори
до 100 преди 12 години
хаха ти си бил голям умник и какво викаш заради Шкода чехите имат толкова висок стандарт а бе вие на училище ходили сте бе
103
0
 
11
 
! Отговори
С Т О П преди 12 години
...Дянков нЕма спирачки, а Борисов - книжка...
102
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДПС да го дуфта стремително!
101
1
 
4
 
! Отговори
до 98 преди 12 години
Разумните хора точно това се питаме.
100
2
 
2
 
! Отговори
ДО 90 преди 12 години
Сега за Гърция и Чехия ли да ти обяснявам?Че в Гърция произвеждат по три реколти?Че са тарикати и мошеници и умеят да крадат ?Нас не ни бива.Чехите ли?Че те са си германци по манталитет.И Шкодата им се продава!И други,други неща...Пак ти казвам,впрягай воловете и *** да ореш,ако искаш да те бъде...Недей говори за големите държави,труд трябва!
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Соцреализма трябва да си ходи!