Само сопата може да спре кабинета!

БСП призова симпатизантите си да протестират
22 ное 2011 18:15,
414
Само сопата може да спре кабинета!
Снимка: архив, БТА

БСП обмисля да внесе искане до Конституционния съд по казуса с вдигането на пенсионната възраст. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в централата на партията.

„В България имаме едно лъжливо правителство, което веднага след изборите показа реалните си намерения“, смята лидерът на социалистите.

Според него "това правителство разбира само от натиск и само със сопа може да бъде спряно". В тази връзка той призова всички симпатизанти на БСП да се включат в започващите социални протести.

„До преди една година Бойко Борисов ни обясни, че тяхната пенсионна реформа е най-добрата, а сега вдигат самоволно пенсионната възраст и това е напълно неприемливо, защото хората все по-малко ще си плащат осигуровките“, смята Сергей Станишев.

Не искаме да яхаме вълната за свои политически интереси, но виждаме всички аргументи, добави лидерът на БСП. Имаме правителство, което лъже ежедневно и отказва да води диалог във всеки един сектор, в т.ч. с партньор, определен законодателно, какъвто са синдикатите, отбеляза Станишев.

От БСП предлагат с цел увеличаване на приходите в пенсионната система да се вдигане на максималния осигурителен праг до 2700 лв., а от април догодина и до 2900 лв.

Още по темата

Това, според тях ще донесе 100 млн. лв. и повече допълнителни приходи в системата на обществено осигуряване и около 32 млн. лв. допълнителни за НЗОК.

От левицата смятат, че е необходимо и от 2012 да се увеличи осигурителната вноска за Фонд пенсии с 1,2 процентни пункта и увеличаване на 2 на сто от 1 на сто размера на осигурителната вноска за Фонд безработица.

„Ние смятаме, че хората с по-високи доходи трябва да плащат по-високи осигуровки. Няма държава, в която и данъците да са толкова ниски и осигурителните вноски да са толкова ниски“, мотивира се Станишев.

По думите му БСП от самото начало се заявила като ясна опозиция и се противопоставила на намеренията за вдигане на пенсионната възраст.

„Сега ние ще се противопоставим с всички средства на това - правителството да пробута това увеличаване на пенсионната възраст“, закани се Станишев.

Според него реформите в БДЖ са необходими, но трябва да бъдат дългосрочни, структурирани и в диалог с работещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
404
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 12 години
в тази *** партия бсп - няма ли поне един нормален човек който да ви каже да спрете с глупашките си писания по форумите, то бива бива безхаберие и арогантност но вашето надхвърля всякакви граници - съсипахте Бг за 16 години управление и сега с цялото си нахалство отноово да "мечтаете" за крадливо бесепарско управление - но няма да ви огрее поне в близките 20 години, пък след това да му мислят децата ви
403
1
 
2
 
! Отговори
гавра преди 12 години
мнозинството българи са *** ***, които по цял ден си бъркат в ***
402
2
 
4
 
! Отговори
Дидо преди 12 години
До всички тикви,зелници и баламурници.И 250лв.да ви дава главната тиква пак ще сте ***.В случая Станишев е прав.Само сопа за мутри.
401
3
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
Че при социалистическо или коалиционно управление сзе зле се е веждало, но че сега нещата стават непоносими също е видно.Жалкото е,че и при единия и другия случай виновни се оказват предишните управления,а потърпевшите се оказваме ние.На този сцинарии трябва да му се сложи край и този край трябва да го сложим ние като подкрепяме всички ,които се борят за правата си,защото днес са железничарити,утре е нашия ред.
400
1
 
5
 
! Отговори
*** преди 12 години
Което си е право, право си е.
399
9
 
8
 
! Отговори
Vini преди 12 години
Сопата е за вас че ни докарахте до просяшка тояга.Имате нахалството още да се изказвате.Трябваше отдавна да бъдете изритани но как да стане това като сте се вкопали в цялата държава.Смучите още от кръвта на народа в който все още има хора които ви вярват.Но има Видьов ден за всеки.
398
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За друг не знам, но тоя, ще налапа сопата. Безхаберник мамин.
397
13
 
8
 
! Отговори
kires преди 12 години
ГОВНЯНКОООО>>>>ОООО!!!! ДА ПУКНЕШ ДАНО!!! *** ЧЕРВЕНА!!
396
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Противният съсел серг гей, невероятно отвратителен
395
6
 
11
 
! Отговори
Савов преди 12 години
ЩО НЕ СЕ СКРИЕШ БЕ СЕРГО, ВИДЯХМЕ ВИ КАКВО МОЖЕТЕ!
394
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Паляка на България станишев.. до кога ще се излагаш бе момче
393
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както в СДС-то се разцепиха сега и Серго и манекена Жоро ще цепнат и затрият тая паразитна партия. Нямо ляво, нямо и дясно. Всички политици и умни хора знаят, че това е само илюзия за алтернатива. Или си патриот, или те боли фара.
392
5
 
17
 
! Отговори
1 преди 12 години
НЕГО РУГАЙТЕ ТОЙ Е**М**ТА НА БСП
391
3
 
8
 
! Отговори
Хунвейбин преди 12 години
Пак новини с консерванти!
390
2
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 12 години
Каква гушка бе - п.395/Баро/?Направо да се скрие в задните и части.Ако не може ще му помогна с удоволствие.
389
7
 
7
 
! Отговори
Баро преди 12 години
До 394Ей ти от п.394.Що не ходиш да ,,чункаш,, тръбата на бащицата ти.Можеш и гушката на Искрето Федосовата ,а--а.
388
17
 
25
 
! Отговори
Do 392 преди 12 години
Стоянчо почти всичко което си изброил е така от десетилетие ! Ако сега БСП беше на власт щяхме да сме 5 пъти по зле от Гърция !! Стъпете си на врато червена *** !!
387
9
 
7
 
! Отговори
Момчил преди 12 години
Стояне,трудно е да обясняваш на глупав и *** народ.Още по-трудно е когато е и гладен и всема по 400-500лв. да си плати тока, водата,парното и лекарствата.Когато обаче не стигнат парите за последното-лекарствата,те сами ще се ,,светнат,, и вземат сопата.Всякакви *** има в форума.Общото помежду им ,че не могат да мислят и са празнодумци.Пари могат да се намерят но няма как да си внесем мислещи българи.Да обясняващ кой е Дж.Кейнс на тикви и *** е загуба на време.Дай им чалга и простотии
386
18
 
24
 
! Отговори
Стоян Раков преди 12 години
Не разбирам защо плюете срещу Станишев.В случая той е напълно прав.Всеки 2-ри работещ в България не плаща осигуровки./отчетено за 2010г./Никога досега не е имало такава безработица-12,3%.Всъщност задавам си въпроса :какво работи в България ?Пак ли е виновен Станишев?Всеки завършващ студент по икономика знае,че в условия на криза правителството трябва да намери пари и ги налее в реалната икономика/още от Дж.Кейнс/.Тиквата и Дянков правят рестрикции/огран./Е как, ще живне икономиката?
385
8
 
10
 
! Отговори
zander преди 12 години
СЪБУДИ СЕ ЪЛГАРИНО! СТИГА СПА,ПРОГЛЕДНИ!ПОДХВЪРЛЯТ ТИ ДО 300EUR ЗАПЛАТИ И ТЕ МАЧКАТ ПОСТОЯННО!И СОПА ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ОПРАВИ НЕЩАТА!