В БСП спретнаха алтернативния бюджет за 2012

Червените искат увеличение на детските от 35 на 50 лева
23 ное 2011 16:00, Красимир Ангелов
182
В БСП спретнаха алтернативния бюджет за 2012
Снимка: БТА

Увеличение на детските надбавки от 35 на 50 лева поискаха от БСП. Лидерът на социалистите Сергей Станишев представи алтернативните предложения на левицата за изменения между първо и второ четене на законопроекта за държавния бюджет за 2012 г.

Правителството предложи бюджет за 2012 г., в който няма приоритети и политики, а само цифри и то без обосновка.
Според изчисленията на левицата увеличението на детските надбавки ще изисква още 147 млн. лева.

Освен това социалистите настояват и за повишаване на обезщетението за отглеждане на малко дете до 2 години, което ще засегне 45 хиляди майки.

"Правителството предложи бюджет за 2012 г., в който няма приоритети и политики, а само цифри и то без обосновка, които повтарят данните от тази година“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той бе категоричен, че предложенията на БСП са добре обосновани икономически и са свързани с приоритетите на страната.

Още по темата

Отчитайки проблемите в икономиката БСП смята, че приходната част на бюджета може да се завиши с 1 млрд. лева от постъпления от ДДС и акцизи и допълнителни 150 млн. лева от корпоративен данък, обяви още Станишев.

"Предлагаме да се увеличи максималният осигурителен праг до 2700 лв., а от април 2012 г. – той да стане 2900 лв., защото по-богатите хора трябва да понесат солидарно тежестта от кризата", подчерта червеният лидер.

От левицата предлагат още дефицитът да се увеличи с 500 млн. лева и да стане 2% от БВП, като по този начин компенсира забавеният икономически растеж в условия на криза.

Станишев бе категоричен, че такъв дефицит е в рамките на закона и не поставя под въпрос макроикономическата стабилност на страната.

В алтернативния бюджет на БСП са заложени допълнителни 230 млн. лева за земеделието и допълнителни 75 млн. лева за общините.

Освен това са добавени и още 30 млн.лева за БАН, 5 млн. от които да дойдат от бюджета на Министерството на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чета коментарите и за пореден път се убеждавам колко е *** средния българин. Абе човека остави на мутрата държава слънце, с най-ниския публичен дълг със солиден финансов резерв, с една от най-ниските безработици под 6 %, обаче българина повече се интресува дали същия прилича на съсел или не :) абе шантава работа, аре чакайте рекетьорчето от Банкя да ви оправи
71
7
 
2
 
! Отговори
Повече не пиша тук преди 12 години
В този форум има много полицейски и държавни IP-та(;
70
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 12 години
глад за власт глад за пари
69
2
 
6
 
! Отговори
Асан преди 12 години
Тъй , тъй да се множат чаветата Айшето многу шъй дуволна!
68
12
 
3
 
! Отговори
tikvataa преди 12 години
ГРОБ--това съм азКомунизма и Мутрите--това съм азДойдох на власт: Увеличение на акциза на гориватаУвеличение на Акциза на ТокаУвеличение на акциза на цигаритеУвеличение на всички възможни данъциНамаляване драстично на заплати и пенсийСредна заплата преди мене-800 лв--СЛЕД МЕНЕ--400 лвСпиране на разплащането с дребния и среден бизнес,а от там и БЕЗРАБОТИЦА РЕАЛНА НАД 50%Подпомагане единствено на *** и тяхните чааветаСМЪРТ и ГЕНЕЦОД над Българите и беззаконие и КОРУПЦИЯТОВА СЪМ АЗ
67
1
 
17
 
! Отговори
пена преди 12 години
Е тва ако не е популизъм.....Както винаги БКП се скъсват да лъжат. Измислят си някъкво милиардче допълнителни приходи, още едно милиардче на заем. Раздават ги на мрънкачите и това била "гениалната" им финансова политика. Още малко и ще предложата да почнеме да печатиме евра в мазето на министерски съвет.
66
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Увеличение на "***" надбавки от 35 на 50 лева поискаха от БСП.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, пазете кашкавала и салама, партизан Станишев каза, че партията му вади сопите ще ще шиба наред.
64
2
 
9
 
! Отговори
george преди 12 години
защо като беше на власт не ги вдигна ти бе *** сега е лесно да предлагш а оставил ли си пари НЕ отворко
63
2
 
9
 
! Отговори
чалъми преди 12 години
Откакто БСП и ДПС за пореден път загубиха на изборите, съвсем са се смахнали. Сега Гейчо прави разни чалъми, защото агент Гоце каза, че ще го изгони като шеф на партията и ще заеме неговото място. Агентът ще ти резне червените прашки - няма лабаво. Бегай далече, или си купи голяяма туба с лубрикант.
62
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е че мутрата води политика в полза на *** кланове, примера е с акциза, най-на далавера от високя акциз са баш манговците
61
2
 
12
 
! Отговори
изпедерастеното БСП преди 12 години
"Червените искат увеличение на детските от 35 на 50 лева"Браво бе, педерасино! На теб ануса видно е, ти е по-голям от мозъка. 50 лева детски, че *** с 10 чавета дето са вместо 350, да взимат по 500 лева направо. *** прости. И това с нашите пари, от нашите данъци нали? Ох, добре че не сте на власт, изпедерастени безмозъчни ***, че кой знае какво каши щяхте да забъркате. Вчера гея каза, че данъците и осигуровките били най-ниски в цяла Европа и трябвало да се дигнат. Лелеее, не ми се мисли ако управляваха какъв шяхме да го лапаме.Ето какво каза вчера ***: "Няма държава, в която и данъците да са толкова ниски и осигурителните вноски да са толкова ниски, мотивира се Станишев. "Днес пък иска да вдигне детските на 50 лева. Знаете ли какво значи всичко това?Че ако беше на власт, щеше да вдигне на българите данъците и осигурителните вноски, а на *** с по 10 чавета да им вдигне детските дето ги взимат от данъците ни. Вижте алтернативата на ГЕРБ, хубаво я вижте !!!
60
10
 
5
 
! Отговори
tikvataa преди 12 години
Ще унищожа този *** България,ако ще това да ми коства партийната БКП книжка
59
2
 
18
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Селски, Бойко пази България от такива като *** Серж, дето иска да вдигне детските на ***, и да вдига данъците и соц. осигуровките. Така че с *** на *** *** по форумите няма да помогнеш на педераската партия. Той народа вижда и чете кой какво му готви, какво говори и как действа. И на изборите показа какво мисли за вас
58
0
 
3
 
! Отговори
Див Петел преди 12 години
Да му се изтузя на ачките на плъха.
57
0
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
Отивай да се гръмнеш бе, има си бюлетин на министерство на финансите отвори го и виж какви са били задълженията тогава и какви са сега, аман от неграмотни чалгари
56
1
 
3
 
! Отговори
xXx преди 12 години
Ах, Серго ако не беше такъв сладкиш, не знам, какво щях да правя !?!
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Партизаните пак се обадиха неподготвени.Нямо по-големи родоотстъпници от тези, да си ходят в Русия
54
2
 
2
 
! Отговори
ала Борисов преди 12 години
Аз предлагам заплатите да се орежат с 20-30 % като начало, детските и пенсиите да се замразят до окончателното им отпадане, а със спестените пари да се предоставят на финансовия министър, министъра по еврофондовете, в Агенцията по пътищата и съдебната система за допълнително стимулиране на суперквалифицираните кадри, които работят там, че да не ги изтървем. От детски няма нужда - *** и на тия са доволни, вместо да чака 15 лв увеличение, ще си роди още едно и ей ти 30 отгоре.
53
8
 
2
 
! Отговори
ivo преди 12 години
Интересни коментари - един казва защо само с 15лв. друг пита защо се увеличават въобще ( за майчинските ) .Е а разбете се .Това гробаджиите без мозък стават обществено опасно заболяване .И чете преди да коментирате - предлага вдигане на осигурителния праг над 2000 лв . , май точно обратното на боковото предложение държавата да плаща наемите на "големи" инвеститори.