В БСП спретнаха алтернативния бюджет за 2012

Червените искат увеличение на детските от 35 на 50 лева
23 ное 2011 16:00, Красимир Ангелов
182
В БСП спретнаха алтернативния бюджет за 2012
Снимка: БТА

Увеличение на детските надбавки от 35 на 50 лева поискаха от БСП. Лидерът на социалистите Сергей Станишев представи алтернативните предложения на левицата за изменения между първо и второ четене на законопроекта за държавния бюджет за 2012 г.

Правителството предложи бюджет за 2012 г., в който няма приоритети и политики, а само цифри и то без обосновка.
Според изчисленията на левицата увеличението на детските надбавки ще изисква още 147 млн. лева.

Освен това социалистите настояват и за повишаване на обезщетението за отглеждане на малко дете до 2 години, което ще засегне 45 хиляди майки.

"Правителството предложи бюджет за 2012 г., в който няма приоритети и политики, а само цифри и то без обосновка, които повтарят данните от тази година“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той бе категоричен, че предложенията на БСП са добре обосновани икономически и са свързани с приоритетите на страната.

Още по темата

Отчитайки проблемите в икономиката БСП смята, че приходната част на бюджета може да се завиши с 1 млрд. лева от постъпления от ДДС и акцизи и допълнителни 150 млн. лева от корпоративен данък, обяви още Станишев.

"Предлагаме да се увеличи максималният осигурителен праг до 2700 лв., а от април 2012 г. – той да стане 2900 лв., защото по-богатите хора трябва да понесат солидарно тежестта от кризата", подчерта червеният лидер.

От левицата предлагат още дефицитът да се увеличи с 500 млн. лева и да стане 2% от БВП, като по този начин компенсира забавеният икономически растеж в условия на криза.

Станишев бе категоричен, че такъв дефицит е в рамките на закона и не поставя под въпрос макроикономическата стабилност на страната.

В алтернативния бюджет на БСП са заложени допълнителни 230 млн. лева за земеделието и допълнителни 75 млн. лева за общините.

Освен това са добавени и още 30 млн.лева за БАН, 5 млн. от които да дойдат от бюджета на Министерството на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко не може да оправи цялата помия ей така изведнъж!
91
4
 
15
 
! Отговори
Пионерче преди 12 години
На нашия скъп и прескъп другар Станишев му се духа, но в никакъв слуачай супа... а нещо друго, по подходящо за неговия комунистически вкус
90
4
 
12
 
! Отговори
toni преди 12 години
ako beshe tolkova gliam razbirach niamashe da si opozicia be ***
89
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой, ама НИКОЙ не може да даде на държавата това, което Сергей може да Ви обещае. Не мога само да разбера, за каква алтернатива се има той и перстарелите комсомолци край него ? Смятам, че народа беше достатъчно категоричен на скоро отминалите избори. Да се маха и да ходи на майната си да ги разправя тези коледни приказки !
88
3
 
12
 
! Отговори
един ГОЙ преди 12 години
Яков Станишев,жив и здрав да си до следващите парламентарни избори.Добре че си ти Яков Станишев,да погребеш Бсп,завинаги.АМИН
87
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко беше единствения който спря изборния "туризъм" на Доган.. Сергейчо ти защо тогава не мрънкаше? ЩОТО БСП ВИНАГИ Е ЗАВИСИЛО ОТ ГЛАСОВЕТЕ НА ДОГАН!
86
6
 
5
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
кажи един показател който да се е подобрил под ръководството на Падаря, един, само един
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Той е единствения който се опитва да промени нещо!"Отворко не говори общи приказки, а посочи какво иска да промени Супербойко. А и промяната не означава непременно подобрение, а по някога е точно обратното.
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На снимката: Хамстер с Хормонален Дисбаланс.
83
9
 
5
 
! Отговори
tikvataa преди 12 години
РЕАЛНАТА БЕЗРАБОТИЦА В МОМЕНТА В ЧАЛГАРИЯ Е ОКОЛО 60 % И ТРЯБВА НА ПРОЛЕТ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СТАНЕ ОКОЛО 80 %--ИНАЧЕ НЕ СЪМ СИ СВЪРШИЛ РАБОТАТА.ЩЕ РАБОТИТЕ ЗА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 400 ЛВ.В ЦЯЛАТА СТРАНА ВЗИМАТ МАСОВО ПО 300-400 ЛВ СРЕДНА РАБОТНА ЗАПЛАТА,САМО ТУКА В ШОПАРИЯ МАЛКО ПОВЕЧЕ,АМА И ТОВА ЩЕ ГО ПРОМЕНИМ
82
4
 
9
 
! Отговори
До tikvataa преди 12 години
Много си комплексиран! За разлика от твоите идоли Сергей и Доган Бойко прави нещо!
81
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ БЪЛГАРИ ЧЕ СЛЕД БСП ВИНАГИ Е БИЛО ПОТОП92-НАЦ.КАТАСТРОФА97-НАЦ.КАТАСТРОФАПОСЛЕ СЪЮЗ С *** ОТ ДПС ,БЕТОНИРАНЕ НА ЧЕРНОМОРИЕТО ,МИЛИОНИ ОТКРАДНАТИ ОТ ЦАНКОВ КАМЪК,МИЛИОНИ ОТКРАДНАТИ ОТ БЕЛЕНЕ,СПРЕНИ ЕВРОФОНДОВЕ ,ОТВЛИЧАНИЯ И ПОКАЗНИ УБИЙСТВА ,СПИРАНЕ НА РЕАКТОРИ ,ВДИГАНЕ НА ЦЕНИТЕ ,ОГРОМЕН ИЗЛИШЪК ИЗХАРЧЕН/ОТКРАДНАТ/В ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ НА УПРАВЛЕНИЕТО И ВСИЧКО ТОВА БЕЗ СВЕТОВНА КРИЗА
80
1
 
7
 
! Отговори
Слави преди 12 години
Къде се изгуби,бе Станишко?Цяла седмица да караш журнали5стите да бягат след теб за някое твое умно изказване,а ти мълчиш.И сега каза най_умното_алтернативен бюджет.Тогава кажи каква ще е ползата от него.
79
4
 
8
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
Абе човека остави на мутрата държава слънце--Пич, да не си заварявал нещо с електрожена и да си се осветил? Щото ти си единствения в БГ, който вярва, че преди 2 години сме живели в държава слънце.
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо тези умрели червени *** не увеличиха детските надбавки, когато бяха на "власт"? Гнусни ***.
77
3
 
8
 
! Отговори
69 преди 12 години
Той е единствения който се опитва да промени нещо! АЙДЕ НАПИШИ НЕЩО ЗА ДОГАНЯ ИЛИ СТАНИШКАТА!
76
11
 
4
 
! Отговори
tikvataa преди 12 години
Българина трябва да живее мизерно за да може повече да ЕМИГРИРАТука трябва да останат само 4 милиона-и то само *** и турциЧичо Сам ми каза така и аз това правя със всички всевъзможни средстваАНТИСОЦИАЛНА ПОЛИТИКА и ГЕНОЦИД над Българите по всички параграфиМного ми е гот когато Българина е Безработен и взима по 300 лв Средна Месечна Заплатаа аз си карам Мерцедеса за 300 000 лв.Ама да не сте ме избирали ,яжте ми Картофа сега
75
2
 
2
 
! Отговори
иво преди 12 години
Нормално ЦЦ гледа.
74
4
 
12
 
! Отговори
Мислете !!! преди 12 години
Хора, тоя педераски *** ни готви поголовна сеч, ако се докопа до властта. Смятайте че ще качи всичко с оправданието, че това е наследство от ГЕРБ. Той така с Костов и "предишните управления" се оправдаваше 4 години. Ще качи на *** детските, както сам го казва, а на българите данъците и осигуровките, щото ни били най-ниски в цяла Европа. Вчера и това каза. . Така ще пьлни хазната. Мислете какво ни чака, ако този *** докопа властта.
73
1
 
15
 
! Отговори
не лъжи преди 12 години
Другарю СерГей, ами ти защо не увеличи детските, когато имаше 3 млрд. бюджетен излишък, а раздаде милиардите на партизанските фирми на ДПС и БСП? Мошеник си беше и мошеник ще си останеш.