59% от българите подкрепят протестната вълна

МВМД: 71% обаче са сигурни, че кабинетът няма да падне
Обновена: 1 дек 2011 22:03 | 1 дек 2011 22:03,
117
59% от българите подкрепят протестната вълна
Снимка: БТА

Общественото мнение e  разтревожено и в същото време объркано в оценката си за вълната от стачки и протести от последната седмица. Това сочи представително за София и областните градове изследване на МБМД, цитирано от Нова телевизия.

Повечето от анкетираните – 59% подкрепят протестната вълна срещу 32 на сто, които са против.
В същото време три четвърти или 71 процента от хората са спокойни за бъдещето на кабинета и не очакват той да падне в резултат от протестите.

Още по темата
С резултат 58% срещу 27% надделява мнението, че кабинетът трябва да остане стабилен и да запази бюджетната рамка, срещу искането за падане на правителството и нови предсрочни избори.

Поставени пред избора дали да се увеличат субсидиите за зърнопроизводителите за сметка на орязването на други социални фондове – заплати и пенсии например, две трети – 65 процента от хората смятат, че субсидиите трябва да се запазят в настоящия им размер.

Според близо половината от запитаните блокирането на пътищата и границите  от зърнопроизводителите ще доведе до големи загуби на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: МБМДпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
8
 
! Отговори
Мизерабли преди 12 години
Абре ама много дижурни милиционери ... много амбразурчици ..... айде зимайте сребърниците и бегайте на село да пускате офсити да пасат
87
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е това е идеята за реформа на цяла България. Срив на икономиката, бизнеса задлъжнавя на банките и по точно на определени банки дето отпускат уж държавно гарантирани кредити, пък държавата си прави отвод. И след това изкопуване на безценица на всичко. След като се изкупи пазара отви изцяло в мополистите близки до власта и всичко си идва на место - тиквата и неговите приятелчета доволни че държат вече всичко, а хората се радват че не всеки месец, а през два само ще има повишение на всичко :)
86
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реформата например в БДЖ се изразява в това да го закрият или фалират и после Тиквата да вземе заемите от световна банка и МВФ и да резне лентичка. Но това, че хората междувременно няма с какво да пътуват и трябва да си търсят друг транспорт за да оцелеят, никой не го интересува.
85
0
 
8
 
! Отговори
kolio преди 12 години
Мира тая *** продажна *** ли пак изследвания прави?
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ААА забравих и да ти каза нещо дето и малките деца знаят - със стари *** нов бърдак не се прави. Така че само можеш да си мечтаеш за реформи в БГ. Всички са еднакви и всички са ***.
83
1
 
8
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
А можеш ли да дадеш конкретен пример за нещо дето е реформирано на практика, само моляте не ми цитирай стандартните речи на пожарникара дето ги декламира по време на рязане на лентички. Здравна, образователна, МВР, държавна администрация, военни, правосъдна система, прокуратура .... къде? Това че орязват бюджетите на всички дето са на хранилка не означава реформа, реформата е да се направи реорганизация и оптимизация с цел подобраване на всички критерии. Това дето го правят едиствено пести пари
82
7
 
7
 
! Отговори
Хетфиелд преди 12 години
При повече от 65-70% глупави хора и изкуфякли старци нормално е това което се пише! Само че аз за първи път виждам че се започва реформа! До тук всеки говореше но отлагаше! Е сега не се отлага. Аз не искам България да стане втора Гърция! Изобщо не харесвам този *** Бойко, но да се върнат комунистите с ДПС. Не мерси!
81
6
 
4
 
! Отговори
рен-ген преди 12 години
След 22 г. ограбване, лъгане и оглупяване на нещастния народ с целенасочени политики, червената канибалска *** вади като "аргумент" срещу участието му управлението безпомощното състоние на този народ, в което сами го тикат с всички сили. ***.
80
0
 
13
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Всички ние които коментираме социологическите агенции да не забравяме че,сме най корумпираната страна в Е ВРОПА .Те пишат това за което им се плати.Това е гъвкав пазарен механизъм(оцеляване на мутро пазара).
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
hahahaha kato izljazat onezi srezachkite tozi nomer s porgnozni rezultati njama da mien sega ne e izbori te minaha sega e rezultata ot izbora
78
0
 
5
 
! Отговори
ЛУД БГ НАРОД преди 12 години
С ДРУГИ ДУМИ- ДАЛИ ИМ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ВОТ ИЛИ ПРОТЕСТЕН ВОТ,ДЕМЕК БОЙКОТ НА СБИРЩИНИТЕ ГОРЕ ..ОБАЧЕ ИЗБИРАТ,ГЛАСУВАТ..ИЗТЪРВАВАТ ПИТОМНОТО..А СЛЕД ТОВА ЗАГРЯВАТ БАВНО И СЕ СЕЩАТ ДА ПРОТЕСТИРАТ ЗАЩОТО БИЛИ ИЗБРАЛИ СЪЩИТЕ ТИЯ?! АБЕ,***,ДЕМОКРАТИЧНО БЕШЕ КАТО ЕДНА НАЦИЯ ДА ИМ ПЛЮЕТЕ В ЛИЦЕТО С ЕДИН ПРОТЕСТЕН,БОЙКОТИРАЩ ВОТ!! ПИСАХ ГО ТОВА ЗА БОЙКОТА КОЛКО ПЪТИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ-НАСРЕЩА НЕДОВОЛНО МУЧЕНЕ!!ХА СЕГА СИ ТРОШЕТЕ ГЛАВИТЕ В СОБСТВЕНИТЕ КАМЪНИ И ЗИДАРИЯ ,ДЕТО ДИГНАХТЕ! СГАНТА Е ОТТАТЪК ЗИДА!!
77
1
 
3
 
! Отговори
ЛУД БГ НАРОД преди 12 години
ПРАВ СИ 79 ТИ,ГАВРА Е И ИЗЛАГАЦИЯ,НО СТИГАМ ДО ИЗВОДА-БОЖЕ,ПРОСТИ-ТОЯ НАРОД ЯВНО НЕ ТРЯБВА ДА УЧАСТВА В ИЗБОРИ!МАЙ ТРЯБВА ДА МУ СЕ ЗАБРАНИ И..БОЙ ПРЕЗ РЪЧИЧКИТЕ-ЗА ДА НЕ ГЛАСУВА!?ЕГАТИ МАЛОУМИЕТО ОБАЧЕ,ТАКА ИЗЛИЗА-ЗАЩОТО ВСЕ ЕДНО ДА СЕ ВЪРНЕМ ПРИ НЕГЛАСУВАЛИЯ,НО 99,9% ИЗБИРАЩ НАРОД ПРИ КОМУНИЗМА!?НИТО ТАКА,НИТО ИНАЧЕ..ЛУДА РАБОТА,НЕПОНЯТНА?!ДАЛИ МУ ДЕМОКР.ПРАВО,А ТОЯ НАРОД КАКВО НАДРОБИ?А И СИ МИСЛЯТ ЧЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БИЛО ДА ПУСНАТ ЗА НЯКОГО ВОТ-А ЧЕ БОЙКОТ МОЖЕ И ТРЯБВА?!А СЕГА ПРОТЕСТ?!
76
1
 
13
 
! Отговори
Шутка преди 12 години
Идеалът на Дянков за жена - 90-60-90!Пенсионира се на 90 години, с 60 години трудов стаж и 90 лева пенсия...
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно неправилно е да се прави допитване до тоя *** народ! Едва ли и 2% разбират какво ги питат. Какво е бюджетна рамка и косвени субсидии, ефекта от блокада на кпп... Ми то повечето имат ментални аномалии, а седнали акъл да им искат?????
74
0
 
1
 
! Отговори
герб преди 12 години
До 67,те не говорят,защото говоренето предполага мислене,те просто повтарят като папагали казаното от Б.Б. Егати и ***.
73
4
 
4
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
До 72 Айде стига бе колко още године бре човек . Какво видя да се променя за 2.5 години Някаква реформа дори опит да се направи имаше ли ? Лош хубав Станишев остави резер 8 -7 милиарда остави нали. Тези пари за какво бяха използвани. Проблемите в БДЖ от днес ли са а ? Защо парите не се използваха за реформи защото за реформи трябват пари а
72
2
 
9
 
! Отговори
БГ КАУЗА ПЕРДУТА?! преди 12 години
АБЕ КАКВА Е ТАЯ НЕЗЕМНА БГ ИЗРОДЩИНА?? ЦИТИРАМ:"59% от българите подкрепят протестната вълна..МВМД: 71% обаче са сигурни, че кабинетът няма да падне" ?!?! КАКЪВ Е ТОЯ ОТКАЧИЛ НАРОД??60% ПОДКРЕПЯТ ПРОТЕСТА,ПОДКРЕПЯТ КАУЗАТА НО..ПОВЕЧЕ-70% СА СИГУРНИ(?!)ЧЕ КАБИНЕТЪТ НЯМА ДА ПАДНЕ??!!ДОКЪДЕ ПАДНА ТОЯ НАРОД..ЗАТОВА ЗАЩОТО НЯМА И 1 КАУЗА,В КОЯТО ДА Е УВЕРЕН И ДА ВЯРВА..А КАК ДА СЕ ОПРАВИ,ДА НАПРЕДНЕ?? ОБАЧЕ БИЛИ,МОЛЯ ВИ СЕ-СИГУРНИ-ЧЕ КАБИНЕТЪТ НЯМА ДА ПАДНЕ-ДЕМЕК СИГУРНИ ЧЕ НЕ СА СИГУРНИ?!В КАУЗАТА??
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
69,Виждам че си титан на мисьлта. Но явно всички гербери сте такива - умни, начетени, любезни... все на *** си говорите.... И все едни и сьщи доводи имате като ***, ***, да ти еб@ майката и прочие.
70
0
 
5
 
! Отговори
до 57 от 47 преди 12 години
Няма какво да ти познавам, явно си толкова 'интелектуален', че чак не си схванал иронията и сарказма :)) И аз съм за реформи (и то спешни), но простотиите на Дянков и геноцида, който осъществява към българите доказват, че той сам не разбира какво приказва, камо ли друг да го разбира. Що за финансист разпилява за 2 години толкова милиарди резерв и само се оправдава, че пари няма?! Като е такъв некадърен чиновник, че не успява да събере приходите, да се маха и да го замени по-способен.
69
2
 
4
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Наистина ви/те съжалявам (дори да ми крадете и ника) защото съм ви жегнал и това което ви пиша знете че е истина. Аз съм с името си в този форум и се гордея с него не съм анонимен. Но отново да не разводняваме темата КЪДЕ СЕ СКРИ БОЙКО БОРИСОВ