59% от българите подкрепят протестната вълна

МВМД: 71% обаче са сигурни, че кабинетът няма да падне
Обновена: 1 дек 2011 22:03 | 1 дек 2011 22:03,
117
59% от българите подкрепят протестната вълна
Снимка: БТА

Общественото мнение e  разтревожено и в същото време объркано в оценката си за вълната от стачки и протести от последната седмица. Това сочи представително за София и областните градове изследване на МБМД, цитирано от Нова телевизия.

Повечето от анкетираните – 59% подкрепят протестната вълна срещу 32 на сто, които са против.
В същото време три четвърти или 71 процента от хората са спокойни за бъдещето на кабинета и не очакват той да падне в резултат от протестите.

Още по темата
С резултат 58% срещу 27% надделява мнението, че кабинетът трябва да остане стабилен и да запази бюджетната рамка, срещу искането за падане на правителството и нови предсрочни избори.

Поставени пред избора дали да се увеличат субсидиите за зърнопроизводителите за сметка на орязването на други социални фондове – заплати и пенсии например, две трети – 65 процента от хората смятат, че субсидиите трябва да се запазят в настоящия им размер.

Според близо половината от запитаните блокирането на пътищата и границите  от зърнопроизводителите ще доведе до големи загуби на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: МБМДпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
9
 
4
 
! Отговори
за 43..... преди 12 години
...тия гдето дигат джабулата на стачките ---не са България!Кьорав ли си ,не видя ли че ги карат от кол и въже с рейсове .....от цялата страна?Колко са тия .....в сравнение с цялото население?Лошото е ....че Б.Б., не ги би като Станишев студентите.....!БОКО, СЕ НАПРАВИ НА ...."демократ"!!!!КОМУНИСТ -РАЗБИРА САМО ОТ ДЪРВО....ЗАПОМНИ ТОВА!!!
47
4
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Ти си интелектуалец от БАН, нали? От онези, дето изследват средностатистическата простотия и мързел на българския народ. Ако наистина в БАН има такива 'интелектуалци' като теб, с две ръце гласувам за закриването на института ти към БАН, както и на правителството, защото продължава да допуска такива институти да съществуват! И не се излагай толкова, няма разумен българин, който да подкрепя недоразумението Дянков.
46
8
 
5
 
! Отговори
до педала 42 преди 12 години
Любомирчо, къде беше колегата ти *** Серж, когато 3 месеца учителите стачкуваха по негово време? Май се беше скрил като мишка, докато Борисов ако четеш и слушаш правилно, всеки ден зове за диалог. Ама си просто педерасче, моето момче гламаво...
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко се крие, защото от Еврозоната и Брюксел се задава страшно торнадо на еврото.Банкови фалити и падане на валутния борд не са далече.
44
13
 
14
 
! Отговори
Интелектуалец преди 12 години
Средностатистическия българин е много, ама много *** и ***, мързелив и нагъл... Няма какво да му обясняваш, той си знае своето и точка и винаги правителството е виновно... Много от умните българи бягат от България не защото нямат препитание, а защото им е писнало да са заобиколони отвсякъде от ***, азис и разни чалгарки и т.н.... Стискай топките Дянков... Разумните са с теб !!!
43
3
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
az ne moga da razbera toz narod,glasyvaxa za Borisov pak sega podkrepqt protestite sre6ty nego
42
7
 
7
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
До 36 Откъде тая злоба бе мой човек. Аз питам защо БОЙКО БОРИСОВ се крие не за първи път когато в България има криза. А иначе не пропуска предаване да не се покаже. Защо вече три дни го няма.Незнам дали не си пише оставката защото така обеща ако има протести 36 ти как мислиш ?
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕМА НЕМА И ВЛЕЧУГОТО ЯНОВА ИЗПЪЛЗИ ОТ ДЮКЯНА НА БОКО!
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде го сега оня дебеловрат тулупест 'футболист' на годината? Къде пак се изниза 'големият пич и мъжкар'? Янето трябва да го е приютил, нали е новата му дружка. Всъщност това недоразумение български премиер ли е или просто някакъв аматьорски топсерсем?!
39
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Падане на правителството на ГЕРБ ще донесе още по-голяма криза в страната. Протестирайте, но протестирайте за това да бъде примерно премахнат плоския данък, за да може богатите да плащат повече. За пенсиите умуват за някаква 40 милиона. Е тези пари могат да ги вземат накуп от 2-3 олигарси. Стига да има закони. Но понеже такива няма, единствения начин да се бръкне в джоба на богатите е със стачки. За да спре правителството да ги закриля.
38
8
 
5
 
! Отговори
Абе ,пичове.... преди 12 години
....тия трактори , застраховани ли са срещу пожар....????!!!!Защото , горят коли ,влакове,автобуси.......пък може и трактори да пламнат......ха,ха,хааааа...!ПЪТЯ ДО СОФИЯ Е ДЪЛАГ......ЩЕ ИЗДЪРЖАТ ЛИ ТИЯ МАШИНИ НА ТОЯ ПРОБЕГ...???!!!!!Аз си мисля ,че не.......ха,ха,хаааааааааааааааааа.......!Да не ги удари например.....некоя "молотовка",бе....ха,ха,хаааа .....оле, оле,олеееее.....цървулите на колене..../червените,деееееее.../!
37
2
 
9
 
! Отговори
мафия преди 12 години
59 на върба в петък...аз мисля че са над 90%...долу герб атака бсп дпс сдс едсв....всички са еднакво мислене 22 г. с чатала на врата..корупция и кражби на фондове,за това хората казават че сме на първо място по корупция по всички институции.
36
11
 
4
 
! Отговори
до педалчето 34 преди 12 години
Ами скрил се е в разширеният ти педераски *** бе, Любомирчо. Къде другаде ще намери толкова широко и просторно място да се скрие :)))
35
2
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 12 години
По-добре с пръскачките, някакъв пестицид срещу депутати не е ли измислен вече?
34
6
 
20
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Абе къде се е скрил Боко бре. Този човек като истински "мъжкар и водач" се крие всеки път като има криза в страната
33
2
 
10
 
! Отговори
Лог преди 12 години
Прогноза: Мира Янова ще е новият Доктор социологис кауза!
32
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тракторите трябва да влязат в София. Дано са с плуговете!
31
1
 
5
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 12 години
Поставени пред избора дали да се увеличат субсидиите за зърнопроизводителите за сметка на орязването на други социални фондове заплати и пенсии например, две трети 65 процента от хората смятат, че субсидиите трябва да се запазят в настоящия им размер.НАЙ ГЛУПАВИЯ АНАЛИЗ - ХОРАТА ИСКАТ ПО - МАЛКА ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ ПРЕДИ ПО - ЕВТИН ХЛЯБ .
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО N22 Г-Н ПЕТРОВ АЛЕКСЕЙ РАЗКАЖЕТЕ НИ ОЩЕ ПИЦАНТНИ ИСТОРИЙЙ ОТ БИТИЕТО НА БОКО-ИПОНА!
29
4
 
14
 
! Отговори
До 27 преди 12 години
С много труд, то мъкненето на чували с фалшиви бюлетини е тежка работа:)