Митрополитът с Линкълн-а хвърли оставка

Дядо Кирил недоволен от лошото управление на Светия синод
7 дек 2011 19:08,
149
Митрополитът с Линкълн-а хвърли оставка
Митрополит Кирил. Снимка: БТА

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил е подал днес оставката си в Светия синод.

Според митрополита причината за крайното му решение е "недоволство от управлението в Синода".

Още по темата

"Често висшите духовници вземат някакво решение, а веднага след това то или се отменя, или не се изпълнява реално", каза той.

От Светия синод обаче обявиха, че митрополитът на Варна е член на Синода по право и няма как да бъде изключен от състава му преждевременно и приживе.

Решението на дядо Кирил идва ден, след като митрополитът скандализира миряните, пристигайки за празничната служба във варненския храм "Св. Николай чудотворец" с нов луксозен "Линкълн MKZ Хибрид".

Владикита обясни, че автомобилът, какъвто по думите му притежава и американският президент Барак Обама, му е дарен и е евтин.

"Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи", убеден е митрополитът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още по темата: Варнамитрополит Кирил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аре чичи, къш!
120
0
 
18
 
! Отговори
бай Симо преди 12 години
Вярата е безплатна. Не може да служиш на Господ за пари. Всеки носи вярата в себе си, а сребролюбците/търговците/ Христос ги е изгонил от Храма /църквата/. Църквата е синоним на вярата, но тук се превърна в институция и инструмент за печелене на пари. Обаче никой няма да избегне наказанието.
119
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 12 години
Дежа вю...оставката е подадена, но няма да бъде приета. И след време всичко ще се забрави. Както всичко у нас.
118
1
 
23
 
! Отговори
Старото Псе преди 12 години
С този Линкълн не ми мяза много на Божи служител. Май по-скоро се е врекъл в служба на оня Рогатия за някой друг сребърник!
117
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
комунисти като 120 нямат право да стъпват в църква!
116
4
 
1
 
! Отговори
до 120 преди 12 години
ОСВЕН 4Е БЪЛГАРИЯ Е НАИ КОРУМПИРАНАТА СТРАНА НА СВЕТА "РАЗБИРА СЕ СЛЕД САЩ И ИЗРАЕЛ" - тъпънар заблуден!!!България е най-корумрирана по светаи с най-зомбирано от комунистите население като теб, типичен примернямаш право да стъпваш в църква!
115
0
 
1
 
! Отговори
до 118 преди 12 години
да, има и те ги уволняват и ги пращат в трета глуха по сератас цел да останат корумпираните, подчинени на владиката, назначен от Тодор живков ощедано Бог му даде възмездие! хщото няма ской друг
114
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСВЕН 4Е БЪЛГАРИЯ Е НАИ КОРУМПИРАНАТА СТРАНА НА СВЕТА "РАЗБИРА СЕ СЛЕД САЩ И ИЗРАЕЛ" ТЕ СА НЕНАДМИНАТИ ИЗМАМНИЦИ,НО СМЕ И НАИ ГОЛЯМИТЕ КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ РАЗБИРА СЕ ПАК "СЛЕД САЩ И ИЗРАЕЛ'.ОСВЕН МУТРИ-ДЕПУТАТИ-ЦЪРКОВНИ ХРАНТУТНИЦИ В РАСО В БЪЛГАРИЯ ИМА И ОЩЕ ЕДИН ВИД ИЗМАМНИЦИ ЗАКРИЛЯНИ И ПРЕКРИВАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА ,ТОВА СА ,ГАДАТЕЛИ,ЕКСТРАСЕНСИ,ТУТИ-ФРУТИ, МАГЬОСНИЦИ,БЕЛИ 4ЕРНИ МАГИИ,КИКИ .МИКИ ,ТУТИ-КВАНТИ И ТЕМПОДОБНИ ИЗВЕРГИ,ТЕЗИ *** БСЕКИДНЕВНО -НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ ОТ НИКОИ И ОТ НИКЪДЕ ЗАЛИВАТ ЕФИРА НА БЪЛГАРСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ С ТЯХНИТЕ НЕВЕРОЯТНИ ИЗВЪНЗЕМНИ ,ИЗВЪНКОСМИ4ЕСКИ,БОЖИИ ДАРБИ И БЪЛВАТ НЕВЕРОЯТНИ ЛЪЖИ -ИЗМИСЛИЦИ-КРАДЪТ БЕЗОГЛЕДНО ИЗПРОСТЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И НИКОИ НИЩО НЕПРЕДПРИЕМА СРЕЩУ ТЯХ.КАКВО КАЗВАТ ДЕПУТАТИТЕ И РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПО ТОЗИ ВЪПРОС,КАЗАХА МНОГО НЕЩА ,ЕДНОТО БЕШЕ ,...ТЕЗИ ХОРА СА ШАРЛАТАНИ "МАЛКО ПО МАЛКИ ОТ ТЯХ САМИТЕ" НЕ ИМ ВЯРВАИТЕ,КРАИ НА ИЗКАЗВАНИЯТА.КАКВО ПРЕДПРИЕХА СРЕЩУ ТЕЗИ ШАРЛАТАНИ ,...АБСОЛЮТНО НИЩО.....ИМАЛИ НЯКОИ ОСЪДЕН И ВКАРАН В ЗАТВОРА ОТ ТЯХ ,...НЯМА.... А МОЖЕ ДА ИМА НЯКОИ НО ТОИ ЩЕ Е БИЛ ДРЕБНА РИБКА ЦАЦА ЗА МЕЗЕ И ЗА ЗАБЛУДА НА ИЗПРОСТЕЛИЯ НАРОД,ВИДИТЕ ЛИ ПРАВИМЕ НЕЩО,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ В ЕФИРИТЕ НА РОДНИТЕ НИ ТЕЛЕВИЗИИ ЕЖЕДНЕВНО СЕ ДАВА ВРЕМЕ,4АС,ГЛАСНОСТ,ТЕЛЕФОННИ НОМЕРА ЗА ВРЪЗКА В ЕФИР ,СЛЕД ЕФИР ,НА ЗАБЛУДЕНИ ХОРА КОИТО ДА ПОИСКАТ НЯКАКВА НЕВЕРОЯТНА -НЕ4УВАНА ПОМОЩ ОТ ТЕЗИ ДЪРЖАВНО УЗАКОНЕНИ И ДЪРЖАВНО ЗАКРИЛЯНИ ИЗМАМНИЦИ,ДАЖЕ НЕЩО ПОВЕ4Е ЗАПО4НАХА ДА НИ ВТЪЛПЯВАТ 4Е ИМАЛО ВИДИШЛИ НЯКОИ ОТ ТЯХ "МНОГО ПОЗНАВАЛИ" ,НАПРАВИХА СЕ СПЕЦИАЛНИ ПРЕДАВАНИЯ ЗА ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ И КОНКУРС КОИ Е НАИ ДОБРИЯ "НО ЛЪЖЕЦ"КАТО ГИ ЗНАЯТ 4Е СА ИЗМАМНИЦИ , ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ ,ЗАЩО НЕ ГИ АРЕСТУВАТ ВЕДНАГА НА САМОТО ПРЕДАВАНЕ,А ТЕЗИ КОИТО СА ГИ ДОПУСНАЛИ ДА МАМЯТ В ТЕХНИЯ ЕФИР НАРОДА ЗАЩО НЕ ГИ АРЕСТУВАТ.ПИТАМ АЗ И ОТГОВОР НЕ ИСКАМ,ЗАЩОТО ОТГОВОРА ГО ЗНАМ.НЯМАМЕ ТАКИВА ПРАВА.ХАХАХА
113
2
 
4
 
! Отговори
ан преди 12 години
НЯКОЙ БАРОВЕЦ МУ ГОЕ ПОДАРИЛ ЗА ДА МУ ОПРОСТИ ГРЕХОВЕТЕ. АМА ГОСПОД НЕ ПРОЩАВА ГРЕХОВЕ ОПРОСТЕНИ ОТ ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ ПОПОВЕ. ПОП И НА СЪН ДА ГО ВИДИШ МУ УДАРИ 2 ШАМАРА. ТОВА СА ИЗЧАДИЯ НА САТАНАТА. ИСУС ХРИСТОС НА ЛИНКЪЛН СЕЕ ВОЗИЛ. ВСИЧКИ ПАТРИАРСИ ПОПОВЕ ПОПАДЙИКИ И ТЕМ ПОДОБНИ ИЗЧАДИЯ ЩЕ ГОРЯТ В АДА.
112
0
 
17
 
! Отговори
някой преди 12 години
Жалкото е само, че има и бедни и честни свещеници, които сега незаслужено се червят заради изцепките на събратята си! И добре, че ги има, щото ако ги нямаше, българската църква отдавна да се е затрила.
111
0
 
5
 
! Отговори
Гугушлев преди 12 години
Някоя комисия няма ли да вземе да се самосезира???
110
0
 
7
 
! Отговори
някой преди 12 години
А така! Той кара Линкълна, ама иначе други му виновни, заради тях подава оставка. При това знае много добре, че няма да му я приемат, затова и я подава. Докато не почнем да гоним корумпираните клирици с камъни и бой, както през Възраждането са гонили гръцките владици, българската църква няма да се оправи! То не са една и две мутри в Синода, пфу!
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добри и милосърдни и всеотдадени свещеници има и аз знам, че са гонени и отлъчвани - от Бургас съмвече на църква рядко ходя, избягвам "богосбуженията" им, а ходя, когато няма хора - но и това ще премине...защото виждам паркираните им коли отпреда и знам какви далавери правят с даренията (затова не давам дарения на църква) - а директно на нуждаещите се хора
108
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 12 години
Блажиш ли, блажиш ли Дядо Попе :)
107
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хвърлил оставка, но знае, че няма да му я приемат,защото са назвачени доживот!и на заплата и далавери с имоти
106
0
 
3
 
! Отговори
bolka преди 12 години
Сега е ред на Пловдивския митрополит да подаде оставка, че и той с неговия автопарк и безумно харчене на пари дори надминава Варненския и Преславски митрополит.
105
0
 
0
 
! Отговори
Ристо преди 12 години
102няма нужда да ми се подмазваш, чадо мое, и една молитва върши работастроши ги той, на прах ги направи, после плюнчи пръсти и пуфтя да пише новите, ама нейсе, замаза положениетоа, и да напомня, да не изпадате пак в заблуждения:няма безплатни работи, камилчета ненагледни мои, даже Раят си има вход с пропуск
104
0
 
1
 
! Отговори
NADIA преди 12 години
TAKA LI MISLI JURKVATA DA PREVLI4E MIRQNITE ,V TAZI FINANSOVA I DYXOVNA KRIZA E GREXOTA DA SE VZEMA TAKUV PODARUK,6TE E PO BOGOYGODNO DA SE PRODADE I DA SE POMOGNE NA BEDNI I GLADNI XORA ZA KOLEDA!!!!!KUDE E SMIRENIETO,TOVA SI E GORDOST,NEDOPYSTIMA ZA DYXOVEN 4OVEK,JURKVATA,PUK I AZ KATO XRISTIANKA NQMA NYJDA OT TAKUV DYXOVNIK,DA SE IZGONI,VUN!!!!
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България всичко е гнило. Не само от главата мирише, но и до краката е стигнало.
102
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България не само, че е най-корумпираната сържава, но и църква и държава са едно, което е недопустимо по света!