Митрополитът с Линкълн-а хвърли оставка

Дядо Кирил недоволен от лошото управление на Светия синод
7 дек 2011 19:08,
149
Митрополитът с Линкълн-а хвърли оставка
Митрополит Кирил. Снимка: БТА

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил е подал днес оставката си в Светия синод.

Според митрополита причината за крайното му решение е "недоволство от управлението в Синода".

Още по темата

"Често висшите духовници вземат някакво решение, а веднага след това то или се отменя, или не се изпълнява реално", каза той.

От Светия синод обаче обявиха, че митрополитът на Варна е член на Синода по право и няма как да бъде изключен от състава му преждевременно и приживе.

Решението на дядо Кирил идва ден, след като митрополитът скандализира миряните, пристигайки за празничната служба във варненския храм "Св. Николай чудотворец" с нов луксозен "Линкълн MKZ Хибрид".

Владикита обясни, че автомобилът, какъвто по думите му притежава и американският президент Барак Обама, му е дарен и е евтин.

"Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи", убеден е митрополитът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още по темата: Варнамитрополит Кирил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"От Светия синод обаче обявиха, че митрополитът на Варна е член на Синода по право и няма как да бъде изключен от състава му преждевременно и приживе."хахаха - приживе...като оня начело на синода, назначен от Тодор Живков още, който няма сваляне докато пукне! (дано)
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а можете ли да кажете откъда им заплатите да "духовниците"? - от държавата, както беше и при Тодор Живковсега им дадоха право и на собственост от която да печелят, но заплатите са ив от държавата
99
0
 
3
 
! Отговори
до Ристо- 96 преди 12 години
Ристо, драги мой, Моисей не строши законите ! Взеха ги евреите щото бяха безплатни.
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДЪРЖАВНО ПРИЗНАТИ И ДЪРЖАВНО УЗАКОНЕНИ , ЗАКРИЛЯНИ ОТ ДЪРЖАВАТА И НЕДОСЕГАЕМИ В БЪЛГАРИЯ СА ПРОФЕСИИТЕ НА ЛЕГАЛЕЗИРАНАТА ОТ ДЪРЖАВАТА МУТРЕНСКА МАФИЯ....ТОВА СА ПРОФЕСИЯТА НА .ДЕПУТАТМУТРАПОП ,ПАТРИАРХ,ЕПИСКОП, И ВСИ4КИ ЦЪРКОВНИ ПЛЪХОВЕ.ЗА ТЕЗИ ХОРА СПИРКА И СПИРА4КИ НЯМА,СРАМ , МИЛОСТ И ЖАЛОСТ НЯМАТ.КОЛКОТО ПОВЕ4Е МАМЯТ,ОГРАБВАТ,ИЗМЪ4ВАТ БЕДНИЯ НАРОД ,ТОЛКОВА ПОВЕ4Е АПЕТИТА ЗА ПОВЕ4Е И ПОВЕ4Е КРАЖБИ ИМ НАРАСТВА .ДОКАТО НЕ СЕ ИЗКОРЕНЯТ ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ И ИЗМАМНИ4ЕСКИ ПРОФЕСИИ И ЗАБРАНЯТ С ЗАКОН ,НИЩО ХУБАВО НЕ О4АКВА БЪЛГАРИЯ И БЕДНИЯ ВЯРВАЩ В "БОГА" НАРОД.ПОНЕ 99% ОТ ПОПОВЕТЕ В СОФИЯ СА НАГЛИ ЛЪЖЦИ-КРАДЦИ-ИЗМАМНИЦИ-ПИЯНИЦИ И ХРАНТУТНИЦИ.КАРАТ САКАТИ,БЕДНИ ХОРА ДА ИМ ДАВАТ ПАРИ,ПЕ4ЕНИ ПРАСЕТА,АГНЕТА,И КАКВОЛИ НЕ ОЩЕ УЖ "ЗА ЗДРАВЕ И ЗА ЦЪРКВАТА" КАРАТ ГИ ДА ПОСТЯТ А ТЕ ДУШМАНИТЕ СЕ КРИЯТ ЗАД ЗАВЕСИТЕ И СЕ НАЛИВАТ КАТО МОТИКИ И ПЛЮСКАТ КАТО *** МРЪВКАТА ПЕ4ЕНА.УЖАС.И ТЕЗИ ХОРА СА БОЖИИ 4АДА ,И ТЕ НИ ПОМАГАТ.О МИЛИ БОЖЕ СЛЕЗ И НАКАЖИ ТЕЗИ НАГЛИ ЛЕШОЯДИ ,КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ В РАСО.
97
0
 
2
 
! Отговори
hedoolen преди 12 години
AMI DARJAVNITE 4INOVNIZI C LI4NI KOLI ZA PARI NAD DOXODITE IM KOGA 6TE CI PODADAT OCTAVKITE?xovnizite.
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Погледнете внимателно тази снима ! всичко около попа не противоречи ли на Втората Божия заповед ?
95
0
 
1
 
! Отговори
Ристо преди 12 години
93и те са човешки, чадо мое, защото Мойсей строши законите на тати,обаче всичко е по плана и това са несъществени подробности
94
0
 
3
 
! Отговори
уффф ! преди 12 години
"Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи", убеден е митрополитът.---------------------------------------------------Тоя дядка хептен ни взе за ***. То бива, бива, но бивол на курбан не бива !
93
0
 
4
 
! Отговори
Def преди 12 години
Вярвам в Бог , но не вярвам в кюретата.
92
0
 
4
 
! Отговори
досещам се...! преди 12 години
Дядо поп с новата кола е решил да си навакса нежоизживяната младост."..обявиха, че митрополитът на Варна е член на Синода по право и няма как да бъде изключен от състава му преждевременно и приживе."Защо да няма как ? Бог е дал само десет заповеди а всичко останало са човешки манипулативни закони. Ако иска и религията може да си смени и никой няма право да го съди защото Бог е един а хората са творци на религии.Така ли е Попе ? Живни си с автомобила и хич да не ти пука ! Веднъж се живее.
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега пък народа ти крив :( щеше да научиш на кукуво лято за линкълна на дедо Кирил, 91,ако не бяха го пльоснали за медийна сензация и няколко евангелиста не се бяха активирали :)
90
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ей че интересни хора бе..ами протестирайте че всички "държавни мъже" то само името им е такова ...че се возят в луксозни ДЪРЖАВНИ автомобили бе...що скачате на дядо попе? едва ли ги е извадил от джоба си та да я купи..и тук някой спомена че обичаме да очерняме всички святи празници с глупости..и е прав..ей че калпав народ бе..евтин на триците а скъп на сламата
89
0
 
10
 
! Отговори
е, преди 12 години
"Господ помага, когато човек се старае да работи", убеден е митрополитът."-------------------------------------------------------------Господ помага на това което правиш независимо дали е добро или зло, но след като го направиш отговорноста си стои на твоята съвест.Как един автомобил може да спестява все още не се сещам. До днес съм сменил 4 и всеки кдин от тях ми беше ортак на джоба. Спестил му е Господ акъла на този старецКакво общо има Господ с автомобила ? И поповете станаха за смях.
88
0
 
3
 
! Отговори
Да го духате ... преди 12 години
Преди Коледа ,сатанистите ,обичат да очернят празника.Който, каквото е търсил ,това е намерил.
87
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде сега всички които се возят на по-скъпи коли от Линкълна на деда попа да дават оставките.
86
1
 
1
 
! Отговори
м.йни напред! преди 12 години
не богохулствам, 80 това са пловдивски културни особености :))))и пак:мън, мън, мън, мън и Света го дуухаасвятое преосвещенство и преблаговенствоооо, мън, мън, мънааамееенннн
85
1
 
10
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Вярата и църквата много отдавна нямат нищо общо. Вярващият човек не се нуждае от посредник, къкъвто иска да се изкара църквата, при общуването с Бога. Църквата, във вида и в България, е една меркантилна организация, с изцяло сребролюбива ценностна система. Има свещенници, които са образец на благочестието, добротата и любовта към ближния, но те са единици, за жалост. Църквата отврати миряните и затова Божиите храмове са празни. Отиват хората да запалят свещичка и си отиват. А е било време, когато църквата е била духовно, културно и просветно средище, но във време отдавна отминало.Бог е любов, а не анатема.
84
0
 
6
 
! Отговори
квартал Младост преди 12 години
дедо попе, чакаме те в София, квартал Младост да видим колко ти гори Линкълна. Бас държа, че не повече от 15 минути.
83
1
 
6
 
! Отговори
малоумник преди 12 години
Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи", убеден е митрополитът.Това са 2 изречения които нямат връзла помежу си и са лишени от каквато и да била логика. Или митрополита не е в ред с акъла (пази Боже) или журналистите както винаги първо са писали после са мислили
82
0
 
1
 
! Отговори
Ристо преди 12 години
68,да, камилче мое, лептата за всички е задължителнаиначе тати ще ви прати потоп, а, чакай! - това мина... ще прати огънголямо шоу ще бъде с фойерверки, кончета, саби и изобщо всичко необходимо