Митрополитът с Линкълн-а хвърли оставка

Дядо Кирил недоволен от лошото управление на Светия синод
7 дек 2011 19:08,
149
Митрополитът с Линкълн-а хвърли оставка
Митрополит Кирил. Снимка: БТА

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил е подал днес оставката си в Светия синод.

Според митрополита причината за крайното му решение е "недоволство от управлението в Синода".

Още по темата

"Често висшите духовници вземат някакво решение, а веднага след това то или се отменя, или не се изпълнява реално", каза той.

От Светия синод обаче обявиха, че митрополитът на Варна е член на Синода по право и няма как да бъде изключен от състава му преждевременно и приживе.

Решението на дядо Кирил идва ден, след като митрополитът скандализира миряните, пристигайки за празничната служба във варненския храм "Св. Николай чудотворец" с нов луксозен "Линкълн MKZ Хибрид".

Владикита обясни, че автомобилът, какъвто по думите му притежава и американският президент Барак Обама, му е дарен и е евтин.

"Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи", убеден е митрополитът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още по темата: Варнамитрополит Кирил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
6
 
! Отговори
adolf преди 12 години
Цветанов (шестака) да вземе пример от тоя и да подаде оставка
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дедо Кириле давам туба бензин (10 л.) и 3 пакета батерии (3.5 V) за новия хибрид. Ама ела да направим едно кръщененце. Моля та
79
4
 
4
 
! Отговори
@ 77 преди 12 години
Не богохулствай бе *** , аз идвам ли у вас да ти плюя в манджата ? Увацавай останалите хора , Ники и Киро са *** , тва не означава , че трябва да обиждаш религията.
78
1
 
6
 
! Отговори
ИЗМАМНИЦИ В РАСО преди 12 години
АБЕ КАК ТАКА СТАВА КОИ ЩЕ МИ ПОМОГНЕ С ОТГОВОР НА ЗАГАДКАТА.ВСИ4КИ ПОПОВЕ СА НЕВЕРОЯТНО ДЕБЕЛИ С УВИСНАЛИ ШКЕМБАЦИ И ИЗДУТИ ДО НЕУЗНАВЯЕМОСТ БАДЖАЦИ ,КАРАТ СКЪПИ КОЛИ,ПОСТЯТ НА ДУМИ ,А НА ДЕЛА ЗАД ЗАВЕСАТА ЛАКОМО ПЛЮСКАТ,БЛАЖАТ И НАГЛО ОГРАБВАТ БЕДНИЯ ВЯРВАЩ 4ОВЕК.НАЛИ СА БОЖИИ 4АДА ОТ ДЕ СА ТЕЗИ ТОНАЖНИ ТЕЛЕСА И ПАРА.
77
1
 
2
 
! Отговори
Тиквоча преди 12 години
Всички требе да са равни ...в беднотията си...Само ГЕРБавите червени олигарсси имат право да са богати и да карат Бугати(защото са Богати)!!
76
8
 
2
 
! Отговори
м.йни напред! преди 12 години
а, честито, дедо Николае,само ти остана за патриарх, да го е.а и Света го дууухааа :)))
75
1
 
5
 
! Отговори
. преди 12 години
Може да си основе и застрахователна компания Митрополит-5. Бог ви пази колите.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво е "***"?
73
4
 
5
 
! Отговори
. преди 12 години
Получи Линкълн и мина от лошите :D Сега ще стане известен като Киро Митрополита :D:D:D
72
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМА ТОЗИ БРАДЯСАЛ *** ПОДАЛ ОСТАВКА,АМА НЯМАЛО ДА МУ Я ВЗЕМАТ.ХАХАХАКАКВО Е ПОДАЛ ТОГАВА БЕЗПЛАТНА РЕКЛАМА ПО МЕДИИТЕ.ПУ ДАНО ПУКНЕ ЛЪЖЕЦ МРЪСЕН.
71
4
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Трябва да се променят каноните на църквата! Трябва да може да изключва самозабравили се, получили "дарения за църквата" и прочие!!! Това не е нормално!
70
2
 
4
 
! Отговори
Дедо Кирил преди 12 години
Трижде прочетох евангелието и никаде не видях Господ Исуса Бога наш да споменава, че има нещо против марката Линкълн. Простете чада мои.
69
3
 
3
 
! Отговори
Порно преди 12 години
Абе вярвам в господа, но на всички митрополити, попове изобщо няма вяра !!! Тези попове , митрополити сигурно най грешни и изобщо излишни на тази земя !
68
2
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
Моля да обърнете внимание на някои факти, например, че повечето членове на св. Синод в прав текст са обявили, че нямат нищо против проверки на комисията за досиетата. Покаянието пред обществото е нещо достойно, безспорно, но за мен не е задължително. Смятам, че покаянието им пред Бога има по-голяма стойност.
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На това ли учи Христос?
66
2
 
2
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Дедко Кириле я сега кажи кажи количка новата на църквата ли ще остане или ще си остане за тебе?
65
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леле какво дребнаво и зависливо племе е българина! Слава богу, че е на изчезване.Умряхте от яд за някакво си возило. И то подарено! Като всички сте толкова умни, способни и красиви направете така , че и на вас да ви подарят подобно, че и по-хубаво.
64
2
 
13
 
! Отговори
ВНИМАВАЙТЕ преди 12 години
Ония с фалшивите зелени карти пак са започнали да пращат е-майл-и, че сте спечелили. И искат такса от 879$, която да бъде преведена в банка в Лондон . Странно от къде ми имат всички данни + телефона, кога и къде съм роден и трите имена. ВНИМАВАЙТЕ И НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ!
63
2
 
1
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
до 48. Безспорно даровете на св. Дух трябва даром да се дават, но ... има решения на Вселенски събори, с които се регулира разпределението на даренията в православната Църква. Там ясно се казва, че миряните издържат свещениците, за да могат свещениците да изпълняват служението си без да се налага да работят и друга работа. Безспорно, може да се измисли по-добър начин от тези ценоразписи, но не смятам, че имате право за симонията.
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕХ АКО ЕВРЕИСКИЯ ПСИХОПАТ ДЯНКОВ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА ,ЕХ МЕ4ТИ МЕ4ТИНЯМА ДА Я ПОДАДЕ ТОВА *** ЛАКОМО,КЪЩА ИМА ДА ИЗПЛАЩА ЗА 2-МИЛИОНА В ГЕТОТО САЩ,И КОЛКО ЛИ ОЩЕ ИМОТ4ЕТА КАТО ЦВЪЦКО ПРЪЦКО ЦЕЦКО Е ЗАКУПИЛ БЕЗ ПАРИ НА ЕВРЕИСКАТА СИ ЖЕНА И УМОПОМРЪ4ЕНИТЕ МУ АМЕРИКАНО ЕВРЕИСКИ ДЕЦА.