Митрополит Кирил: Слава Богу, че има такива дарители

Луксозното му возило спестявало пари на църквата
Обновена: 6 дек 2011 23:00 | 6 дек 2011 22:52,
299
Митрополит Кирил: Слава Богу, че има такива дарители
Шофьорът на митрополита го докара тази сутрин с красивата лимузина в църквата "Свети Никола". Снимка: Petel.bg

Луксозният автомобил "Линкълн MKZ Хибрид",  с което варненският митрополит Кирил се появи на днешната литургия за Никулден, бил дарение.

„Слава Богу, че има такива дарители, които мислят, защото сега в това време, на тази духовна икономическа криза, за митрополията е много важно, че двойно по-малко се намалява разходът на бензин", коментира той, пред bTV.

Митрополит Кирил не пожела да назове имената на дарителите, като само уточни, че били в автомобилния бизнес.

Още по темата
 „Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи”, убеден е митрополитът.

„Един архиерей, както и директор, имат нужда от такива неща, които да улесняват неговото служение”, смята още митрополит Кирил.

В Съединените щати стартовата цена на лимузината е близо 36 000 долара. Моделът е 2012 година, все още не се продава у нас и е пуснат в продажба едва от около месец и половина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още по темата: митрополит Кирил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
0
 
1
 
! Отговори
anti pop преди 12 години
slava na bogy da ni otarve ot takava napost kato vladici mitropoliti diavolski izchadia gospod da vi sadi i vi go varnew tapkano kato doide vreme da mrete smarta da ne vi iska a da se machite otrepki dalaveradjii prokleti carkovni mishki .
290
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Господ здраве да даде на мутрите!Да ви подаряват още подаръци!За да може да горите по добре в пъкала мамка ви попска алчна масонска!
289
0
 
2
 
! Отговори
... преди 12 години
Слезли един път Бог и Свети Петър на Земята да се разходят. Ходят и гледат един селянин, целия в мазоли оре една нива, псува и пъшка и пот му капе от челото...Господ:- Абе Петре, тоя за какво толкова се мъчи ?- Ами Дядо Боже - ти нали каза, че хората с кървава пот ще си вадят хляба...- Ама аз се пошегувах бе Петре - отговорил Господ.Продължили по-нататък и чуват от една къща писъци, ревове и Господ пак попитал какво става.Свети Петър отговорил:- Дядо Боже - ти нали каза, че хората ще се раждат с мъки и плач - ето това е жена, която ражда...- Ама Петре - аз и този път се пошегувах...Помърморил Дядо Господ и продължили нататък...Срещнали един охранен поп, с румени бузки, маркова килимявка с логото на Версаче,италиански ръчно шити обувки,слизащ от лимузина Линкълн MKZ Хибрид, с кръст от чисто злато и две торби пълни с луканки,суджуци, пастърми, кутии с черен хайвер,с часовник Ролекс на Сваровски и две дамаджани отлежаламанастирска ракия.Попитал пак Дядо Господ:- Абе Петре - онези ги разбхрахме, ами тоя какъв е ?Свети Петър:- Ей тоя Дядо Боже е човека дето разбра, че си се шегувал...
288
0
 
2
 
! Отговори
В преди 12 години
В материални придобивки ли се мерят заслугите на духовника, чадо?
287
0
 
3
 
! Отговори
kuio преди 12 години
А колко църкви и параклиси имат вопиюща нужда от ремонт, селските свещеници изнемогват по няколко месеца без мизерните си заплати, чудят се с какво да преживяват... Нови църкви се строят благодарение на обикновените хорица, пенсионери, отделили по няколко левчета от нищожните си пенсийки. Хвала на тях и позор за "висщия" клир, ПОЗОР!
286
0
 
2
 
! Отговори
men преди 12 години
Господи, търговците са в Храма Ти! Защо ги допусна да "поучават" използвайки Твоето Име!? Не са Твои служители, служители са само на своите плътски нужди! Бизнесмени, не Божи люде! Игуменът (собственик) на Бачковския Манастир - колко Мерцедеса С класа има в специално посторения за тях гараж? Срам и позор! Пловдивският Миторполит - може да бъде объркан с някоя мутра от кортежа си от свръхскъпи автомобили.
285
2
 
1
 
! Отговори
Аман от Юди и сатани преди 12 години
Тая кола струва 34 755 долара или 50 000 лв Гори 5,7 - 6,5/100, средно 6,2.Какво й е скъпото, при положениие, че е ПОДАРЪК и ще се ползва поне 15-20 години.Старото Пежо на владиката е 15 годишно и навремето като ново сигурно също е струвало 30 - 40 хиляди
284
0
 
2
 
! Отговори
Моника преди 12 години
У нас всичко е опорочено,включително и църквата!Нима сте изненадани???Това е !Да му е честита придобивката!А на нас д... да ни е яко!
283
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да е жив и здрав! Дълги години да се вози на нея!Подаръкът е прекрасен !
282
0
 
3
 
! Отговори
papi преди 12 години
Омерзена съм от ставащото в българската църква. Тези хора се самозабравиха съвсем. Не се виждат на кого служат. А мутрите мислят, че с пари и скъпи возила се опрощават грехове...От години вече са единици свещенниците, които са истински и служат на доброто. А тези - алчните, рано или късно ще си получат заслуженото. Амин!
281
1
 
12
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
Затлъстели, мазни, оядени, алчни, гнусни "свещенослужители". И такива се опитват да ме поучават, размахват заканително с пръст и ме заплашват с вечни мъки ако съм алчен, прелюбодеец, пияница или чревоугодник. Вижте само физиономията на светиня му и ще разберете кой от изброените грехове му е чужд - никой!!! Уважавам религиите - независимо какви са - обаче "свещенослужителите" попове, ходжи, равини и всякаква *** са *** върху гърбовете на хората.
280
0
 
3
 
! Отговори
tihomir преди 12 години
carkvata vinagi ,e bila mafiq i vinagi shte bade...as vqrvam vav bog. no ne, i na tezi koito slujat vav neq..marasni geiove... za popovete stava vapros.
279
0
 
21
 
! Отговори
Катя преди 12 години
Толко дечица в домове гладуват "митрополита" се нагрухтел в Линкълн MKZ Хибрид ....срам няма....как не го е срам да влиза в църква
278
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ти срам нямаш ли ,хората гладуват а ти на Линкълн си се качил . повече би ти отивало едно магаре
277
0
 
22
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Дядо Кирилеее покрива на църквата в село тече,ти каза ,че нямало пари.Ами от дека намери спонсор за такава кола,а за покрива на село не намираш ни пари ни спонсори- що така бе дядо Кириле???
276
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А прокуратурата може ли да провери произхода на парите за дарението???
275
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Дано и на депутатите ни не подарят такива коли за икономии, че тогава я вапцахме.
274
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Блажеш ли, блажеш ли дядо попе
273
0
 
32
 
! Отговори
Дедо Боже преди 12 години
Я кажи дядо попе ти сега постиш ли по време на пости!?Или махаш свински пържолки,винце,луканки и тънки мезета!За лимузина разбрахме че имаш...
272
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отец Иван си има своите спонсори и дарителинеговият проблем е узаконяването на сградите, което не виждам как ще стане ей тъй от самосебе си само с рекламни совалки в БосфорТВ