Московски отсече: Със сигурност продаваме "Товарни превози"

Министърът не пожела да спомене цена, пазарът щял да каже
162
Московски отсече: Със сигурност продаваме "Товарни превози"
Снимка: БТА

"Със сигурност ще продадем "Товарни превози” и аз нося отговорност за това“, категоричен бе министърът на транспорта Ивайло Московски по време на брифинг в парламента.

Той не пожела да говори за конкретна сума, като отбеляза, че в момента се прави анализ. По думите на Московски активите на "Товарни превози" са за около 300 млн. - 320 млн. лв.

"Дали пазарът ще одобри това и накъде ще отиде цената, не мога да кажа", отчете министърът.
 
Той допълни, че "Товарни превози” са минимално засегнати от стачката, защото товарите се движат предимно в нощните часове.

Московски изчисли, че до началото на стачката дружеството „Товарни превози“ е на загуба между 4 и 5 милиона лева.

"Миналата година дружеството въобще не беше преструктурирано. Единствените по-големи суми, които преминават в БДЖ, това е държавната субсидия", посочи Московски и заяви, че не приема обвиненията на синдикатите, че е ликвидатор на БДЖ.

"Моят кабинет е отворен по всяко време. Когато имат нещо ново да кажат – да заповядат", заяви Ивайло Московски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма как да се генерират загуби по време на стачките от превози - товарните си вървят, само че през нощта, а прословутите пътнически не генерират загуби, защото не се движат? От къде ги измисли тези цифри и ни ги пробутва манипулатора??? Корупцията вече е явна държавна политика, яхнаха ни мутри и антуража им!!
135
0
 
9
 
! Отговори
доволен преди 12 години
ок. продавайте, щом има далавера и наши хора ще намажат - може.
134
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да речем, че държавата се отърве от БДЖ. Каква е гаранцията, че икономисаните пари на данъкоплатеца, които до сега са отивали в БДЖ, ще отидат за добри дела? Или тези пари ще потънат някъде, в небитието?
133
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Московски изчисли, че до началото на стачката дружеството Товарни превози е на загуба между 4 и 5 милиона лева.......И като стана частни , такива пари ще изчезват че тези 4;5 мил. ще са нищо............... интересно какво още има да раздържевяват
132
0
 
16
 
! Отговори
Шматка преди 12 години
Няма нищо случайно на този свят. Всеки, който малко е запознат с БДЖ знае, че товарните превози са печеливш сектор от предприятието, а пътническите превози в повечето случаи са на загуба. Продаването на товарните превози в момента също има причина. Проектът "Мармарай" ( подводен тунел на Босфора, свързващ Азия и Европа ), ще направи товарните превози машина за пари, но никой и дума не обелва за този тунел. По информация на различни медии тунелът ще е готов в края на 2014г.
131
1
 
10
 
! Отговори
до 132 преди 12 години
МНОГО СИ ПРАВ. Сега има да видим каквото още не сме видели. Не може да са толкова прости, че да не разбират, че при повторна фалшификация на избори, нищо добро не им се пише. Затова за година и половина /колкото им остава до изборите/, ще бързат да откраднат каквото има още останало. Никой преди 10 години не би и помислил за БДЖ, но стана. Може би ПОЩИТЕ са наред. Но има закон, че са нераздържавяеми. Дали няма да променят закона? Всичко може да се очаква.
130
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо чакаха 2г ли - защото има президентски избори. Продадоха ни всичките, кой както можаха. За това и земеделците да не се оплакват- и техните гласове купиха с голословни обещания
129
2
 
19
 
! Отговори
до 127 преди 12 години
Там е работата. Няма да го продадат, ще го ПОДАРЯТ. Казваш 50 милиона. Б. Борисов даде на "Берое" Ст. Загора 20 000 000 лева. На футболен отбор. Какъв футбол е нашият? И какъв отбор е това? Горе-долу толкова ще е икономията и от пенсионната реформа за цялата 2012-та година. За ГЕРБ е по-важно да се нахрантутят двайсетина ритнитопковци, от съдбата на хиляди възрастни хора. ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е ПОЗОР ЗА РОДИНАТА НИ !
128
5
 
5
 
! Отговори
Лъчо Мозъчния преди 12 години
И кво като ревете? Ще ви мине. Голямо чудо. Аре бега, *** народ! Говедца и оФчици!
127
1
 
12
 
! Отговори
Ревльовци преди 12 години
Ставайте на въстание бре стига сте ревали тука, спукайте им задниците от бой иначе не става
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя защо ми прилича на ***? Вижте го на снимката - истински ***.
125
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако активите са около 300 мнл, я земат 50 млн, я не... Така се търгува с държавна собственост тука! Виж, комисионните са друга работа.
124
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ква отговорност ще носиш ве ***? Какавато носиха до сега останалите продажници - никва! Отговорност щел да носи рсбираш ли!!! Айде стига сте плакнали електората с хладка сапунена водичка!
123
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕЙ НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, НЕМА ТАКАВА ЛАКОМИЯ, НЕМА ТАКИВА ПРОСТОТИЯ, ЕЙ......
122
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
113- е много прав....няма такава държава...
121
0
 
11
 
! Отговори
Вълчи народ преди 12 години
Каква отговорност бре плъх всичко е на гърба на овчият народа , одговорноста когато ва видим всичките политически *** във ЗАТВОРА и пребити като кучета , всички правителства бяхя едно голямо зло но вие от погребална партия Гроб сте зло от ента степен. Но още малко тоя *** народ ще се събуди и ще стане вълчи народ и тогава дупе да ви е яко Жан Виденовият бунт ще изглежда като новогодишен празник спрямо това което чака вас. Насъбралите се 20 години гняв ще го отнесете вие.
120
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Московски отсече: Със сигурност продаваме "Товарни превози"Нищо ново. Нали за това беше всичко. Само във форумите на ДНЕС.БГ десетки хора предричаха точно това. Само едно не разбирам. Ако аз имам, да речем, два магазина. И двата губят, но единият лесно може да стане печеливш, а другият за да стане печеливш, трябва да вдигна много цените и не е ясно дали хората ще купуват от него. Разбира се, че ще се отърва от рисковият и ще направя другият печеливш. Какво прави БДЖ м момента? Продава перспективните "товарни превози" и остава с "пътнически превози". Изводът се налага от сам: НЯКОЙ СИ Е ХАРЕСАЛ ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ !!!!!Този "някой" е много силен в държавата човек. Но не силен като заеман пост, а силен с много пари. И друго крайно любопитно - това ръководство на БДЖ и Московски в това число, след продажбата /разбирай подаръка/ на какво ще останат шефове? Още един извод - рушветът, който ще вземат под масата е толкова голям, че те пет пари не дават какво ще стане с "Пътнически превози", нито с персонала, нито пък със самите пътници. Тия категории не са милионери, не са от тяхната среда, това са ***, т.е. бачкатори и те са най-малко хората с които ще се съобразяват. Между другото, да поздравим г-н Московски с празника - днес е световният ден против корупцията.
119
0
 
12
 
! Отговори
Golden Eagle преди 12 години
До 115И при предишните и при сегашните влаковете се спират(спираха). С какво сегашните се различават от предишните? За това се знае от години- и от началници, и от транспортна полиция, и от политици ако щете. Въпросът е какво се направи по въпроса? Или по- точно защо нищо не се (на)прави?Така че оправдания от типа "предишните" или "работниците", няма как да минат.
118
1
 
29
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
*** *** са тези от ГЕРБ!
117
1
 
9
 
! Отговори
цар Киро преди 12 години
Машала тия линии дето ша закрият що вторични ще има................