Московски отсече: Със сигурност продаваме "Товарни превози"

Министърът не пожела да спомене цена, пазарът щял да каже
162
Московски отсече: Със сигурност продаваме "Товарни превози"
Снимка: БТА

"Със сигурност ще продадем "Товарни превози” и аз нося отговорност за това“, категоричен бе министърът на транспорта Ивайло Московски по време на брифинг в парламента.

Той не пожела да говори за конкретна сума, като отбеляза, че в момента се прави анализ. По думите на Московски активите на "Товарни превози" са за около 300 млн. - 320 млн. лв.

"Дали пазарът ще одобри това и накъде ще отиде цената, не мога да кажа", отчете министърът.
 
Той допълни, че "Товарни превози” са минимално засегнати от стачката, защото товарите се движат предимно в нощните часове.

Московски изчисли, че до началото на стачката дружеството „Товарни превози“ е на загуба между 4 и 5 милиона лева.

"Миналата година дружеството въобще не беше преструктурирано. Единствените по-големи суми, които преминават в БДЖ, това е държавната субсидия", посочи Московски и заяви, че не приема обвиненията на синдикатите, че е ликвидатор на БДЖ.

"Моят кабинет е отворен по всяко време. Когато имат нещо ново да кажат – да заповядат", заяви Ивайло Московски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
20
 
! Отговори
ема пийл преди 12 години
В цял свят пътническите железопътни превози са социална услуга, а товарните компенсират с доходи, а какво става у нас? Продадоха Енергото /навсякъде е държавен монопол/, съсипаха Балкан, сега е ред на БДЖ - всяко едно правителство в България през последните 22 години се отчита с някакви потресаващи действия...И какво го грее народа, че някой си се изживява като "носещ отговорност".
115
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като ликвидират БДЖ, *** няма да се возят.
114
0
 
10
 
! Отговори
Хер Фликъ преди 12 години
22 год реформи(крадене и рушене)От тоалетна правят ***.
113
6
 
3
 
! Отговори
До анонимния 110 преди 12 години
Ако предишните искаха да спасят БДЖ от фалит нямаше да допуснат на 20 км от София влака да спира там където го чакат двайсетина *** каруци и след това да потегли опразнен.Това са го знаели работниците и началниците им но парата им запушвала устата.
112
1
 
20
 
! Отговори
Е...а си мам...та преди 12 години
През турско бе създадена железницата,преживя няколко войни,но на алчни управници-мафиоти ще се даде!
111
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВМЕСТО ДА СЕ ВАЙКАТЕ ПО ФОРУМИТЕ, ИДВАЙТЕ НА СТАЧКИТЕ И ДА ПОДКРЕПИМ БДЖ, ЗАЩОТО СМЕ ПЪРВАТА ДЪРЖАВА С УМИШЛЕНО ЗАКРИТА ОТ САМАТА ДЪРЖАВА ЖЕЛЕЗНИЦА.ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОВА ГЕРБ-ОВО ЗАГРОБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ?ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО!
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Продават Товарни в пакет с НКЖИ за няколко милиона, а Пътнически за 1 лв. и частника да се оправя както може.
109
1
 
18
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Продавате или "дарявате" товарни превози на ваши партньори? Като ги дарите товарни превози какво ще плащат на НКЖИ за ползването на релси, електрозахранване, гари и пр??? Като разделите товарни от пътнически превози, последните за колко време ще фалират? Ще останем ли единствената държава в Европа без ЖП транспорт?
108
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако сегашните искаха да спасяват БДЖ от фалит, щяха още през 2009 да се заемат. Щяха още тогава да потърсят сметка на онези, които разграбиха компанията. Но не би.
107
14
 
4
 
! Отговори
.................... преди 12 години
БДЖ е започнала да трупа дългове още от 1994 година. От тогава компанията умишлено е водена към фалит от всички управляващи. Срещу тях трябва да ревете, а не срещу сегашните, на които се падна тежката задача да спасяват компанията от фалит.
106
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БДЖ си отива, Московски си отива, България си отива, Борисов и всичките комунисти си отиват. И проблемите са решени.
105
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя на снимката *** ли,нещо много гледжосан ми се види,а ако е и айдук като оня *** гаргамел...
104
2
 
8
 
! Отговори
граничеща с несигурн преди 12 години
Московски отсече: С граничеща с несигурността сигурност продаваме "Товарни превози"
103
1
 
19
 
! Отговори
столипиновски преди 12 години
Какво по-голямо доказателство за това , че сме интегрирали ромите от този породист екземпляр на снимката? Освен всичкод руго той е също толкова умен като събратята си. За всичкото време начело на министерството само повтаря като папагал това, което му казват. "БДЖ е в технически, фалит, БДЖ е в технически фалит... и т.н." ами закрийте я ако ви стиска бе! То и без друго началника му е на път да закрие България, та какво о става за някакво си БДЖ , важно е да си носят новите костюмчета и това е
102
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странното е, че през последните 2 години положението в БДЖ бе държано в абсолютна тишина. Защо от ГЕРБ не се разровиха още като дойдоха на власт в кашата на БДЖ? Защо чакаха 2 години да минат и да се стигне до сегашните стачки и фалит?
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е, братче, тебе затова те сложиха там и държавата да потъва - далаверата трябва да върви!Тоя, който се натиска защо само "товарни", да му сурнат и "пътнически" превози та да види откъде извира бензина!
100
7
 
6
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
...ЛИПСВАЩИТЕ ВОГАНИ СА СИ В БЪЛГАРИЯ!СТИГА ГЛУПОСТИ...ВАГОНИТЕ ОЩЕ СТОЯТ ПО БОРСИ И МАГАЗИНИ ЗА ...ХЛАДИЛНИ ПЛОЩИ И ПАВИЛИОНИ!ДРУГА ЧАСТ СА НАРЯЗАНИ ЗА СКРАП , ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПАРТИЙНИ НУЖДИ И КАМПАНИИ...КАТО ИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ НА ГОЦЕ!ИЗТОЧВАНЕТО НА БДЖ--НЕ Е ОТ ВЧЕРА И ДНЕС.....!ИЗТОЧВАНИ СА ПАРИ ОТ БДЖ И ЗА СИНДИКАЛНИ НУЖДИ!!!ИСКАТЕ ЛИ ФАКТИ И ДОКУМЕНТИ..?
99
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дори Московски да подаде оставка, на негово място ще дойде друг(пореден) безделник с вързани ръце.
98
2
 
16
 
! Отговори
Golden Eagle преди 12 години
Каква отговорност ще поемете, господин Московски? Най- вероятно като всички до сега- политическа- демек безотговорност. Това, което се планира да се направи е равносилно на национално предателство. Бог да ни е на помощ!
97
1
 
23
 
! Отговори
да наваксаме преди 12 години
ББ на събрание им беше казал че за 4 години трябва да вземат толкова колкото другите са взели за 20. А честито