Не съм убил Яна, изобщо не я познавам!

Пламен Трифонов твърди, че обвинението срещу него е манипулация
Обновена: 4 яну 2012 15:15 | 4 яну 2012 13:48,
66
Не съм убил Яна, изобщо не я познавам!
Пламен Трифонов. Снимка: Булфото

Единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева в Борисовата градина - Пламен Трифонов, възнамерява да съди свидетелите по делото срещу него, обяви той в интервю за bTV.

Трифонов твърди, че е невинен и не познава момичето. Обвинението срещу него било манипулация, а задържането му било заради предубеденост и с цел да се удовлетвори общественото мнение.

Яна беше открита мъртва на 10 юли 2011 г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.

До момента единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева е Пламен Трифонов. Софийският апелативен съд обаче го пусна от ареста с мярка подписка поради липса на доказателства.

Трифонов твърди, че във фаталната нощ не е бил в Борисовата градина.

"Тогава бях в Докторската градина, върнахме бутилките и се прибрахме в Сухата река. Имайки предвид телефона ми, няма как клетката ми да бъде в Сухата река, а в същото време да бъда в Борисовата градина", категоричен е Пламен.

Една от основните улики срещу него е, че на местопрестъплението са открити косми, чиято морфология прилича на тези на Трифонов.

Още по темата

Пламен сега обясни, че доброволно е дал на властите свои косми, за да ги сверят с намерените на мястото на убийството. Пламен си обяснява наличието на негови косми в Борисовата градина единствено с умишлена подмяна.

Все още разследващите чакат ДНК експертиза, която трябва да покаже дали космите са на Пламен Трифонов.

"Никога не съм познавал Яна. Изказвам дълбоки съболезнования към нейното семейство. Аз обаче не само, че нямам допирателни с момичето, но няма какво да кажа изобщо. Не веднъж съм казвал, че това е невероятно трагедия и час по-скоро трябва да се реши случаят, не само защото съм пряко заинтересован, а защото трябва истината да възтържествува", убеден е Трифонов.

Относно показанията на майка му, че е той е бил видимо изнервен в нощта на убийството, Пламен беше категоричен, че тя не е казала такова нещо и това било "инсинуация" на МВР.

Трифонов заяви още, че вярва в българския съд и в крайна сметка ще надделее мнението, че обвинението срещу него е манипулация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
mitko преди 12 години
koi znai koe deputatsko sinche go e naprailo i sq topqt nevinnite hora za greshkite na drugite.Pak ako go opravdai syda znaete li kak moje toi da gi osudi.Boiko *** nqma da ti mine nomera carvyl
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
я като сте толкова "компетентни" кажете"Все още разследващите чакат ДНК експертиза, която трябва да покаже дали космите са на Пламен Трифонов."колко време се прави ДНК експертиза?малее гидикалпазани недни!
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 23ами като няма риба и раците са риба.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както винаги немогат да хванат истинският виновник и за да приключат случая преписват вината на друг!!! Това е България корумпирана държава!
21
4
 
49
 
! Отговори
поредната жертва преди 12 години
Аз мисля, че Трифонов е поредната жертва на нашето правосъдие, видяхме какво стана с Л. Колев, въпреки че не е той убиуца на сестрите. Този човечец Трифонов е на мушката, защото няма друг по-подходящ, който да отърве истенския убиец и това е Н. Русенов. И това е ясно като бял ден, но защо ли всичко искат да потулят и прехвърлят вината на Трифонов, всичко е нагласено. Още като започна издирването на Русенов, тогава някой му е дал акъл как да постъпи и да се върне в България. Кои са приятелите му
20
6
 
13
 
! Отговори
qze преди 12 години
не знам защо почти всички пишещи тук приемат, че е невинен, може и да е той а може и да не е. тук всеки е готов да повярва на приказките на "бедния" човек
19
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека да се направи следствен експеримент с един клошар (на същата възраст като заподозряния) който се рови по *** и събира бутилки цял ден, дали ще има сили да изнасилва и да души към полунощ???
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали и тоя не е набеден, както арестуваните за палежите на колите? За успокояване на обществото и приключване на следствие, което е ясно, че не могат да решат.
17
43
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
18 ДЕНА ОСТАВАТ ДО ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО.18 ДЕНА ОСТАВАТ ДО ГОЛЕМИЯ ШУТ КОЙТО ЩЕ БИЕ ПЛЕВНЕЛИЕВ НА ГОЦЕ-АГЕНТА
16
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие сте животни! По-добре помълчете за мъртвите без значение, ей така от човещина, ако искате и свещ запалете вместо да търкате клавишите и да дъвчете хората все едно са дъвки за 5 ст. Живота е нещо ценно, уважавайте Вашия и на другите , а когато няма живот има тишина. Нека Яна почива в мир, нека намерят убиеца и нека въпреки всичко ние да бъдем наистина по-смирени и добри занапред, а не това да е само пожелание за празниците!
15
7
 
8
 
! Отговори
с. преди 12 години
Какво ще рече затънтено място!?Те са пили по поляните на Борисовата градина!Вечер там е тъмно като в ада!Няма никакво осветление и могат да се случат всякакви неща без да види никой!Това,че е намерена зад някакъв храст не означава нищо!Във високата трева на 2-3 метра от алеята много трудно ще видиш нещо!Повечето хора вървят само по алеите!А косъм може да е паднал върху нея часове преди убийството и там да си е останал!Стига глупости!
14
6
 
12
 
! Отговори
ммм до 13 преди 12 години
Наясно съм какво става на такива купони, но тя не е изнасилена насред купона, а в затънтено място. Така че... филмите дето ги разказваш са далеко от реалността. Дори и да и се е закачил един косъм от някого с когото са пили - след това влачене до тъмното място, едно на милиард е да е останал материал от случаен човек, който не е имал нищо с нея. А и след намерения друг материал - много лесно се доказва невинността в такъв случай на този, от когото е паднал един косъм.
13
13
 
28
 
! Отговори
с.до 10 преди 12 години
Баце,ти изобщо наясно ли си какво се случва по метъл концерти!То е било наливане,пушене на джоинт и така нататък!Тоя пич не е знаел къде е,а какво остава за ясни спомени!Най-вероятно мацката е правила секс с няколко души!Неслучайно върху нея има биологичен материал от няколко различни източника!Ако съм бил по случайност до нея на поляната и сме пили бира и съм с дълга коса като всеки уважаващ себе си метъл нищо чудно да е паднал косъм!Това не ме прави убиец!
12
1
 
46
 
! Отговори
to преди 12 години
Момичето е било изнасилено. Намерен е биологичен материал. А, този, който е имал сексуални отношения с нея веднага избяга в Румъния. Разбра, че няма как да се укрие, а и няма пари да остане там и реши да се спаси чрез Карбовски. А този Карбовски пък заради рейтинга се направи на съдия и медийно го изкара невинен. Има веществени доказателства, има признал се ... защо се мотат толкова с разни клошари? Защо съдии, прокурори и адвокати изобщо взимат заплати, без свършена работа.
11
31
 
24
 
! Отговори
с. преди 12 години
Абе по една случайност имам впечатления!Съжалявам,че ще бъда леко груб,но общо взето става въпрос за поредната провинциална кифла,която е дошла в София и възползвайки се от анонимността на големия град се е отдала на безчинства!Каквато и да е била обаче никой не заслужава да умре така!Но от друга страна цялата тая сапунена опера вече взе да писва!Ясно е,че след концерта е паднало яко поркане в лятната нощ със случайна компания и ще е адски трудно да се хване истинския убиец!
10
8
 
11
 
! Отговори
ммм преди 12 години
Е нали уж се уплашил, понеже бил с нея и я познал по телевизията, та затова избягал в Гърция... Един път едно, сега друго.... Ако е невинен - нека го оправдаят, но ако е виновен... редно е да си получи това, което му се полага. Дано не е поредната изкупителна жертва, за прах в очите на хората, че видите ли - престъпниците ги ловим без проблем. Но наистина много разминаване от първоначалните думи и данни и сегашните такива.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно ми е как така коментирате, без да познавате, да не говорим, че и Вие имате дъщери, сестри, майки и приятелки съответно? Как така без да се търси и намира истината вземате позиция? Толкова ли е евтин живота за вас ?
8
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички съдии са за затвора.А ГОЦЕ и ТРАКТОРА да ги поведат натам.
7
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОЦЕВИЯ СЪД Е КАТО БАЩА И МАЙКА ЗА ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ И УБИЙЦИ----ГЕРОИТЕ НА БСП.
6
3
 
32
 
! Отговори
Бъни преди 12 години
Тоя е същия клетник като Лазър Колев и сестри Белнеиски . Нашият съд съди колкото да си взимат заплатите и рошветите . Едвали ще има възмездие времето потулва и лекува . Само родителите на момието ще умират с всеки празник на който ще ходят на църкава и на гробът и .Дано вдянете че 22 г ви мотаят както преди така и сега . По-скапано правосъдие от нашето може би има в банановите държави .