Не съм убил Яна, изобщо не я познавам!

Пламен Трифонов твърди, че обвинението срещу него е манипулация
Обновена: 4 яну 2012 15:15 | 4 яну 2012 13:48,
66
Не съм убил Яна, изобщо не я познавам!
Пламен Трифонов. Снимка: Булфото

Единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева в Борисовата градина - Пламен Трифонов, възнамерява да съди свидетелите по делото срещу него, обяви той в интервю за bTV.

Трифонов твърди, че е невинен и не познава момичето. Обвинението срещу него било манипулация, а задържането му било заради предубеденост и с цел да се удовлетвори общественото мнение.

Яна беше открита мъртва на 10 юли 2011 г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.

До момента единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева е Пламен Трифонов. Софийският апелативен съд обаче го пусна от ареста с мярка подписка поради липса на доказателства.

Трифонов твърди, че във фаталната нощ не е бил в Борисовата градина.

"Тогава бях в Докторската градина, върнахме бутилките и се прибрахме в Сухата река. Имайки предвид телефона ми, няма как клетката ми да бъде в Сухата река, а в същото време да бъда в Борисовата градина", категоричен е Пламен.

Една от основните улики срещу него е, че на местопрестъплението са открити косми, чиято морфология прилича на тези на Трифонов.

Още по темата

Пламен сега обясни, че доброволно е дал на властите свои косми, за да ги сверят с намерените на мястото на убийството. Пламен си обяснява наличието на негови косми в Борисовата градина единствено с умишлена подмяна.

Все още разследващите чакат ДНК експертиза, която трябва да покаже дали космите са на Пламен Трифонов.

"Никога не съм познавал Яна. Изказвам дълбоки съболезнования към нейното семейство. Аз обаче не само, че нямам допирателни с момичето, но няма какво да кажа изобщо. Не веднъж съм казвал, че това е невероятно трагедия и час по-скоро трябва да се реши случаят, не само защото съм пряко заинтересован, а защото трябва истината да възтържествува", убеден е Трифонов.

Относно показанията на майка му, че е той е бил видимо изнервен в нощта на убийството, Пламен беше категоричен, че тя не е казала такова нещо и това било "инсинуация" на МВР.

Трифонов заяви още, че вярва в българския съд и в крайна сметка ще надделее мнението, че обвинението срещу него е манипулация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
22
 
! Отговори
РРР преди 12 години
Виждате и за пореден път в каква държава живеем! Убиеца който я е удушил Чеци дава показания след като се завърна от бягството си от съседна държава и го арестуваха за 5 часа само, че ни си спомня нищо и е бил надрусан и пиян. И че "майче" е дишала Яна като я е оставил да лежи на тревата.А на клошара били "намерили" косми до жертвата които "приличали" на неговите на външен вид(морфологично).А тоя Чеци го познавам донякъде и съм чувал от негови приятелки, че си пада по садо-мазо. Дали не е той а?
44
3
 
10
 
! Отговори
До 42 преди 12 години
Сигурно си прав! Ама да вземеш да обясниш как това свястно момиче спи по парковете пияно-заляно и прави секс из храсталаците?
43
0
 
2
 
! Отговори
prisuda преди 12 години
az kato edin spravedliv vodach i predstavitel na naroda bix arestuval i onq 4eci i toq i direkno rastrel da nqmam kolebaniq i savesta mi che sam dal pravda da bude chista i spokoina.
42
3
 
1
 
! Отговори
пожарникар секс симв преди 12 години
аве МВР то вие само меки китки ли сте много ви разкатават познавам я нея познавам само .......и....... ***... но не е това което си мислите. тя ме накара така да направя .я по сериозно ако обичате моля.
41
5
 
20
 
! Отговори
РРР преди 12 години
Хайде по-надолу в коментарите си да не описвате Яна като ку*ва, защото я познавах много добре и въобще не беше такава момичето. Лека и пръст! Бяха се разделили с приятеля си, който е и мой приятел Петко, от преди 4 месеца. И въобще не е наркоманка или алкохоличка както я описвате. Това, че тоя изверг Николай Руснов-Чеци е ял екстазита и и е дал да пие алкохол и се е възползвал после от не я прави леко момиче
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в България, всички престъпници, като ги вкарат в затвора са невинни, но за това за виновни и медиите, че им дават трибуна да си разправят глупостите
39
1
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
ами във ФБР ги правят най-бързо, за около 2 месеца, в случая тази я правят в Австриязащото в краткото си царуване като министър смешкото Михаил Миков затвори ДНК лабораторията в МВР, защо ли ?
38
0
 
27
 
! Отговори
РРР преди 12 години
Убиеца Чеци го оневиниха, защото е роднина на един бивш наш президент. Само затова, че избяга в Гърция след убийството се укриваше трябва да ви говори много. А и също, че след арестуването му на летището го задържаха за разпит само няколко часа и го пуснаха и оправдаха... А да не забравяме, че единствените му думи бяха: Ми, не помня нищо, бяхме яли хапове, бяхме пили много, не помня... Май правихме секс с нея ама не помня... После се събудих и не помня... Оставих я да спи, майче беше жива, ама..
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ZAMELE , BOKLUZI ... tova e BG. da go e--
36
0
 
20
 
! Отговори
and justice for all преди 12 години
Пак ли го мотаете тоя човек бе ? Не разбрахте ли ,че е лъжливата , бягаща зад граница, спяща с непознати в парка , надрусана *** - Чеци???
35
0
 
4
 
! Отговори
lainomet преди 12 години
Друго каза при Карбофски. Виновен е Смъртна
34
2
 
8
 
! Отговори
лошоТията преди 12 години
Била ли е чушката вътре? Била е!!! Виновен!!!
33
0
 
44
 
! Отговори
ева преди 12 години
Чеци го пуснаха. Макар, че си призна, че познава момичето и отпреди, че цяла вечер са пили и са се друсали заедно, че са правили секс, че е заспал до нея и като се събудил просто си тръгнал, за да не я събуди.Че и в Гърция заминал бързо-бързо. И това всичко го разказа по телевизията. На мен той ми се струва по-съмнителен, но щом съдът казва трябва да му вярваме хахахахахаха, ей, тва е Бг
32
0
 
32
 
! Отговори
Берлин преди 12 години
На базата на това, което прочетох и чух по случая, мисля, че Чеци е извършителят.
31
1
 
4
 
! Отговори
mitko преди 12 години
s pari vsichko stava 4oveka vryshtal butilki za hlqb te go izkaraha ubiec da e*a toz CVETANOV nqma li malko suvest
30
1
 
11
 
! Отговори
do 18 преди 12 години
*** да се прегледаш!По темата: По всичко личи, че този е избран да отърве кожата на истинкия убиец.
29
0
 
4
 
! Отговори
ASD преди 12 години
v bulgaria vsichko e vuzmojno ako ne si q poznaval shte se zapoznaete
28
0
 
0
 
! Отговори
mitko преди 12 години
UJI po princip si prav/a na men mi prilicha i na pedofil :)
27
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Онази *** Русинов е виновен. Няма такава нагла ***!
26
11
 
5
 
! Отговори
UJI преди 12 години
Абе кой нормален човек (ками ли депутатско синче) ще спи по шубраците за да спи една продавачка. В случая този на снимката си мисля че е главния учасктинк.