Критиките към полицията са неоснователни, резултати има

Полицейските синдикати със специална декларация за случая "Мирослава"
Обновена: 16 яну 2012 17:39 | 16 яну 2012 17:38, Красимир Ангелов
248
Критиките към полицията са неоснователни, резултати има
Снимка: Архив Булфото

"От името на нашите колеги изразяваме своето дълбоко възмущение и несъгласие с елементаризма, с който се подхожда и меко казано нетолерантното отношение, на което се подлагат служителите в системата на МВР, въпреки постигнатите положителни резултати в борбата с престъпността през последните няколко години".

Това се казва в специална декларация на Синдиката на служителите в МВР и Националния полицейски синдикат разпространени до медиите по повод реакциите в медиите и обществото след  убийството на Мирослава от Перник.

"Считаме, че денонощния труд на всички служители в МВР е подложен на неоснователна критика и оценка, която не почива на обективните резултати от дейността и създава невярна представа за работата на редовия състав", категорични са полицейските синдикати.

Те посочват, че "медийното принизяване на същността и резултатите от полицейската дейност по разкриването и разследването на подобни тежки престъпления действа негативно както върху отношението на гражданското общество, така и демотивиращо на всички полицейски служители."

Още по темата

В писмото синдикатите изразяват съболезнования към семейството на убитата Мирослава, но отчитат, че действията на полицейските служители в крайна сметка са дали своя резултат и извършителите на престъплението са разкрити.

"За нас, като служители и граждани, винаги е било и ще бъде водещо спазването на закоността и установения правов ред в страната и колкото и обществото да проявява чувствителност към едни или други противообществени прояви, ние стриктно ще се стремим да запазим конституционно установените граждански права и демократичните ценностти, които отличават съвременната правова държава от обществата, при които липсва държавност", завършва писмото на синдикалните организации в МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
21
 
! Отговори
до 131 преди 12 години
За полицаи които взема подкуп - смърт чрез разстрел (от военно полеви съд)!
108
3
 
14
 
! Отговори
Loverman преди 12 години
Ушеф, *** на метадон!
107
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България има симбиоза между политиците и полицията. На политиците им трябват некадърни ушевци които слушкат и папкат и са готови на всичко за да пазят властта от народната "любов". Обратно на некадъниците и *** им трябват такива политици които им дават сладка службица и една торба привилегии. Тези две касти не могат една без друга в този си вид. Лошото е че и двата "животински вида" са *** живеещи на наш гръб!
106
6
 
4
 
! Отговори
а 75% преди 12 години
от българите одобряват проучването за шистов газ, и пак същия процент са против и добре облечени в специални костюми ходят като смахнати от град на град да протестират, кой ли им плаща да ходят и да се обличат така:)))))
105
3
 
11
 
! Отговори
от днес преди 12 години
Ужас хора........Нашия вътрешен министър е вече само с 6 апартамента а не 7.....Ето това е министър на народа ни,а вие се чудете как да си платите консумативите......искахте нов морал- получихте го..........Цветан Цветанов тайно се отърва от един от 7- те си апартамента. Купувач на жилището в столичния квартал Дианабад е близка приятелка на семейството на вътрешния министър. Въпреки това обаче, Цветанови й продават панелния апартамент на доста солена цена.Бизнес дамата Генка Партениева плаща 123 хил. лева за наследственото жилище от бащата на Цветан Цветанов. Апартаментът доскоро беше обитаван от министъра и семейството му, но след като си купиха нов в кв. Изток на стойност 200 хил. лева, се преместиха в него. Продажбата на панелката в Дианабад е повече от изгодна за Цветанов. Вместо 600 евро за кв.метър, вицепремиерът го изтъргува за 740 евро.Семейството на вътрешния министър живее доста нашироко и троши хиляди левове за екзотични екскурзии в чужбина. Вицепремиерът води съпругата си и децата по няколко пъти годишно зад граница.Почивките на Цветанови в чужбина през последните пет години са стрували около 200 хил. лева, сочи данъчната декларация на вътрешния министър. Цветан Цветанов е пътувал зад граница общо 34 пъти за собствена сметка.
104
2
 
4
 
! Отговори
до 126 преди 12 години
То кучето може и да е на някой *** ама нали някой трябва да му подаде следа за да души бе пич.Изобщо не съм фен на куките ама това че кучето е намерило само трупа е голяма простотия.Кучето е открило трупа защото е заведено а не е отишло само като доброволец.Определен е район,дадена му е следа и то е намерило...това го знае всеки кучкар и ловджия.
103
14
 
4
 
! Отговори
според преди 12 години
социологическите проучвания от януари,мисля ,че го има и в този сайт, само 19% не одобряват правителството и на тях БКП им е наредила да дежурят в интернет и да ръсят глупости по форумите, ама то вече от простоти до опростачване, по-големи и от на Мая Манолова,Антон Кутев ,*** Нинова и Петър Димитров взети заедно. Народът е умен.
102
3
 
21
 
! Отговори
АнтиКАТ преди 12 години
Всеки ден хиляди полицаи вземат милиони рушвети, използвайки служебното си положение и заплахите - резултат от неуредената ни правораздавателна система. Трябва да стане така: за подкуп, който дава - 5 год. минимум затвор, а който взема - 10 год.! Само голям кълъч и тежки присъди! Да се причисти тая ***! ... но тово са илюзии, защото няма бандит, който би се хванал сам себе си!
101
3
 
18
 
! Отговори
сашо преди 12 години
Боко Тиквата да си ходиии
100
2
 
4
 
! Отговори
Otgowor Do 103 преди 12 години
Kak, 6te widi6, kato xorata za patryl sa na minimym
99
2
 
4
 
! Отговори
koko преди 12 години
C-kata AMG li e ?
98
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-нормално нещо от това ТЪПИТЕ ЧЕНГЕТА да са *** няма...кой би изпълнявал заповеди безпреколсовно като кон с капаци...освен ТЪПО ***...МНОГО ТЪПО при това...дето НЕ МОЖЕ ДА МИСЛИ...
97
3
 
8
 
! Отговори
За 110 от 100 преди 12 години
Тебе са те ръбели и явно още те ръбят! Кучето не е полицейско, а на Планинската спасителна служба! Ти печелиш приза за най-тъпо парче!
96
3
 
5
 
! Отговори
Уточнение преди 12 години
За "Феликс Едмундович Дзержински"Болен от туберколоза и абсолютно безжалостен.Два пъти избягал от Сибир като революционер и решил, че заточението е бошлаф работа. Вече като шеф на разветката налага само смъртни присъди. Е това е...драги.
95
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР свещеното животно в държавата хрантутници и наглеци.
94
1
 
18
 
! Отговори
АнтиКАТ преди 12 години
Припомнете си Алековия "Бай ***" и историите за жандарми там, участието им в тогавашния живот в България и ще откриете, че нещата 100-120 год. по-късно не са мръднали! Полицаите са си все същите ***, зли, необразовани ***...???
93
1
 
15
 
! Отговори
АКАМ БАВНО преди 12 години
ТЕЯ СИНДИКАТИ И СИНДИКАЛНИ ЛИДЕРИ СА ЕВТИНИ *** , САМО ПУСКАТ ДЕКЛАРАЦИЙКИ И ТОВА Е , КЕРВАНА СИ ВЪРВИ... ОБИКНОВЕННИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ГО ДУХАТ, СТАРИТЕ С ГОЛЕМИТЕ ПАГОНИ СА СИ МАФИОТИ ОТ-ДО, НАЧАЛНИЦИТЕ ВЪОБЩЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ТЯХ.. И ТАКА ДЕН СЛЕД ДЕН, РЕФОРМАТА В МВР ПАК Е НА КНИГА, БИВШИТЕ КОМУНИСТИ И АГЕНТИ СЕГА ПАК РЪКОВОДЯТ И ТАКА ДЕН СЛЕД ДЕН, *** Е ПЪЛЕН И ВСИЧКИ ГО ВИЖДАТ
92
1
 
20
 
! Отговори
до 103 преди 12 години
Протягат се по кръстовищата с хранилката в ръка и питат "сега кво праим" вместо да ловят престъпници. Ако ги потърсиш с оплакване за кражба въпросът се видоизменя в "ми са кво да напраиме не сте само вий"
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не виждате ли, че полицията работи успешно! Това е петият труп откопан в района! ...Хората в пернишкото село Планиница не се учудват от вестта, че в землището им бе открито тялото на убитата Мирослава. Тук често заравят трупове. Това е петият, обяснява Ивайло от местната ловна дружинка, пише "24 часа". Там е била заровена и една от жертвите на серийния убиец Станислав Ангелов-Сиси...Да пожелаем и занапред все нови и нови трупове да бъдат откопавани от славните полицаи!
90
3
 
5
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
И 93-94 имаше полицаи това че тебе те е страх си е твой проблем а не щеш ли 60 000 полицаи групово да те изнасилят