Критиките към полицията са неоснователни, резултати има

Полицейските синдикати със специална декларация за случая "Мирослава"
Обновена: 16 яну 2012 17:39 | 16 яну 2012 17:38, Красимир Ангелов
248
Критиките към полицията са неоснователни, резултати има
Снимка: Архив Булфото

"От името на нашите колеги изразяваме своето дълбоко възмущение и несъгласие с елементаризма, с който се подхожда и меко казано нетолерантното отношение, на което се подлагат служителите в системата на МВР, въпреки постигнатите положителни резултати в борбата с престъпността през последните няколко години".

Това се казва в специална декларация на Синдиката на служителите в МВР и Националния полицейски синдикат разпространени до медиите по повод реакциите в медиите и обществото след  убийството на Мирослава от Перник.

"Считаме, че денонощния труд на всички служители в МВР е подложен на неоснователна критика и оценка, която не почива на обективните резултати от дейността и създава невярна представа за работата на редовия състав", категорични са полицейските синдикати.

Те посочват, че "медийното принизяване на същността и резултатите от полицейската дейност по разкриването и разследването на подобни тежки престъпления действа негативно както върху отношението на гражданското общество, така и демотивиращо на всички полицейски служители."

Още по темата

В писмото синдикатите изразяват съболезнования към семейството на убитата Мирослава, но отчитат, че действията на полицейските служители в крайна сметка са дали своя резултат и извършителите на престъплението са разкрити.

"За нас, като служители и граждани, винаги е било и ще бъде водещо спазването на закоността и установения правов ред в страната и колкото и обществото да проявява чувствителност към едни или други противообществени прояви, ние стриктно ще се стремим да запазим конституционно установените граждански права и демократичните ценностти, които отличават съвременната правова държава от обществата, при които липсва държавност", завършва писмото на синдикалните организации в МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
10
 
! Отговори
замислящ преди 12 години
Не е много трудно да се досетим,че става разчистване на сметки! Ясно е, че в полицията,както и навсякъде другаде, има големи нередности! Не е честно върху убийството на едно дете някои да градят кариера! Не е честно народът ни да няма вяра и опора в нищо! Прави са пишещите по-долу- в нито една държава това няма да се случи- убийства има,но убийствена небрежност няма! А в Китай- о,четете повече за тази страна, а и за другите азиатски, за да разберете за какво иде реч! Редът е установен, съблюдава
128
1
 
4
 
! Отговори
Sony преди 12 години
A taka bravo na vsichkite:))))
127
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя с главните букви си пише нещо си и после си отговаря сам
126
3
 
14
 
! Отговори
КитаецЪт преди 12 години
Ако полицаят е китаец, то вероятността да се наака пред нашите мутри и бандити е нищожна, дори нулева. Китайците знаят карате, кунг-фу и т.н. Ще ни излязат евтино, по 700-800 лв. парчето. Допълнително ще намалее рязко "уличната превъзходна" порода. Няма нужда и от преводач на рапортите им, чичо Сам и Гугъл са се погрижили. Изобщо идеята да внесем китайци полицаи е съвсем нелоша...Дянков би подкрепил на 99%, но Цв.Цв. ще му е трудно да си върти бизнеса чрез китайците, така че "а, дано, но надали"
125
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сещам се за една стара българска пословица-"Рибата се вмирисва откъм главата"
124
2
 
14
 
! Отговори
fori преди 12 години
живеявмалкоселодоДрагоман,всякавечерсенапиватвкръчмата,иследтовасекачватпоколите,полицайикатаджийсъмвиждал2или3пътизаседемтегодиниоткактосъмтук
123
10
 
5
 
! Отговори
до 150 преди 12 години
да МИ *** *** БЕ ***!КОЙ СИ ТИ ТА ДА ИСКАШ НЕЩО БЕ????ЛАПАЙ И СЕ ПОТАПЯЙ :)
122
2
 
14
 
! Отговори
КитаецЪт преди 12 години
В Китай например, никога няма как да да стане заподозрения да го водят у дома, за да отключи да не писка алармата, с белезници на ръцете отпред и да го пуснат до тоалетната. В Китай полицията сама щеше да си отключи, а алармата кучета я яли (ако има изобщо кучета!). Също така китайци полицаи на служба у нас не биха завели убиеца по този начин в дома му, но нашите полицаи са свръх-интеУегентни и залаган на овчедушието и простотията ни! Те ни лъжат, ние цъкаме и им "вЕрваме"... а 1 дете го няма!!!
121
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И НЕ МОЖЕ ЗАРАДИ НЕКАДЪРНИЯ ЦЕЦО КРАДЕЦО, КОЙТО НЕ ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ В ПОЛИЦИЯТА, ОСВЕН ДА СЕ ПРАВИ НА МИНИСТЪР, ДА СЕ ОБОБЩАВА ЗА ВСИЧКИ ПОЛИЦАИ ОТ КАРИЕРАТА, КОИТО СА НАЯСНО С ТЪНКОСТИТЕ НА ЗАНАЯТА. ТОЗИ УДАР ВЪРХУ ПОЛИЦИЯТА Е НАЙ- СЪКРУШИТЕЛНИЯ, ЗАЩОТО ОСВЕН ЧЕ СА НЕКАДЪРНИ, МЕЖДУ ПОВЕЧЕТО ПОЛИЦАИ И БАНДИТИТЕ НЯМА РАЗЛИКА. БЪЛГАРИНЪТ НЕ ВЯРВА НА ПОЛИЦИЯТА, ЗАЩОТО ТЯ ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСИТЕ НА МАФОТИТЕ И БАНДИТИТЕ.
120
2
 
24
 
! Отговори
МВР ПРЕЧИТЕ НА БГ преди 12 години
ИСКАМЕ МАСОВИ СЪКРАЩЕНИЯ И РЕФОРМИ В МВР-В МОМЕНТА ПОЛИЦИЯТА ТЕЖИ КАТО ВОДЕНИЧЕН КАМЪК НА БЪЛГАРИЯ!
119
2
 
20
 
! Отговори
КитаецЪт преди 12 години
Единствения начин да се отървем от корумпираните *** от КАТ и МВР е да си внесем китайци за полицаи. Хем като пчелички ще си гледат работата, хем няма да се забъркват в корупция, а 700-800 лв. заплата в Китай ще им стига за да живеят охолно...
118
5
 
20
 
! Отговори
ММ-ДАА преди 12 години
КОИ ПОЛИЦЕЙСКИ СИНДИКАТИ. КАЗИОННИТЕ, ВЕРНИТЕ НА БОКО И ЦЕЦО МУ. ТЕ ЛИ СЕ ВЪЗМУЩАВАТ. А КАКВО ПРАВИХА 2 МЕСЕЦА, ОСВЕН ДА УНИЖАВАТ И ОБИЖДАТ СЕМЕЙСТВОТО. ЧЕ И НЕДОВОЛНИ, КОГАТО СПРАВЕДЛИВО ЦЕЛОКУПНИЯ НАРОД Е НЕДОВОЛЕН ОТ БЕЗХАБЕРИЕТО И НЕКАДЪРНОСТТА ИМ. КАКВА НАГЛОСТ. ОСВЕН ДА ДЕМОНСТРИРАТ И УПРАЖНЯВАТ НАСИЛИЕ, ЧЕ И ДА СЕ СНИМАТ ЗА СПОМЕН ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ. ОТГОВОРНОСТТА ЗА ВСИЧКИ ПОЛИЦЕЙСКИ БЕЗОБРАЗИЯ СЕ НОСЯТ ФИЗКУЛТУРНИКА ЦЕЦО КРАДЕЦО И БОЙКО МУ.
117
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Влизаме с чест и достойнство в жилище на заподозрян. Никоя институция не казва има ли разрешение, кой го е дал, ако има, как се изпълнява и в крайна сметка всичко се замъглявя за 250 000 евро. Те това, всички институции за да си поделят тази сума гаче са готови да клектнат на всичко!!! Криза , ема няма миза от Холандия и Англия.Никога нама да влезна в жилище без оперативно и охранително да е осигурено !!! Тоя сополанко с обицата-синдиката-павлов-пари, то момчето не знае, но слуша----
116
3
 
15
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Та какви успехи имат в борбата срещу престъпността. Да не са опазили Ангел от Киро *** или другото момче, което убиха пред погледа на полицаите. Да не са спрели разпространението на гадните китайски цигари без бандерол, или пък са спрели *** набези по градините на хората. Нима са спрели кражбите по жилищата или пък се отзовават веднага при сигнал за нападение. СРАМ И ПОЗОР СА ТЕЗИ МИЛИЦИОНЕРИ. Е могат да влезна погрешка и да те набият у дома, ама това не се брои.
115
4
 
25
 
! Отговори
Stefo преди 12 години
Полицаите са *** поне 90 % от тях.
114
3
 
14
 
! Отговори
морски преди 12 години
Това днешното не е полиция,някакви лиглъовци.Полицаите бяха полицаи при Тодор Живков.
113
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"въпреки постигнатите положителни резултати в борбата с престъпността" горенаписаното си е чешене на езици.
112
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милиционер да се наричам,първа радост е за мене.
111
2
 
20
 
! Отговори
132 стига простотии преди 12 години
60000 полицаи , една нива неможе да опазят от *** , за какво са толкова много като няма фаида от тях.Само ми бият агитки и пазят парламента ,а министър дето всеки ден му палеха по 5 коли в столицата и премиер дето дори не му пука какво говори ,няма какво да ги коментирам , то като гледам каква е полицията ни утре и тях ще отвлекът на почивка ще ги изпратят.
110
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
заглавието на Декларацията трябва да е МИЛИЦИОНЕРСКА НАГЛОСТ