КНСБ: Бедността в България е рекордна!

Инфлацията била с 1% по-висока от планирана в бюджета
Обновена: 17 яну 2012 16:05 | 17 яну 2012 16:05,
240
КНСБ: Бедността в България е рекордна!
Снимка: архив Булфото

В България бедността се увеличава, както в никоя друга страна в Европейския съюз, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според него правителството се е вкопчило във финансовата стабилност и бюджетния дефицит и не вижда, че българите обедняват все повече и повече.

Президентът на КНСБ цитира проучване на Евростат, според което 49,2% от населението на страната е в риск от бедност. Според Пламен Димитров това е абсолютен рекорд за страната ни.

Той отчете, че положението е най-лошо за най-бедните, тъй като тяхната потребителска кошница поскъпва най-бързо.

Димитров определи като основна причина за тези показатели бързото покачване на цените на храните, увеличението на природния газ и поскъпването на услугите в здравеопазването.

Президентът на КНСБ заяви още, че според него инфлацията в страната е била над планираната в бюджета.

"Нашите изчисления показват, че издръжката на живота и поскъпването, измерено през нея, е с процент повече от официалната статистика. 4,2 на сто е инфлацията за 2011 г. по данни на НСИ", каза Пламен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още по темата: бедностЕвростаткнсб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
3
 
28
 
! Отговори
много е тъжно преди 12 години
Много е тъжно да гледаш гладни хора които са прегъбени от труд а не от старост. Българите сме добри хора но системата и закона ни са несправедливи,Страната ни е пълна с *** броя на които расте застрашаващо. Тези хора не се раждат за да се трудят.Това е тяхната природа. Живеят от кражби, социални помощи и прекарват живота си на гърба на българския народ а най големия парадокс е че държавата им плаща за да се раждат.Не проумявам този абсурдизъм и дискриминация на своите хора !
178
1
 
16
 
! Отговори
ИВАН СОФИЯ преди 12 години
АЛО КНСБто И КАТО ОБЕДНЯВА НАРРОДА ВИЕ КАКВО ПРАВИТЕ САМО СТАТИСТИКА И С-----И НА БОКО И КО!НАЛИ ЩЯХТЕ ДА СТАЧКУВАТЕ ПРОТИВ ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА АМА МАЙ ВИ ЗАПУШИХА УСТИТЕ С НЕЩО С ПРОГРЕСИВНО УВЕЛИЧАВАЩ СЕ РАЗМЕР И МЛЪКНАХТЕ ДОВОЛНИ! ЗА ЖАЛОСТ В БЪЛГАРИЯ СИНДИКАТИТЕ СА НА СТРАНАТА НА РАБОТОДАТЕЛЯ А НЕ НА РАБОТНИКА!
177
6
 
7
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
До 205 братко българино докато хората като теб не се смирят и не забравят за алчността и егоизма,макар и трудно не напуснат черупката в която са се затворили мислейки само за себе си няма как да очакваме по добри дни за нашия народ..ЕДИНСТВО братя българи трябва да бъдем единни.Християнството е един от свещените символи на нашата култура и история никога не го забравяйте..Бъдете милосърдни и добри към ближните си и се ОБИЧАЙТЕ колкото може повече..Бог да пази България!!!
176
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 205Пенсиите са от осигуровките, които, ние работещите в България внасяме, а не от вие, които мислите само за вашето благоденствие. Ако сте българи, ще работите в и за България
175
4
 
27
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Какво да се очаква при правителство, което води война с частния бизнес, а се интересува единствено от благоденствието на чиновници, ушеви, *** и прочее паразитна ***, както и от собственото си забогатяване?
174
10
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
до 199 и 198Да, ходил съм в чужбина и знам какви са цените там и какви са тук. Хората, които там взимат 1500 евро заплата, живеят така, както тук живеят хората с 1300 лв. т.е. за един и същ стандарт на живот са необходими над два пъти повече пари. И между другото само храните на най- долните рафтове са по- евтини. А на най- долните рафтове се слагат само най- големите ***.
173
8
 
8
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
Братя българи заговорът срещу нас е от преди много векове..Ние сами сме си виновни за сегашното положение тъй като не спазваме завета на дедите ни..ЕДИНСТВО една дума е а означава толкова много..Колко от вас не са ходили на църква или от кога не са посещавали Божия Дом..Не говоря за свещениците оцапани с калта на егоизма и алчността..а за вас обикновенните хора..никога не забравяйте че ние единствени в целия свят говорим и до днес на Езика на Бога нашия български език е свещен!!!
172
3
 
26
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
до 186 колега не забравяй ,че тези които са навън изпращат милиони евро в БГ ТОВА СА ЧИСТИ ПАРИ ако не бяха те досега маика ти със сигурност дори пенсия нямаше да взима в БГ,близо 6% от БВП го правим ние емигрантите,а за връщане в БГ дори и за почивка повечето от нас не искат и да чуят.Молете се роднините ни в БГ да са живи за да ги спонсорираме та да има и за вас ,света е мултинационален всеки живее там кадето се чувства добре вие също имате избор ,явно на теб там ти е добре.Лека вечер.
171
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези "загрижените " от синдикатите какво са направили до сега,найвероятно са си увеличили заплатите и сега се правят на загрижени?
170
0
 
19
 
! Отговори
иво преди 12 години
191,Просто пишеш глупости.Когато се прави подобен анализ, винаги се съпоставят доход -цени.Най бедните в Европа сме-това е истината.
169
3
 
26
 
! Отговори
do Венелин 191 преди 12 години
Бабичката на снимката едва ли е ходила някога в живота си на зимен курорт...И в МОЛ сигурно не е влизала...За вас хайдутите от ГЕРБ горивото може и да е евтино,ама за хора със заплата 500 лева е пладнешки грабеж.Като си решил да даваш за пример Германия и Австрия,защо не споменаваш какви са заплатите там?
168
3
 
13
 
! Отговори
до 191 преди 12 години
Ти в чужбина ходил ли си? И ако да кога последно? Я сметни 1.40-1.50 евро= на колко лева? Цените в хранителните магазини са със сигурност по-ниски от нашите. Не знам от коя планета падаш, ама определено не знаеш кво пишеш....
167
2
 
7
 
! Отговори
GLASUVAHTE ZA GERB? преди 12 години
PRODULJAVAITE DA GLASUVATE ZA TEZI MALOUMNICI BORISOV, CVETANOV I DQNKOV I 6TE VIDITE DE SERAT GLADNITE.TE NE SERAT NIKUDE!I 4AKAITE SVETLOTO BUDE6TE KOETO NI BE OBE6TAVANO OT VSI4KI DOSEGA.DOKATO VIE 4AKATE TE SI NAPULNIHA GU6ITE I NE RAZBRAHTE LI, 4E NE GI INTERESUVAT HORATA. NE RAZBRAHTE LI, 4E PREMIERA E BOLEN PSIHI4ESKI, SAMOZABRAVIL SE SAMO ZA 2G. I POLOVINA A SLED O6TE 2? NEKADURNOSTTA I EGOTO IM SA NEVEROQTNI!! I KOI IM VQRVA SE 4UDQ KATO FALITI ZALIVATA STRANATA, NQMA BIZNES I STANDART?
166
9
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
до РокоСамо *** и мързеливците ви избива на агресия. Хич не ми пука какво ти е мнението за мен. Живей си жалкия, мързелив живот и остави мислещите и предприемчиви хора като мен да просперираме. Побоищата си ги организира на село в дикотеката.
165
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работещи бедни. Умиращи от глад възрастни, болни и безработни - цели семейства.
164
26
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
до 185Кои цени са по- високи от европейските? Да не би нафтата за 2,65 ЛВ. да е по скъпа отколкото в Германия, Италия, Австрия и т.н. където е 1,40-1,50 ЕВРО? Единствено храната е на приблизително същите цени като в Европа, всичко останало е по- евтино. Преди празниците моловете се пръскаха по шевовете, а там надценките са доста по- високи. По Коледа и Нова година по пътищата беше ад защото БЕДНИТЕ българи си напълниха резервоарите със "скъпо" гориво и хукнаха по зимните курорти да празнува
163
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съвет: Всички със силна психика, помагайте на останалите около вас с оптимизъм, добри думи и внимание, било то и минимално. Не струва нищо освен добра воля.
162
3
 
11
 
! Отговори
Роко преди 12 години
До Венелин Ей *** как не си до мен сериозен аргумент ще ти дам че и *** ще те хареса
161
3
 
6
 
! Отговори
До 174 преди 12 години
Та Венелине, доволен ли си от аргументите. Тука ще те цитирам, че говриш пълни небивалици "наизуст без да знеш защо"!
160
4
 
10
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
Не подкрепям нашите братя българи които напуснаха България и отидоха да търсят щастието си другаде мислейки само за себе си и чакайки някак си някой ден всичко да се оправи и те да се върнат тук да си харчат евротата на спокойствие..ЕДИНСТВО братя българи това е ключът за нашето спасение и на нашата родина..Бог да пази България и дано ни помогне в борбата за освобождение от самите клетво престъпници които разсипаха нашата държава