КНСБ: Бедността в България е рекордна!

Инфлацията била с 1% по-висока от планирана в бюджета
Обновена: 17 яну 2012 16:05 | 17 яну 2012 16:05,
240
КНСБ: Бедността в България е рекордна!
Снимка: архив Булфото

В България бедността се увеличава, както в никоя друга страна в Европейския съюз, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според него правителството се е вкопчило във финансовата стабилност и бюджетния дефицит и не вижда, че българите обедняват все повече и повече.

Президентът на КНСБ цитира проучване на Евростат, според което 49,2% от населението на страната е в риск от бедност. Според Пламен Димитров това е абсолютен рекорд за страната ни.

Той отчете, че положението е най-лошо за най-бедните, тъй като тяхната потребителска кошница поскъпва най-бързо.

Димитров определи като основна причина за тези показатели бързото покачване на цените на храните, увеличението на природния газ и поскъпването на услугите в здравеопазването.

Президентът на КНСБ заяви още, че според него инфлацията в страната е била над планираната в бюджета.

"Нашите изчисления показват, че издръжката на живота и поскъпването, измерено през нея, е с процент повече от официалната статистика. 4,2 на сто е инфлацията за 2011 г. по данни на НСИ", каза Пламен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още по темата: бедностЕвростаткнсб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
7
 
! Отговори
ILUMINATI I MASONI преди 12 години
TOVA E CHISTA ISTINA,VMESTO OBACHE,GLEDAM PISALI..PISALI 155 CHOVEKA.,VMESTO DA PISHETE VZEMET VLEZTE VAV ZAMUNDA.NET ILI DRUG TORRENT I MALKO SE OBRAZOVAITE..SAMO SAS DOGADKI NESTAVA,,VAV MOMENTA VAV SVETOVEN MASHTAB SE PREMINAVA KAM T.NAR "NOV SVETOVEN RED" NA ILUMINATI..TAKA CHE VSICHKI KRIZI.,CENI,.RAZMIRICI.,SA MN DOBRE PREDVARITELNO PLANIRANI I SE PRAVQT SAS CEL -EDINSTVANO DA SE NAMALI VAV SVETOVEN MASHTAB NASELENIETO..KOITO IZDARJI,IZDARJI..TOVA E ISTINATA,IMA I MN DRUGI NESHTA,CHETETE
138
1
 
31
 
! Отговори
до 154 от 152 преди 12 години
Майка ми, бог да я прости беше диабетичка.Преди няколко години се повреди апаратчето за измерване на кръвната захар.Трябваше да чака един месец, за да се придвижат бумагите по бюрата, за да има ново.Един приятел на мой приятел донесе от Франция след три дни за 15(петнадесет) евро.Та такива работи...
137
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно куче живее по добре от един Българин.За какъв стандарт говорим за какви 5лв.България е пропаднала и бедна Държава с красива природа и крадливи политици. Хората са се овълчили и озверили ,да не говорим за морал и правила.
136
2
 
23
 
! Отговори
с.до 155 преди 12 години
Що не излезеш от София!?Навсякъде ли се прескачат юпита!?Лъскавите лимузини и хората,които описваш са 5% от населението!Перачи на пари,издънки на крадливи комунистически фамилии,техните любовници и слугите им,които понеже са големи юпита бачкат за по 2 бона и само стойките са им големи!Нали се сещаш!?
135
0
 
23
 
! Отговори
с. преди 12 години
Венелинчо,ти на глава ли си падал,баце!?Явно точно така е станало!Иначе,че в Бантустана е умирачка си е общоизвестен факт и само слепец или уствено увреден индивид може да твърди обратното!Тая държава ще я оправят две неща!Или най-накрая всички ще емигрират и територията ще бъде разпределена между съседите или кървава всеобхватна революция,която да измете плазмодиите,които ни докараха дотук!Мисля си,че всичките ограничения за работа в ЕС и САЩ са дело на нашето правителство!Никой няма да остане!
134
4
 
24
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 12 години
Според премиера - не са намалени доходите и не са увеличени данъците: А ИСТИНАТА Е: доходите неповишени; по-висока данъчна основа от там по-голяма сума за плащане, увеличаване на акцизите на горива, алкохол, цигари и козметика; по-високи цени на храните; по-висока такса доктор, по-високи цени на всички енергоносители, т.е. на фона на РЕАЛНОТО ОБЕДНЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО се получава РЕАЛНО ОБОГАТЯВАНЕ НА едрия бизнес и банките. бойко ТОВА Е ГЕНОЦИД СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ ТИ НАРОД!!! Абе къде са сърбите?
133
1
 
4
 
! Отговори
OBRAZOVAITE SE преди 12 години
TOVA E CHISTA ISTINA,VMESTO OBACHE,GLEDAM PISALI..PISALI 155 CHOVEKA.,VMESTO DA PISHETE VZEMET VLEZTE VAV ZAMUNDA.NET ILI DRUG TORRENT I MALKO SE OBRAZOVAITE..SAMO SAS DOGADKI NESTAVA,,VAV MOMENTA VAV SVETOVEN MASHTAB SE PREMINAVA KAM T.NAR "NOV SVETOVEN RED" NA ILUMINATI..TAKA CHE VSICHKI KRIZI.,CENI,.RAZMIRICI.,SA MN DOBRE PREDVARITELNO PLANIRANI I SE PRAVQT SAS CEL -EDINSTVANO DA SE NAMALI VAV SVETOVEN MASHTAB NASELENIETO..KOITO IZDARJI,IZDARJI..TOVA E ISTINATA,IMA I MN DRUGI NESHTA,CHETETE
132
0
 
22
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 152 - Да не говорим, че в България са били 11 деца с това заболяване, от които вече са останали само 6, едното е в чужбина, значи 5 дечица, за които държавата няма пари да отпусне за лечението им! Това е престъпление! Ами само това ли - ами парите, които държавата трябва да осигури и на други тежко болни хора и които се бавят с месеци; ами лекарствата, които са скъпи и които също трябва да бъдат осигурени от държавата? Колко животи са застрашени от незаинтересоваността на същата тази държава
131
0
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Политическият елит/всички, които се занимават с политика и професионално са ангажирани с нея/ носят отговорност за бъдещето, просперитета и благоденствието на нацията, независимо от доминиращата идеологическа догма марксизъм,неолиберализъм или неокенсианство. При условие, че този елит не се справя с тази задача, народа ги сменя и това е свързано с инстикта за оцеляване на нацията, историята го доказва, лошото е че това става трудно и не винаги мирно.
130
0
 
19
 
! Отговори
до Боко пържолата преди 12 години
Две деца с рядкото заболяване мукополизахаридоза са починали, съобщиха от Националния алианс на хората с редки болести. Това е едно от малкото редки заболявания, за които държавата от години отказва да поеме финансово лечението.От пет години родителите на деца със заболяването в България се борят да получат скъпоструващото лечение. Едно от семействата заминава за Гърция, за да може тамошното здравно министерство да покрие непосилните разходи за лечението на болестта.
129
2
 
25
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 130 - Венелинчо, ти в час ли си? Изобщо в България ли живееш? То бива, бива слепи и глухи хора за ставащото в държавата, но чак толкова! Мъчно ми е да гледам възрастни хора да броят стотинките в магазините, мъчно ми е да гледам млади хора, безработни, също да броят стотинките за да си планират месечните разходи; мъчно ми е, че българите станахме зъл и недобронамерен народ! Бяхме давани за пример за гостоприемни и винаги усмихнати хора, а вижте ни сега - всеки срещу всеки!
128
20
 
4
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Червените *** от КНСБ пак са се разлаяли нещо......
127
2
 
32
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Днес излязоха и данните на статистиката, на годишна база инфраструктурното строителство бележи спад от 16.3%!!! Абе какво става в България, бате Бойко по цял ден режи лентички, а накрая неговата гордост - инфраструктурата лети надолу. Май вече всички се убедиха, че царят наистина е гол!
126
0
 
27
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО,ПРЕДИ САМ ДА СИ БИЕШ КАМШИКА, ТА ЮРЪПАТА ДА ТИ РЕЧЕ КОНГРЕЙТ-СЮНЕТШЪН, СИ СВЪРШИ ТВОЯТА РАБОТА ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В РЪЦЕТЕ НА ГЕРБ!!! ОБАЧЕ, ХАЙДЕ ПРЕДИ ДА ОПРАВЯШ, ЮРЪПАТА (за едно кнгресюлейшън), ПОЧНИ ДА СПАЗВАШ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА. Вече никой не Ви пречи, та като европейци да публикувате СЪВМЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ на Парламента, Правителството и Президента, че С РАБОТНИТЕ ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИТЕ ПЛАНИРАНИ в бюджета за 2012г., ще започнете да спазвате "Харта за правата на човека", залегнала в Лисабонския договор и Конституцията:Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа. Какви са минималните ЧОВЕШКИ изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 298лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 692лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. С по-малко се извършва Национален геноцид...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2124лв., а средната заплата е само 640лв...Днес: - 70% от работещите (1.8 мил.) са Социални аутсайдери хора лишени от обществен живот, заради незаплатеният им труд, а те издържат 5.0 милиона Към тази цифра трябва да прибавим и 60% от пенсионерите - около 1.0 мил. Да не забравяме и около 0.7 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 298лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 6.7 милиона, а всичко това е:- Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека и е ГЕНОЦИД, който е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, ЗА КОЕТО НЯМА ДАВНОСТ!!!!- ОСТАВАТ ТИ 2 ГОДИНИ ДО РАИРАНИЯ ШАЕК
125
0
 
22
 
! Отговори
hui4o преди 12 години
за да може една икономика да се развива, трябва потребление. за да има потребление, гражданите-консуматори трябва да са финансово обезпечени. В България мнозинството потребители са крайно бедни, сиреч не могат да бъдат активни потребители, и фирмите които предлагат услуги и продукти трудно реализират продажби. В такава ситуация трудно ще има ПЧИ, които искат да развиват истински бизнес. В България ЧИ има заради ниските данъци и ниски заплати => нещо подобно на офшорка-третия свят страна...
124
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Nai-zle be6e po vremeto na soca acki zle be6e togava nqmam dumi. Ima6e i obivani hora napravo ot darjavata po nai-razli4ni pre4ini. Abe bez komentar prosto.
123
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами като се замисля то Бойко е виновен за кризата при Луканов и при Жан Виденов. После е виновен и за масовата приватизация на Костов /дали има и 10 % от "приватизираните предприятия, които функционират в днешно време/. Пак Бойко е виновен за огромните кражби по времето на Станишев. И със сигорност Бойко е виновен че синдикатите от 20 г. въобще не са никакви синдикати! Бойко е виновен че 90 % от духовниците и дипломатите в консулствата на БГ са агенти на ДС. И още мноооого може да се изброява.
122
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
131 Предполагам, че ти си пък бесепар смотан! Какъв народ бе При един избор надделя мнозинство, независимо как е постигнато:))) Хората от народа! Ти от Марс ли си бе:)) И бесепари и герберасти сте от едно потекло !
121
1
 
25
 
! Отговори
до 130 преди 12 години
"безпрецедентно високо" стана всичко в България... На гол тумбак , чифте пищови стана нашата работа..Не съм комунист, ама върни времето 22 години назад и си отговори сам по време на кое правителство живяхме най - добре??? И още нещо- сметни колко данъци, ама всички- за колата, за къщата, винетки и т.н., умножи по броя на работещото населението и ще получиш месечна цифра. Къде са парите от винетките например, след като Европа плаща за магистралите и ние караме по разбити улици???
120
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали помниш какво беше казал *** на една от срещите на ЕС по въпроса с дълговата криза- "Добре си живеем ние в България". Да, те добре си живеят, но не и ние...