КНСБ: Бедността в България е рекордна!

Инфлацията била с 1% по-висока от планирана в бюджета
Обновена: 17 яну 2012 16:05 | 17 яну 2012 16:05,
240
КНСБ: Бедността в България е рекордна!
Снимка: архив Булфото

В България бедността се увеличава, както в никоя друга страна в Европейския съюз, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според него правителството се е вкопчило във финансовата стабилност и бюджетния дефицит и не вижда, че българите обедняват все повече и повече.

Президентът на КНСБ цитира проучване на Евростат, според което 49,2% от населението на страната е в риск от бедност. Според Пламен Димитров това е абсолютен рекорд за страната ни.

Той отчете, че положението е най-лошо за най-бедните, тъй като тяхната потребителска кошница поскъпва най-бързо.

Димитров определи като основна причина за тези показатели бързото покачване на цените на храните, увеличението на природния газ и поскъпването на услугите в здравеопазването.

Президентът на КНСБ заяви още, че според него инфлацията в страната е била над планираната в бюджета.

"Нашите изчисления показват, че издръжката на живота и поскъпването, измерено през нея, е с процент повече от официалната статистика. 4,2 на сто е инфлацията за 2011 г. по данни на НСИ", каза Пламен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още по темата: бедностЕвростаткнсб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
20
 
! Отговори
До 170 Венелин преди 12 години
Погледни колко минуси имаш и ще разбереш че сте във най кривият път който сте хванали . Прочети обръщението на Камърън към Меркел за даденият и пример със България и ще ти стане по ясно. На тебе ти е гот защото си от същите които ограбват и унищожават държавата и българският народ *** такава,*** долен във БГ във момента е ад цените са по високи със 30 % спрямо европейските преди 10 дена си бях във БГ по зле не съм я виждал никога дори и при Жан Виденов такива като тебе живи да ги одерат
158
2
 
9
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
Братя българи прочетете книгата на акад.Цветан Гайдарски Тракийските хроники за да разберете пътят на нашия народ и защо стигнахме до тук..Докато всички не погледнем дълбоко в душите си и не потърсим мирът в тях и не презрем завистта и алчността нищо добро не чака България..Насилието поражда насилие но аз лично не виждам как Боко ще си тръгне сам..а и има още 230 храненика които също трябва да си тръгнат и никога да не се връщат в България както те така и семействата им..
157
2
 
8
 
! Отговори
От 176 преди 12 години
А за да бъда напълно коректен, трябва да спомена, че и КНСБ подвеждат с тълкуването на данните от Евростат. Средния процент на населението, което е в риск от бедност в БГ е 20.7% (което въобще не ме рардва повече, тъй като пак е най-високото ниво в ЕС). Лошото е, че за определени социални групи процентът нараства рязко. Най-тагично е положението с хората над 65 г, като 67% от тях са изложени на риск от бедност!
156
1
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Адам Смитчо, АМЕРИКА И АМЕРИКАНИЗИРАНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ, ВЪВЕЛИ СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИЗМА НА А.СМИТ - ФАЛИРАХАКАКВО ПРЕДЛАГАШ.:- Намаляване на ДДСто до 10% - ЩЕ НАМАЛИ ПАСТЪПЛЕНИЯТА В БЮДЖЕТО С 30%...- Акциза за горивата се реже наполовина ГУБЯТ СЕ ОЩЕ 10%...- Приватизация на пенсионанта и здравна системи ВНОСКИТЕ ЩЕ ПОРАСНАТ ДВОЙНО, А УСЛУГИТЕ ЩЕ НАМАЛЕЯТ ДВОЙНО- Либерализиране на пазара ПРИ МОНОПОЛА НА МОЛ-ОВЕТЕ ЦЕНИТЕ ЩЕ ПОРАСНАТ ДВОЙНО - Законово налагане на даденото ни от Бог право да защитаваме живота и имуществото си ЗА БОГАТИТЕ ЯСНО, НО БЕДНИТЕ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ С ПИЩОВИТЕ НЕЩА ДЕТО НЯМА ДА СЕ ХАРЕСАТ НА БОГАТИТЕ И ТЕ БЪЛЗА ЩЕ СЕ СПОМИНАТСлед 5 години ще се оправим ПРАВ СИ И ЩЕ ВЪВЕДЕМ НАЙ-ПОСЛЕ ДЕМОКРАЦИЯТА КАТО СЪСТОЯНИЕ НА ОБЩЕСТВОТО
155
1
 
8
 
! Отговори
Do 174 преди 12 години
В коментар 176 ти дадох аргументи!!! Данните са от Министерство на финансите!
154
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе то останаха ли нормални хора да живеят в тая ***? Я някой който се е прибирал скоро да пише кво става там.
153
0
 
13
 
! Отговори
do 170 преди 12 години
Хахаха, ти чуваш ли се какво говориш??? Имаме неизпълнение по всички приходи. Сега започват да излизат официалните данни за 2011 г. Това, което до момента излезе е:Еврофондове: заложени за 2011- 2.12 млрд. лв., усвоени към ноември 2011 - 1.1 млрд.Социално осигуряване - -255 млн. Спрете поне да говорите глупости и да ставате смешни!
152
2
 
14
 
! Отговори
321 преди 12 години
Алоооу стига сте писали удряйте по една ракия и си лягайте, че утре пак ще трябва да се *** пиш...а на началника за 10-тина лв. на ден. Щом Жан ни ви уби и тоя аматьор няма да успее. И не се отчайвайте след него ще дойде някой още по зле. И на тия в южна България да се радват щото да живееш у северна всеки ден е подарък от господ.
151
11
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Като ми слагате минусите поне се аргументирайте. Никой досега не посмя да излезе с аргументи срещу мен. Очевидно нямате аргументи, а просто си плюете наизуст без да знете защо.
150
2
 
23
 
! Отговори
Калина преди 12 години
За мен е достатъчно да видя снимката на старата жена и ми причернява! Приликата с жена на нейната възраст, живееща в Германия е УДИВИТЕЛНА!!! ЖАЛКО!!!ОТ ГОДИНИ НЯМА ДЪРЖАВА! Държава, като истински контролен орган, а не като организация хранеща се от данъците на народа и раздаваща тлъсти "парчета от пицата"на богоизбрани! ГНУСНА И ГРОТЕСКНА КАРТИНКА Е ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ! На вниманието на 63 нека не забравяме, че България не е само Безнес парк София!
149
2
 
10
 
! Отговори
адам Смит преди 12 години
Намаляване на ДДСто до 10%,акциза за горивата се реже наполовина, приватизация на пенсионанта и здравна системи, либерализиране на пазара, законово налагане на даденото ни от Бог право да защитаваме живота и имуществото си.След 5 години ще се оправим
148
1
 
6
 
! Отговори
ETO VI ISTINATA VE преди 12 години
Населението на земята не трябва да превишава никога 500.000.000 души! Казано с други думи, 6 милиарда човешки същества трябва да бъдат ликвидирани! Този величествен монумент е бил издигнат на 22 март 1980 г., като всички доказателства и факти сочат, че тайното общество, поръчало неговия строеж, е елитната сатанинска организация Череп и кости, за която днес се знае, че има няколко хиляди члена, заемащи най-високопоставени постове във всички звена на властта в САЩ и по света. Измежду най-известните членове на Череп и кости са бившите президенти на САЩ Джордж Буш-старши и Джордж Буш-младши, както и сенаторът Джон Кери бивш опонент на Буш-младши за поста президент.Отговорът на този въпрос обаче е шокиращ и той несъмнено води до неопровержимите факти и доказателства, според които атмосферата на нашата планета е била десетилетия наред целенасочено унищожавана, в изпълнението на същата тази програма за депопулация и редукция на световното население! Ядрени операции, електромагнитни операции, биологични и други военни операции, са били интензивно провеждани в атмосферата на планетата, още от края на Втората световна война, под предлога на изкуствено създадените страх и опасност от Трета световна война
147
30
 
3
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Щом комунистите реват, значи сме на прав път. Целия ЕС ни похвали и каза, че сме отличници. Никоя друга държава не може да се похвали в момента с нашите икономически резултати- бюджетен дефицит под средното за ЕС, няколко милиарда евро в резерв, за 2011 г. имаме преизпълнение на приходите със 700 млн.
146
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който кво ще да говори,но народа е на ръба и му трябва съвсем малка искрица за да стане всичко на *** и дармадан...а тръгне ли се с тесли,тръби и винкели нема да има наши и ваши...незнам,но ако продължава така,а то ще продължи ще става наистина страшно...Веке няма какво да се губи...ситуацията отива на къмто Жан Виденово време,но сега може да има и жертви...просто народа е пред взрив...*** и на *** мръсни...не ви стигна да лапате... всичко да е за вас,а за нас *** и дупката...Та не може ли държавата,която печели милиони от добива на въглища да даде една троха от печалбата си на хората,които им вадят от под земята въглища...та толкова ли не може богатите,които печелят от труда на всички,да се задоволят с по малка печалба и да дадат от нея и на хората,които изнемогват...за нас криза,а за вас преяждане...
145
1
 
16
 
! Отговори
хмм преди 12 години
Е аре бе, нали Тиквата каза че сме богати?
144
2
 
19
 
! Отговори
жалко преди 12 години
Знаем отдавна, че и в чужбина е трудно човек да си намери работа. Но намери ли си, проблемите му свършват. Може да си плаща наема, да посреща безпроблемно нуждите си и пак да му остават средства за почивка, развлечения, включително и в странство. Ако пък иска да си закупи жилище или да изучат престижно децата си, теглят кредити, за погасяването на които парите от заплатите вършат работа.У нас нещата стоят другояче. 92 % от българите заявяват категорично, че мизерстват. Не просто, че парите не стигат или че са бедни, а мизерстват. Нещата у нас не са никак розови. хората без да са безработни, не могат да си позволят нищо друго, освен плащане на сметки и елементарни битови потреби.Макар официалните данни да сочат, че и в европейски мащаб съществува подобна тенденция към обедняване, критериите за оценка на бедността са много различни от нашенските.
143
1
 
4
 
! Отговори
TOVA E ISTINATA преди 12 години
IAVNO IMA DOSTA ''ZABLUDENI" I PROST NAROD..I DA MI SLAGATE MINUSI,NQMA DA OPRAVITE NESHTATA,,.PRICHINATA ZA VSICHKO E '' TAKA NARECHEN NOV SVETOVEN RED''...KOITO SE PRAVI OT VISHI KRUGOVE SAS CEL DA SE NAMALI NASELENIETO..
142
2
 
14
 
! Отговори
....? преди 12 години
И КНСБ ги завлече ПРЕХОДА на---- ДАЛАВЕРАТА И ТЪРГАША ----РЕЗУЛТАТЪТ Е ЗА НАРОДА ,***,ЗАСПАЛ!
141
1
 
25
 
! Отговори
Алооо,.....КНСБ..? преди 12 години
Къде спахте ------22г.,.....А?И продължавате ,....да спите !
140
2
 
19
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 161 от 152 - За това говоря! Иначе, докато сме здрави ни дерат кожите; дори безработните карат да плащат осигуровки, а насреща какво получаваме? Трябва да се научим да си отстояваме правата! Тъпчат ни, наричат ни как ли не и още, и още..., а ние търчим и се кланяме доземи и на кого? На тези, които са виновни да стигнем до тук! Ние се върнахме векове назад!