Светият Синод: Ще преодолеем доносниците!

11 митрополоти се озоваха с картончета от ДС
Обновена: 21 яну 2012 18:25 | 21 яну 2012 18:18,
115
Светият Синод: Ще преодолеем доносниците!
Момент от литургията. Снимка: БТА

В тези дни Бог допусна за църквата ни поредно изпитание, но Светата ни църква ще преодолее и това изпитание.

Това се посочва в поздравлението от Светия Синод на Българската православна църква за днешния имен ден на патриарх Максим, прочетено от Пловдивския митрополит Николай.

Около три часа продължисветата литургия и молебенът за именния ден на Негово светейшество в столичната църква "Св. Неделя".

Още по темата

На празничните служби не присъстваха митрополитите Галактион, Неофит, Йосиф и Симеон, които бяха сред 11-е, за които Комисията по досиетата оповести през седмицата данни за принадлежност към бившата Държавна сигурност.

"Не стига и другите кръстове, които изнесохте, но сега Бог на Вас възлага още по-тежко бреме - да приемете нашите изповеди и смирени покаяния и да ни дадете опрощения за греховете", се казва в приветствието от Светия Синод до патриарха.

"Приемете и този кръст Светейши владико, защото само Вие, можете да го изнесете", заяви митрополит Николай.

Той е сред тримата митрополити заедно с патриарх Максим, за които бе оповестено, че не са сътрудничили на ДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
5
 
! Отговори
gtf преди 12 години
...бивши партийни величия)Тва вашето е пълно лицемерие с което за пореден път доказвате, че нищо не се е променило ...
70
5
 
4
 
! Отговори
gtf преди 12 години
добре де ...преди 89-та всеки един заемащ висок пост беше член на партията, и/или някакъв агент на ДС и/или роднина ...Почти всеки беше обвързан с партията "майка" БКП, Бойко Бъ и Цецо Цъ не правят изключение. Че как се става охрана на бай Тодор (лека му пръст). Немате друаг работа, че сте се захванали с духовните дела - продължение на 45 годишната традиция да захвърлим религията ?!Всички знаем кой държи парата, кой държи бизнеса и кой държи държавата (т.е. пази паричните постъпления на т.н...
69
5
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
79Какви равините те гонят и тебе - никъде в страните където има комунизъм няма евреи като коренно население - обособено в еврейски общности.
68
6
 
9
 
! Отговори
Томас преди 12 години
87Абе ти наред ли си - има ли нещо в главата ти??Каква е разликата дали папата ще ми каже не се страхувайте или президента или премиера ако това беше така - това са тотални простотии. Комунизма е сатанински строй, който е направил повече зло от всички религии взети заедно. Той е създаден под влияние на дявола - лъже хората, че нямало Бог - да бъдат атеисти. Кой ви каза, че няма Бог - кой ви излъга?Хората да живеели без да се страхуват от нищо - това го кажи на милионите избити от комунизма. Както и да ви лъжат няма как хората да живеят без Бог невъзможно е никога няма да стане.
67
0
 
0
 
! Отговори
Smiana преди 12 години
Niama da e lesno da se smeniat, no zashto mirianite ne predlozat koi da zaeme miastoto na satrudnichilite na DS.Neka vsichki, koito sa sluziteli na carkvata da badat provereni za prinadleznost kam DS.Spisacite s imenata da se iznesat pred vsiaka carkva i horata da reshat dali da prodalzavat da im viarvat.Taka shte se izchisti petnoto ot carkvata ni i shte ima shans za badeshtite za viarata ni.
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе уж Максим беше най големия комунист а всащост се оказа най свестен;Да ги изгонят всичките попчета агенти
65
7
 
3
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Ето затова Маркс беше против религиите.Той искаше хората да живеят сега в момента без да се страхуват от нищо.Световните психолози са доказали че мозъка ни не асимилира отрицателни команди,например Папата като казва :"не се страхуважте"-мозъка ни го възприема като" страхуважте се",затова и религиите са в помощ на политиците като разделят народите за да ги контролират
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
77СМОТАН ***...... ***
63
2
 
4
 
! Отговори
angel преди 12 години
Да е честит имения ден на Негово Светейшество, за здраве и благоденствие на него като глава на БПЦ и опора за всичкия български православен народ в 1330 ни годишнина :)
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за да можете да преодолеете изпитанието, трябвало е първо да преодолеете изкушението. поклонили сте се на рогатия за да получите власт и богатства. сега каквото и да кажете, ще са празни приказки, ако не ги подкрепите с постъпки. кои сте вие, че сте си въобразили, че можете да давате опрощение?! вкопчани в канона, приет за ваше удобство, постоянно нарушавате това, което е говорил Христос
61
3
 
7
 
! Отговори
муспи преди 12 години
С още по тежък кръст се нагърби синода: Полковник Максим и Николай Чудотворец не биле ченгета?! Данни на новото ДС.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Следващият патриарх ще бъде човек не на ДС, а направо на ФСБ, така че мисля Синода да пуска кепенците... Имало е едно време български йереи, сега всички са слуги на Москва.
59
4
 
9
 
! Отговори
ТЪРГАШИ преди 12 години
А БЪЛГАРИТЕ ДАЛИ ЩЕ ПРЕОДОЛЕЯТ СВЕТИЯ СИНОД,ЗА КАДЕ Е СВЕТИЯТ СИНОД БЕЗ ТЪРГОВИЯТА НА СВЕЩИ
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги е имало "трусове" (николаити, ариани, агенти) срещу православната църквата. Всичко Слава Богу ще отмине, защото борбата не е човешка. Тези, които злословят ( не ни стигат всички други грехове ) срещу православието да си помислят де ще се денат накрая когато ще отговаряме за постъпките си. Всеки да решава за себе си.
57
6
 
6
 
! Отговори
Барбареков преди 12 години
Имаме новина:Намерени са мощи край Созопол в стара църква от пр.Божидар Д.от ранното християнство-Сърб и чук
56
1
 
11
 
! Отговори
попполковник Кирил преди 12 години
Ние не сме донасяли.Ние сме пеели.
55
2
 
7
 
! Отговори
ico преди 12 години
"ще преодолее това изпитание"??? ТОВА ,според библията, не е ИЗПИТАНИЕ, а е ГРЯХ, а греха не се ПРЕОДОЛЯВА, а се ИЗПОВЯДВА, след което човека се ПОКАЙВА. и това ми били духовници?!?!
54
3
 
1
 
! Отговори
"otcite" преди 12 години
До: sinod***abv.bg, bartholomeos***superonline.gr, contact***ecclesia.grОтносно: OT KOGA PROSHTAVATE GREHOVE VIE POPOVE I PAPI ?????Дата: Събота, 2012, Януари 21 21:29:07 EETТОВА СА ДУМИТЕ НА САТАНИНСКОТО СДРУЖЕНИЕ-"ПРАВОСЛАВНИ" - "синод"<<<<<<<"Не стига и другите кръстове, които изнесохте, но сега Бог на Вас възлага още по-тежко бреме - да приемете нашите изповеди и смирени покаяния и да ни дадете опрощения за греховете", се казва в приветствието от Светия Синод до патриарха.>>>>>>>
53
4
 
5
 
! Отговори
Bulgaristan преди 12 години
Бойко щом ще сгрява земята на археолозите с калорифери, заради керамиката може да поиска да згрее морето с бързовар и да претърсят черно море за още свети мощи,че да им излезе рекламата на Божидар Божков и другият агент Методи - проф.Казимир Попконстантинов.
52
3
 
3
 
! Отговори
сашо преди 12 години
е само ти не разбра, следващия ще е незаконното дете на Максим,а това е пловдивския ценител на БМВ -та.