България скърби за жертвите от Бисер

Преди дни скъсана язовирна стена отне живота на 8 души
8 фев 2012 07:00,
91
България скърби за жертвите от Бисер
Снимка: архив Булфото

Правителството обяви днешния 8 февруари за ден на национален траур, в памет на 8-те жертви от наводнениято в Хасковско.

В деня на траур националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина.

Удавените в село Бисер са четирима. Издирват се още двама, като почти със сигурност се предполага, че са загинали, но телата им засега не са открити.

Още по темата
6 фев 2012 14:23
54

Жертвите от село Бисер са Иванка Карамфилова, Георги Сираков, Христо Христов, Ангел Стоянов.

Край село Бориславци са загинали Георги и Недялка Бойчеви, които са паднали с джипа си от моста. Още не е ясно дали мостът е пропаднал от приливната вълна или те са паднали с колата от него.

Загиналите на пътя от село Бисер към село Иваново, след като джипът им е затънал в калта, са Лиляна и Васко Делеви.

След бедствието стотици хора останаха без подслон, след като се скъса стената на язовир "Иваново" и това доведе до преливане на реки в региона.

Държавата обяви, че ще отпусне по 10 000 лева за всеки загинал при наводненията, а за справяне с последиците от бедствието ще бъдат заделени общо 1 млн. лв.

Областният управител на Хасково Ирена Узунова съобщи, че жертвите на бедствието ще бъдат погребани на държавни разноски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
renip. преди 12 години
разбрахте ли ,с какво се занимава чиновничката на ЕС Кристалина Г.?Ами тя колекционира снимки-прегърнала голи,гладни африканчета през лятото,снима се на БТР с двама бандити,показа си и перления/фалшив/гердан ивероятно е посетила и старата си маика и тази командировка е с пари от ЕС/т.е.и наши.Родоостъпник и слуга на чужди интереси!
78
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 12 години
Видиш ли долу в полето дет се мержеят, чернеят дестина дръвя върбови? Там било село Бисерча, в стари години, отколе, там се родила, живяла мамина мила Гергана. 1873 П.Р. Славейков
77
0
 
2
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
а боко защо не я вкара в затвора.емел етем си заживява в монако че тя дори не е в българия.
76
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
горките хора.лека им пръст.бо бо и кристалина какво нищо.защо ни е ес съюз само да влагаме .на гърците милиарди а на нас само беди от ниски заплати до потопи причинени от безхаберието на всички политици до момента.
75
1
 
1
 
! Отговори
Ros преди 12 години
Чета новини, гледам тв докога, Боже Господи докога ще продължават страданията на българския народ? Чета за изнасилвания, грабежи и измами всеки ден. И се питам българския политик милост няма ли към собствения си народ - ТЕ политиците продължават да се ядат за власт. Всички до един Сини, Червени, Герб всички са зинали за по-голям кокал. Без НАРОД , драги политици няма какво да управлявате. И се чудя ако будни, инициативни граждански комитети поемат властта може би ще е по-добре?
74
1
 
3
 
! Отговори
Ирина преди 12 години
Защо държавата допусна това да се случи?Всички политици от началото на прехода до сега/а те са едни и същи/ трябва да отидат на съд!За да знаят,че не само права,но и отговорности имат и народа ще им търси сметка.
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е пълен некадърник, но защо трябва да е виновен за всичко? Защо всички вие които обвинявате това правителство не си зададете въпроса, къде са парите отпуснати на Емел Тошева за превенция именно на такива катастрофи?ДАНО ПОЧИВАТ В МИР ЗАГИНАЛИТЕ!
72
1
 
1
 
! Отговори
das преди 12 години
Сега има кампания за набиране на помощи и чрез СМС. Лошо няма-ще си помагаме, защото е ясно,че т.нар. ДЪРЖАВА, респективно управляващи, политици, "бизнесмени" няма да сторят нищо и не може да се разчита на тях, но циничното тук е,че освен ,че не помагат и не осигурявата необходимите средства, ДЪРЖАВАТА печели отново - на всеки СМС си взима 20% !?!?!? ДО КОГА????тО ТОВА ДЪРЖАВАТА НЕ Е МАЙКА, ТЯ Е МАЩЕХА?!?!?
71
1
 
1
 
! Отговори
vili преди 12 години
Zachto se chydite i komentirate ,skapi priqteli,ot vreme ono e taka :Te nikoga za nichto ne sa vinovni!!!!Jalko che tolkova xora si otidoxa zaradi nechiq nemarlivot!Bog da gi prosti i dano da dade sili na blizkite im!!!Moite saboleznovaniq!
70
2
 
10
 
! Отговори
АА преди 12 години
Когато властта е гузна за смъртта на невинни хора, обявява национален траур!
69
1
 
9
 
! Отговори
офф преди 12 години
така е ! мъчно ми е, че тези хора загинаха, заради нехайството на други !
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато мозъкът ти е бетониран и нищо друго не те интересува-това е резултата.Дано не стане и по-лошо при топенето на снеговете.Права е 63-партиите да се издържат само от членски внос,а субсидиите да им се изземат и предоставят на пострадалите като начало,а след това и закон за забрана субсидирането на партиите.Но това едва ли ще се случи,защото те трябва да си го гласуват.Затова търпете българи и това ще бъде съдбата ви завинаги.
67
2
 
13
 
! Отговори
Лека им пръст преди 12 години
Строежа на магистрали изисква жертви.... вижте че всичко останало в тази държава е оставено на самотек...
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горките хора! :( Жалко за починалите. Но и оцелелите не ги чака нищо добро - без дом, без документи, като нищо насред нищото. Но не тези бедни хора имат вина, а т.нар. ДЪРЖАВА!
65
1
 
5
 
! Отговори
До гражданка 63 преди 12 години
Подкрепям 63. Не само да се спрат субсидиите за партиите, но и ВСИЧКИ те, управлявали през последните над 20 години и виновници за сегашното състояние на държавата, сега да внесат помощи за пострадалите от некадърното стопанисване на язовирите и безотговорността на тези, които са били задължени да мислят преди всичко за населението. Няма никакво значение от кои партии са! Нас това не ни интересува!
64
1
 
7
 
! Отговори
Николай преди 12 години
Сутринта слушах нелепите оправдания на м-ра на отбраната.Вместо да поеме отговорност той се върна назад във времето за да пита кой е построил язовира и кой го стопанисва.Г-н министър ,контрола е задължение на ДЪРЖАВАТА.Защото:ако не си платим данъците,може да влезем в затвора,ако не си почистим тротоара пред дома,ще бъдем глобени,а ако заради нечие чиновническо безхаберие умират хора виновни няма.Така ли?Оставка г-н министре.Това би било достойното ви поведение,защото сте знаел за проблема.
63
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В МЕХАНАТАТежко, тежко! Вино дайте!Пиян дано аз забравятуй, що, глупци, вий не знайтепозор ли е или слава!Да забравя край свой роден,бащина си мила стряхаи тез, що в мен дух свободен,дух за борба завещаха!Да забравя род свой беден,гробът бащин, плачът майчин, -тез, що залъкът наеденграбят с благороден начин, -грабят от народът гладен,граби подъл чорбаджия,за злато търговец жадени поп с божа литургия!Грабете го, неразбрани!Грабете го! Кой ви бърка?Скоро той не ще да стане:ний сме синца с чаши в ръка!Пием, пеем буйни песнии зъбим се на тирана;механите са нам тесни -крещим: "Хайде на Балкана!"Крещим, но щом изтрезнеем,забравяме думи, клетви,и немеем и се смеемпред народни свети жертви!А тиранинът върлуваи безчести край наш роден:коли, беси, бие, псуваи глоби народ поробен!О, налейте! Ще да пия!На душа ми да олекне,чувства трезви да убия,ръка мъжка да омекне!Ще да пия на пук врагу,на пук и вам, патриоти,аз вече нямам мило, драго,а вий... вий сте ***!Хр. Ботев - зимата на 1872-73 година
62
0
 
5
 
! Отговори
dok преди 12 години
Икономийте който след това се раздават за премии водят до това. Някой неща не могат да се икономисват а редовно да се проверяват. Но когато простаци ни управляват е така.
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера един от пишещите тук точно определи правителството на ГЕРБ - Правителство на националния траур! До кра яна мандата си ще довършат България тия некадърници!
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ima една наука-защита от природни бедствия и катестрофи. е тази наука е останала за съжаление само в учебниците!пълно безхаберие!!!!