Официално: Калинка с фалшива диплома

Бившата шефка на Фонд "Земеделие" никога не е била на лекции
Обновена: 28 фев 2012 15:02 | 28 фев 2012 09:30,
288
Официално: Калинка с фалшива диплома
Снимка: архив, Булфото

Бившата шефка на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева никога не е посещавала лекции във Висшия институт по техника и икономика в Берлин.

Това гласи официалният отговор на прокуратурата в Германия на запитване на родното държавно обвинение, съобщи bTV.

Прокуратурата разследва дипломата на Калина Илиева за висше образование.

Според властите в Германия бившата висша държавна чиновничка е била записана като студентка там, но никога не е посещавала лекции и упражнения.

От Висшето училище в Германия потвърждават, че дипломата й за висше образование е фалшива.

Скандалната Калина Илиева беше изгонена от Държавен фонд "Земеделие" на 7 октомври 2010 година, след като се разбра, че до последно е крила бременността си, като представяше фалшиви болнични листове.

След това пък гръмна бомбата, че тапията на Илиева за завършена магистърска степен във Висшия институт по техника и икономика в Берлин е фалшифицирана.

Още по темата

От института официално потвърдиха, че дипломата й е фалшива. От ВУЗ-а изпратиха писма до министерствата на земеделието и на образованието, с които информираха, че не са издавали документ на Илиева нито за магистърска степен, нито за бакалавърска.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
30
 
! Отговори
Жорката преди 12 години
чудно ми е кой назначи за зам-министър една 28 година годишна жена, когатов цяла ЕВропа на тоя пост няма човек под 40 години. Чудно ми е също как така един обикновен старши експерт стана министър. Ами че то значи аз със моите пет години стаж (1 по специалността) мога да стана министър по образованието, на 30 години. Аз също съм страши експерт. И колко издънки само в това министъртво. калина илиева, харизанов....не е ли време да си ходи и министъра.
15
0
 
15
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Абе тази да не е ий набил печат Държавна тайна... семейство, баща, съпруг, къде е сега, разследва лис е от ИСИТИНКИ органи - поркуратура,следствие... кой е свързан с назанчението й... ще се подведе ли под отговрност... и т.н.... ианче тва са жълтини само...
14
0
 
17
 
! Отговори
Гост-и преди 12 години
Много са тия с фалшивите дипломи на ръководни постове! Разровете се колеги-журналисти, ще припаднете, много хляб има в провинцията, ако сте гладни за скандали!
13
0
 
28
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Ех, да беше само Калинка... Ми то 80% от хората в тая държава са или с фалшиви или с дипломи без покритие. Дали ще ти е фалшива дипломата или дали 4 години ще се наливаш в Студентски град и ще преписваш на изпити е същото. Нали знаете лафа за образованието: как се казва на човек с висше образование - висшист, как се казва на човек със средно - среднист, как се казва на човек с начално - началник :)
12
0
 
8
 
! Отговори
.. преди 12 години
Дали ще се чуе повече за нея?
11
0
 
22
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
Фалшива диплома, фалшиви болнични... кой знае какво още. Това е документна измама и то не съвсем елементарна. Кандидатка е за сливенския женски пандиз... уф забравих, че няма места в затворите - честито, Калино моме, пак се отърва. Жалка история!!!
10
2
 
16
 
! Отговори
танкист преди 12 години
бойко ще постанови да не я съдиме , виновни няма и те така пък кой крал крал.
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е ГЕРБ - свиркаджийки с менте дипломи, мутри, милиционери и всякаква долнопробна *** събрана от кол и въже, всичките с поне две-три условни присъди. И някои смятат, че с тия България ще върви напред. Ще върви, ама друг път! С тия уверено назад към мизерия и съсипия!
8
6
 
12
 
! Отговори
iii преди 12 години
... да ама ви е прецакала сумати далавери докато се усетите?! Нищо чудно да е била с "редовна диплома" от някоя служба?! Много бързо го потулихте случая! Както и да е, спекулациите с темата са хиляди, а тя никога няма да даде интервю. Ясно се вижда каква е кадровата скамейка на ГЕРБ и без Калина!
7
0
 
22
 
! Отговори
До #3 преди 12 години
Май не знаем какво е парадигма, а? :)))
6
1
 
52
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Може да няма диплома, но има баща пожарникар. При нас не е важно да имаш знания и умения, а да имаш връзка с правилните хора, или както казваше една проституираща певица да спиш с правилният човек.
5
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Stanishev da ne bi da e uchil nesto.
4
2
 
46
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
И какво? Ще върне парите, които е лапала? Ще я съдят? Пак ще се пошуми 3 дни и край. Тая мазнярка ще и намерят друго топло платено местенце. Нали е щерка на пръв приятел на Бойчето. Айде стига вече.
3
9
 
44
 
! Отговори
ssd преди 12 години
Кво искате от Калинка бе *** , кво като Дипломата и е фалшива, да не би Бойко Борисов да има истинска .....
2
2
 
45
 
! Отговори
бим. преди 12 години
резил.........
1
3
 
66
 
! Отговори
Софиянец преди 12 години
Каква си ми мазна ***.Може да има фалшиви документи,но това,което е дала за да стигне до такъв пост е съвсем реално,случва се в цял свят,но тук е най-силно застъпено.От некомпетентни типове сме в такова положение.